Bucătărie în stil mansardă – o opțiune bugetară pentru persoanele creative

Privind la interiorul apartamentelor moderne în stil mansardă, este greu de crezut asta «mansardă-mansardă» direcția de proiectare nu și-a găsit imediat admiratorii. Acele trăsături distinctive care conferă acestui stil o valoare specială au fost considerate neajunsuri semnificative în zorii începutului său. Amenajarea spațiilor industriale abandonate în anii treizeci și patruzeci ai secolului trecut pentru mulți americani a fost singura oportunitate de a dobândi o casă separată. Cu toate acestea, foarte curând, ideea de a recrea specificul clădirilor fabricii din apartamentele obișnuite ale orașului a atras nu numai studenții cu cheltuieli limitate, ci și proprietarii de case destul de bogați din America și Europa..

Bucătărie industrială

Datorită eforturilor proiectanților din timpul nostru, stilul loft se reflectă în designul unei varietăți largi de premise. Aroma incomparabilă a clădirilor industriale se simte atât în ​​aspectul dormitoarelor și camerelor de oaspeți, cât și în interiorul bucătăriei moderne..

Bucătărie în stil fabrică

Ce este bine la acest stil pentru amenajarea bucătăriilor?

Stilul industrial al bucătăriei va fi pe deplin apreciat de cei cărora le plac camerele spațioase, cu suficientă lumină și aer. Tavanele înalte, vopsite în alb, adaugă volum suplimentar camerei. Grinzile din lemn, țevile, căpriorii și stâlpii de susținere din apartament nu trebuie să fie ascunși sau mascați. Datorită acestor atribute, zona de bucătărie va căpăta un tipic «fabrică» vedere.

Bucătărie cu scări Bucătărie de perete de cărămidă Lămpi în interiorul bucătăriei

Stilul mansardă nu are nevoie de un decor rafinat – tonurile calme (alb, cenușiu, maroniu, negru și albastru) vor fi adecvate în interiorul bucătăriei. Aspectul unei astfel de bucătării va completa perfect ușile laconice și ferestrele dreptunghiulare. Nu este nevoie să ridicați ceva special, principalul lucru fiind că acestea sunt cât mai spațioase posibil..

Stil rafinat de mansardă Ferestre în stil mansardă Mobilier în stil mansardă

Bucătăriile în stil fabrică sunt adesea împărțite în zone distincte. Cu ajutorul ecranelor și partițiilor mobile, este posibil să creați mai multe zone funcționale într-o singură cameră. Pentru zonarea spațiului, în unele cazuri, se utilizează mobilier de bucătărie..

Mobilier de bucătărie în stil mansardă Culori deschise ale stilului mansardă Interior de bucătărie confortabil

O bucătărie tip loft folosește cele mai simple și mai accesibile materiale: cărămidă, beton, lemn netratat, sticlă și metal. Este minunat dacă camera are pereți din cărămidă neplăcută și pardoseli de beton neuniforme. În unele cazuri, astfel de suprafețe sunt create artificial – folosind materiale care imită zidăria sau tencuiala brută.

Interior de bucătărie alb ca zăpada Cărămidă în interiorul bucătăriei Mobilier de bucatarie original

Utilizarea unui stil industrial la decorarea bucătăriei va permite proprietarilor de apartamente să reducă la minimum costurile de renovare și decorare a spațiilor. Materialele și tehnologiile utilizate în decorarea zonei de bucătărie sunt disponibile chiar și pentru acei rezidenți ai țării care nu sunt capabili să efectueze reparații costisitoare. În același timp, combinația anumitor elemente ale stilului mansardă va conferi oricărui interior nu numai originalitate, ci și un aspect destul de boem. Ideea va atrage, în primul rând, tinerii singuri și proaspăt căsătoriți, precum și proprietarii de apartamente care se consideră a fi «elită creativă».

Bucătărie în stil fabrică

Șapte sfaturi pentru crearea unei bucătării în mansardă

1. Atunci când decorează o astfel de cameră de bucătărie, designerii recomandă evidențierea unuia dintre pereți prin pictarea într-o altă culoare. Există o altă opțiune: puteți lăsa suprafața în forma sa originală sau o puteți face să arate ca o zidărie pitorească sau tencuială dură folosind materialele decorative disponibile. Dacă decideți să creați o imitație a pereților în bucătărie «sub o cărămidă», se recomandă acoperirea lor cu o emulsie mată de culoare albă sau cremă.

Zona de bucătărie în stil mansardă Mese bucatarie mansarda Bucătărie modernă

2. Nimeni nu contestă că direcția de proiectare industrială este cea mai potrivită pentru apartamentele uriașe cu tavan înalt. Cu toate acestea, chiar și clădirile tipice pot combina perfect unele dintre elementele inerente stilului de mansardă. Mai mult, designul interiorului bucătăriei în stilul fabricii va extinde vizual dimensiunile camerei, o va face mai voluminoasă și «aer».

