Bucătărie Peninsula – confortabilă, funcțională și frumoasă

O peninsulă de bucătărie este un modul de mobilier care este o extensie a unei căști sau este situat aproape de unul dintre pereții bucătăriei. Spre deosebire de o insulă, care poate fi accesată din toate părțile, peninsula este de obicei limitată la accesul de la un capăt al structurii. Astfel de module sunt convenabile prin faptul că oferă proprietarilor de bucătării posibilitatea de a crește numărul de sisteme de depozitare, suprafețe de lucru și spații pentru integrarea aparatelor de uz casnic, dar în același timp ocupă mai puțin spațiu decât insulele situate în centrul bucătăriei..

Bucătărie peninsulă

Pentru bucătăriile mici, peninsula poate deveni singura oportunitate de a organiza nu numai mobilier suplimentar, ci și un loc pentru micul dejun și chiar mese complete și lungi. În apartamentele tipice, de multe ori nu există posibilitatea de a organiza o cameră separată pentru o sală de mese, iar într-o bucătărie de dimensiuni modeste nu există nici un loc pentru o zonă de luat masa, caz în care tejgheaua peninsulei de bucătărie devine un sector pentru mese pentru o familie mică. Vă oferim posibilitatea de a lua în considerare exemple specifice de proiecte de proiectare a facilităților de bucătărie, în ce situații, în ce locație, modificare și proiectare, instalarea peninsulei poate fi justificată din punct de vedere funcțional, estetic și ergonomic..

Amenajare cu peninsulă

Peninsula pentru organizarea unui loc pentru mese

Cel mai adesea, peninsula din spațiile mici de bucătărie este utilizată pentru a extinde sistemele de depozitare și pentru a organiza un loc unde două sau trei persoane pot lua o gustare, dacă casa are o zonă completă de luat masa sau se poate bucura de o masă lungă dacă nu există posibilitatea de a organiza o segment de mese într-un apartament sau gospodărie..

In alb

Peninsula întunecată

Pentru spațiile de bucătărie foarte mici, care, printre altele, sunt împovărate cu o ușă de balcon, peninsula devine un sistem de mobilă multifuncțional. Suprafețele sale pot fi utilizate ca masă de tăiat, iar mai târziu ca masă, interiorul poate fi folosit pentru sisteme de depozitare mici.

Bucătărie mică

Un alt exemplu de bucătărie mică care a reușit să organizeze utilizarea blatului peninsulei atât ca suprafață de tăiere, cât și ca loc pentru mese scurte, precum micul dejun..

Blaturi de marmură

Zona de mic dejun

Uneori, peninsula (care este în esență un bar de mic dejun) este plasată în exteriorul bazei sale. Unde este spațiul gol pentru picioare în centrul unității de bucătărie. Acest lucru se întâmplă dacă fundul pereților peninsulei acționează ca un suport, de exemplu, o zonă de locuit moale sau un ecran pentru zonarea spațiului.

Loc de mic dejun luminos

Chiar și în spațiile de bucătărie destul de spațioase, puteți găsi aspectul unui set de bucătărie cu o peninsulă. Dacă persoanele în vârstă și copiii mici nu locuiesc în casă sau apartament, atunci zona de luat masa situată în spatele tejghelei peninsulei și dotată cu scaune de bar nu va fi o problemă. Mulți proprietari de case și, în special, cei care sunt adesea la dietă, le place această abordare a unui loc pentru a mânca – nu veți sta mult într-un astfel de loc, ceea ce înseamnă că nu veți mânca mult..

Bucătărie spațioasă

Bucătărie cu zonă de relaxare

Continuând blatul peninsulei (dacă zona de bucătărie o permite) și susținându-l cu un singur blat, puteți obține o zonă completă de luat masa pentru 4-5 persoane. Iată o versiune universală a unui design similar într-o culoare albă ca zăpada, cu un blat de marmură. Luminozitatea nu numai grupului de mese, ci și întregului interior a fost adăugată de colorarea scaunelor moi ale scaunelor de bar.

Scaune luminoase

Design original

Mobilierul de bucătărie alb nu se va demoda niciodată. Orice design stilistic al mobilierului de bucătărie arată armonios, proaspăt și ușor într-un design alb ca zăpada. Și blaturile suprafețelor de lucru și ale rafturilor peninsulei, din lemn ușor, vor ajuta nu numai să diversifice schema de culori a spațiului de bucătărie, ci să aducă și puțină căldură naturală în el..

Bucătărie albă cu blaturi din lemn

Idila albă ca zăpada

În culori vii

Designul contrastant al setului de bucătărie cu peninsula a devenit o caracteristică a interiorului. Combinația dintre fronturile de culoare wenge ale dulapurilor de bucătărie și baza peninsulei și blaturile albe ca zăpada cu elemente din lemn produc un efect dinamic și izbitor..

Interior contrastant

Un alt exemplu de interior de bucătărie contrastant, dar de data aceasta cu o execuție întunecată a nivelului inferior al dulapurilor de bucătărie și baza peninsulei și o versiune ușoară a sistemelor de depozitare superioare.

