Bucătărie de țară: căldura materialelor naturale

«Natural», «rustic», calde și primitoare, multe epitete pot fi asortate stilului rustic din interior. Mai ales când vine vorba de proiectarea uneia dintre cele mai importante camere din punct de vedere al funcționalității – bucătăria. Eco-materialele, care stau la baza conceptului de stil rustic, arată cel mai bine în camere dotate cu o încărcătură semantică și un caracter utilitar. Zona de bucătărie este vatra proprietății de case, inima sa. Și este important să dotați această cameră funcțională cu confort și ergonomie maximă, creând o atmosferă care va inspira pregătirea capodoperelor culinare și va servi drept loc de adunare pentru întreaga familie..

Bucătărie rustică

Vă aducem în atenție o selecție de proiecte de design de bucătării, realizate în stilul rustic pur sau cu utilizarea elementelor din alte stiluri. Opțiunile propuse reprezintă o gamă largă de interioare de bucătărie inspirate, arătând că utilizarea stilului rustic este posibilă nu numai în casele de țară, ci și în apartamentele urbane. Stilul country a evoluat de-a lungul timpului și a trecut prin integrarea aparatelor electrocasnice moderne, a accesoriilor de bucătărie industrială și a stilului high-tech. Chiar și un designer începător sau proprietar care dorește să creeze o atmosferă caldă și confortabilă de apropiere de natură poate organiza un interior modern de bucătărie cu elemente în stil rustic..

Țara industrială

Piatra naturală în stilul rustic al interiorului bucătăriei

Materialele naturale și stilul rustic sunt inseparabile. Utilizarea lemnului și a pietrei vă permite să creați un interior rustic de casă recunoscut. În prezent, finisarea pietrei a devenit o opțiune mai accesibilă, din punct de vedere economic, pentru acoperirea suprafeței. Piatra artificială nu este mult diferită ca aspect de cea naturală, iar paleta de culori și spectrul de textură sunt pur și simplu uimitoare. Desigur, piatra naturală va dura mai mult, acest material ecologic nu are o durabilitate egală. Dar costul utilizării acestuia în interior, chiar și pentru suprafețe mici, este foarte mare..

Piatra în bucătărie

De obicei, suprafețele sunt așezate cu o piatră lângă zonele de lucru, sobele de bucătărie sau șorțurile. Dar, dacă suprafața spațiului de bucătărie permite, un întreg perete poate fi luat pentru finisare cu o piatră. Efectul acestei prezențe naturale va fi uimitor..

Coloane de piatră

Nuanțele de piatră utilizate pentru construcția coloanelor sunt ecouri ale plăcilor de piatră utilizate pentru spatele bucătăriei. Mobilierul din lemn și blaturile din granit completează flerul în stil rustic în această bucătărie modernă.

Piatra usoara

O piatră mare și aspră a fost folosită pentru a ridica unul dintre pereții care închid zona bucătăriei. Nuanțele calde ale gresiei din piatră sunt în perfectă armonie cu lemnele deschise din care sunt fabricate dulapurile de bucătărie..

Șorț de piatră

Nuanțele calde de ocru de piatră au fost potrivite cu acest lemn luminos, dar modest, care a fost folosit pentru grinzi de tavan, coloane de susținere și pardoseală..

În captivitatea de piatră

«Piatră» pereții spațiului bucătăriei sunt în armonie cu tavanul din lemn închis la culoare, gresie de culoare deschisă și mobilier alb ca zăpada. Insula imensă a mesei cu blatul său impunător din piatră a devenit punctul central al acestei bucătării impresionante..

Piatra aspră

În mod incredibil, aparatele electrocasnice moderne cu suprafețe și elemente cromate arată excelent pe fundalul pereților de piatră aproape netratați. Pentru o casă de țară, o astfel de bucătărie modernă poate deveni punctul culminant al întregii clădiri..

Atmosferă caldă

Toate în copac

Finisajul cu piatră al suprafeței de lucru, unde se află aragazul, vă permite să creați impresia prezenței unui șemineu sau a unei sobe mari într-o bucătărie modernă. Acest lucru face ca interiorul să arate și mai confortabil și mai confortabil..

Copac strălucitor

Blat de piatră

Uneori finisarea cu piatră este utilizată numai pentru suprafețele podelei și pentru producerea blaturilor. Și acest lucru se explică cu ușurință prin stabilitatea incredibilă a pietrei, durabilitatea și ușurința de îngrijire..