Ca idee

Pentru proprietarii de locuințe de dimensiuni mici, o modalitate excelentă de a ieși din situație va fi combinarea zonei de bucătărie cu o logie sau balcon. În acest caz, zona bucătăriei va crește semnificativ, ferestrele mari vor apărea în cameră. Lumina din zona bucătăriei va deveni mai naturală.

Gri în bucătărie

3. Stilul Loft are cerințe speciale pentru iluminat. Într-o astfel de bucătărie, trebuie să existe mai multe surse de lumină artificială. Se obișnuiește să folosiți tot felul de lămpi și candelabre, precum și spoturi. Forma și stilul corpurilor de iluminat sunt selectate în conformitate cu ideea generală de proiectare. Totul este permis aici – de la lămpi clasice la candelabre de înaltă tehnologie. Deschiderile ferestrelor sunt făcute cât mai deschise, fără perdele sau perdele. Atunci când decorați spațiile de bucătărie într-un stil industrial, puteți folosi jaluzele orizontale.

Scaune cu picioare înalte Iluminat original pentru bucătărie Bucătărie spațioasă la mansardă

4. Pentru finisarea podelelor, merită să alegeți un material care să se potrivească cu aspectul general al camerei. Aceasta poate fi fie o bază de beton aspră lăsată în cameră după reparații majore, fie mai mult «cald» tipuri de acoperiri, cum ar fi lemnul natural. Dacă podelele din bucătărie sunt acoperite cu scânduri vechi de parchet, atunci le puteți pur și simplu să le buclați și să le acoperiți cu un strat de lac incolor. Atunci când alegeți plinte, este recomandat să țineți cont de tonalitatea pereților – culorile acestor suprafețe, dacă este posibil, ar trebui să fie cât mai similare posibil.

Mansardă de bucătărie avansată Accesorii de bucatarie Spațiu de bucătărie în stil mansardă

5. Alegerea mobilierului pentru o astfel de bucătărie, trebuie să vă amintiți că ar trebui să fie funcțională și laconică în același timp. Există părerea că accesoriile de mobilier pentru zona de bucătărie, realizate în stil mansardă, amintesc foarte mult de produsele de birou. Mobila nu trebuie să fie prea voluminoasă – doar astfel de elemente decorative vor permite să nu se aglomereze interiorul. Într-o bucătărie industrială, blaturile din sticlă, rafturile din lemn și metal, scaunele pliante arată grozav. Un astfel de mobilier se folosește de obicei în căsuțe de țară și cabane de vară..

Masa de bucatarie din lemn Atribute de stil Loft Picturi pentru stil loft

Trebuie avut în vedere faptul că stilul mansardă nu acceptă deloc rafturile și dulapurile închise: în bucătărie ar trebui să existe multe rafturi deschise cu accesorii și ustensile de bucătărie. O masă mobilă pe roți și un ghișeu de bar convenabil vor fi foarte utile aici..

Ghișeu de bar în bucătărie Stil de mansardă unic în bucătărie Contor de bar convenabil

6. În astfel de bucătării, mobilierul antic, dat într-un aspect decent, arată foarte neașteptat și original. Buffetele translucide elegante, scaunele confortabile de sufragerie și canapele mici, oglinzile din rame elegante joacă un rol important în amenajarea bucătăriei. Acestea nu funcționează doar ca mobilier, ci servesc și ca accesorii obligatorii pentru un interior în stil mansardă. În plus, mobilierul de bucătărie este folosit pentru a delimita spațiul, a crea zone funcționale.

Pe o notă

Nu vă fie teamă să combinați noi și vechi în astfel de bucătării. Direcția de design industrial vă permite să combinați mobilier de epocă cu electrocasnice multifuncționale moderne. Dulapurile de bucătărie antice coexistă perfect cu suprafețele la modă cromate și pereții despărțitori din sticlă. Spre deosebire de mobilier, aparatele de bucătărie, în conformitate cu cerințele stilului de mansardă, trebuie să fie mari și masive. Aparatele de dimensiuni impresionante în astfel de interioare sunt asociate cu cele care sunt adesea văzute în restaurante..

Se rumeneste in bucatarie Bucătărie fabrică Masă de bucătărie extinsă Electrocasnice în bucătărie

7. Toate tipurile de accesorii vă vor ajuta să faceți un interior nu prea expresiv al bucătăriei luminos și eficient: reproduceri moderne de artiști începători, afișe pentru tineri și graffiti, figurine și articole de artă populară. Nu ar trebui să fie multe dintre ele: aici nu este important «exagera». Un număr mic de dispozitive atent selectate vor oferi camerei luminozitate și originalitate, subliniind individualitatea acesteia.

Mobilier de bucătărie confortabil Culori calme în bucătărie Interiorul bucătăriei moderne Lămpi suspendate în bucătărie

Oricine are dreptul de a decide în mod independent dacă creează o bucătărie într-un stil atât de particular. După ce ne-am gândit puțin, ajungem la următoarea concluzie: de ce nu? Această opțiune are o mulțime de avantaje. Iar cei care s-au alăturat deja rândurilor fericitilor proprietari de interioare de bucătărie în stil mansardă au apreciat pe deplin acest lucru și nu regretă decizia lor..