Joc de contraste

Și în acest spațiu de bucătărie, blaturile întunecate au devenit un contrast cu culoarea albă a unității de bucătărie și decorul interior. Decor în tonuri de negru și gri «sprijinit» joc de contraste și a creat o imagine armonioasă a bucătăriei moderne.

Blaturi întunecate

Peninsula pentru integrarea electrocasnicelor și chiuvetelor

Amplasarea unei chiuvete sau plite pe suprafața de lucru a peninsulei vă permite să îndepliniți ergonomic regula triunghiului de lucru. Dacă ați instalat o chiuvetă în peninsulă, atunci amplasând aragazul și frigiderul pe părțile opuse ale unității de bucătărie, asigurați o locație sigură și convenabilă a vârfurilor triunghiului imaginar, care nu numai că va respecta regulile ergonomiei, ci și reduce timpul și efortul gazdei pentru implementarea proceselor de lucru în bucătărie.

Paletă caldă

Dacă peninsula este suficient de largă, atunci plasarea chiuvetei mai aproape de interiorul căștilor nu va interfera cu locația gospodăriilor pentru o masă scurtă în exteriorul blatului. Combinația dintre o culoare strălucitoare și alb este întotdeauna relevantă, și mai ales pentru bucătării. Culoarea galbenă este plină de stări pozitive, de vară și de vacanță, aceasta este atmosfera care va domni în bucătărie..

Design alb și galben

Dacă gospodăria sau apartamentul dvs. are o zonă de luat masa, atunci puteți refuza în siguranță să plasați grupul de mese în spatele tejghelei peninsulei și să utilizați tot spațiul liber al părții exterioare a bazei modulului pentru sisteme de depozitare și să integrați o chiuvetă sau plită în suprafata de lucru.

Bucătărie spațioasă

Pentru a plasa un aragaz pe suprafața peninsulei de bucătărie, va trebui să transferați comunicațiile, în special conductele de gaz și o priză de aer. Va fi necesar să faceți acest lucru după permisiunea serviciilor relevante. De regulă, în gospodăriile private, astfel de manipulări nu cauzează probleme, dar în clădirile de apartamente nu este întotdeauna permisă transferul comunicațiilor cu gaz. Totul depinde de caracteristicile aspectului și de trecerea sistemelor de inginerie din clădirea dvs. de apartamente.

Cuptor cu gaz în peninsulă

Dacă aragazul, frigiderul și chiuveta sunt la o distanță mai mare de 80 cm unul de celălalt, atunci din punct de vedere al ergonomiei și al regulilor de siguranță, acesta este un aspect convenabil și practic. Dacă distanța dintre vârfurile triunghiului de lucru depășește 1,5 m, atunci gazda va trebui să o facă «termină» kilometri în timpul zilei petrecuți în bucătărie pentru a pregăti o cină completă pentru întreaga familie și pentru a face curățenie după aceasta.

Aspect original

Dacă integrați o plită sau un aragaz în spațiul peninsulei, atunci locația logică a hotei va fi fixarea acestui aparat de uz casnic la tavanul de deasupra suprafeței de lucru. Hote puternice cu sistem de iluminare încorporat sunt foarte convenabile. De regulă, un candelabru obișnuit sau o plafon nu sunt suficiente pentru a ilumina complet bucătăria, iar suprafețele de lucru au nevoie de mai multă lumină puternică..

Capota de evacuare deasupra panoului

Hota originală

Hota cu iluminare

Peninsula multifuncțională din spațiul de bucătărie original a găzduit nu numai sisteme de depozitare în baza și o sobă în suprafețele de lucru, ci și un cuptor situat la capătul structurii. Desigur, o astfel de opțiune pentru instalarea cuptorului este posibilă în încăperi cu o distanță suficientă între perete și capătul peninsulei (cel puțin 60 cm, dar 80 cm vor fi mai ergonomici). În designul bucătăriei, unde există atât de multe suprafețe din oțel inoxidabil, culoarea galbenă a fațadelor bucătăriei a devenit o stare personală însorită a interiorului..

Bucătărie neobișnuită

Integrarea unei sobe de gaz și a unei chiuvete în suprafața de lucru a peninsulei nu este o mișcare constructivă și de proiectare frecventă. Faptul este că distanța insuficientă între zone funcționale atât de importante precum o chiuvetă și o sobă poate provoca situații periculoase. O astfel de plasare a apei și a focului este recomandabilă numai în peninsulele suficient de largi și în absența posibilității de a face altfel..

Peninsulă largă

Un alt exemplu de peninsulă de bucătărie neobișnuită, care, de fapt, este o consolă, al cărei capăt se sprijină pe un set de mobilier, iar celălalt pe o masă. Plita, integrată în peninsula consolă, are o sticlă joasă «protecţie» sub forma unui mic bar și a unei glugi puternice atașate la tavan deasupra acestuia. Există suficient spațiu între suprafețele de lucru ale spațiului de bucătărie și vârfurile triunghiului de lucru, dar aspectul este destul de compact.

Peninsula-consolă