Insulă de piatră

O altă modalitate de utilizare a pietrei în spațiul bucătăriei este finisarea bazei elementului central – insula. În acest caz, nu este doar o bază solidă, ci și un element decorativ diluant între suprafețele totale din lemn..

În tonuri roșii

Elemente rustice în bucătăria rustică sau farmecul durității designului natural

Designul rustic se caracterizează printr-o execuție deliberată dură a materialelor și structurilor de finisare. Cea mai apropiată de aspectul natural al elementelor și suprafețelor corespunde conceptului de țară aspră. Piatra și lemnul netratat sunt elemente cheie ale rusticității. În interior, este posibilă utilizarea ramurilor de copaci ca elemente structurale, decor și parte a mobilierului.

Masă din lemn

Privat de fast și pretenție, versatilitatea paletei de culori, stilul rustic rustic aduce interiorul într-un nivel mai simplificat și apropiat de mediu.

Lemnul este peste tot

Grinzi de lemn

Țară rustică

Stâlpii de susținere și grinzile de tavan din trunchiuri solide de copac conferă bucătăriei un caracter unic și natural.

Busteni in bucatarie

Chiar dacă în designul bucătăriei se folosește un singur element rustic, întregul aspect al camerei se schimbă instantaneu, toate accesoriile moderne de bucătărie se estompează în fundal.

Mobila din lemn

Țară aspră

În nuanțe de gri

Părțile netratate se pot manifesta nu numai în construcția tavanului sau a coloanelor, ci și în fabricarea mobilierului. Niciunul dintre cei care intră într-o astfel de bucătărie nu va avea dubii cu privire la apartenența designului său la stilul country..

Grinzi din lemn

Masă din lemn

Dacă lemnul are defecte sub formă de găuri de vierme și fisuri, nu scapă, nu se macină, adesea suprafața nu este acoperită cu lac sau alți agenți de mascare. Țara aspră salută naturalețea naturală a materialelor ecologice.

Piatra si lemnul

Rusticitatea modernă este perfect combinată cu elemente de decor creative și un aspect progresiv pentru accesoriile de bucătărie. Este important doar să nu te lași lăsat cu un astfel de decor, ci să optezi pentru unul sau două elemente luminoase. Lămpile pandantive de formă neobișnuită se potrivesc bine în ambianța dură a acestei bucătării rustice..

Stil rustic în bucătăria unei palete ușoare

De regulă, stilul țării este utilizat în încăperile mari. Faptul este că utilizarea materialelor naturale în paleta lor naturală de culori reduce adesea spațiul. Dar asta nu înseamnă că iubitorii de motive rustice din interior nu pot decora încăperile mici, cum ar fi o bucătărie, de exemplu, în stil rustic. Atunci când utilizați nuanțe deschise pentru decorarea parțială sau ca fundal pentru mobilier, este posibil să extindeți vizual camera și să nu încălcați principiile stilului de căsuță.

Mobilier alb

În culori vii

Mobilier alb ca zăpada

Spațiul mic de bucătărie devine mai spațios datorită mobilierului încorporat de culoare deschisă. Aparatele moderne sunt în armonie cu elementele din tavan din lemn.

Bucătărie spațioasă

Bej nisip

În strălucire strălucitoare

Dacă nu ar fi fost podelele din lemn de esență tare, aceste bucătării luminoase ar putea fi confundate cu cele tradiționale. Scaunele înalte din lemn mențin stilul rustic al aparatelor moderne cu suprafețe cromate.

Specii lemnoase ușoare

Acest spațiu de bucătărie este adăugat nu numai de pereții ușori, ci și de tavanele înalte boltite și de ferestrele suplimentare sub acoperiș..

Insula Albă

Bucătăria, în care a fost posibil să se combine armonios dulapurile de bucătărie vopsite în nuanțe deschise cu mobilier din specii de lemn deschis, are un aspect foarte elegant.

Plafoane joase

Pentru o astfel de bucătărie cu tavane joase și o zonă mică, finisarea în culori deschise a fost singura opțiune posibilă din punct de vedere vizual «împinge deoparte» ziduri. Și speciile de lemn ușor, în acest caz, au fost utile.

Puncte luminoase

În ciuda abundenței suprafețelor din lemn, bucătăria arată ușoară, datorită execuției suprafețelor verticale mici, a unui spate de bucătărie și a unui blat de insulă în tonuri albe..

Model geometric

Această bucătărie, conectată la sala de mese, este plină de contraste. Tonurile deschise ale pereților și mobilierului coexistă cu întunericul blaturilor și o varietate de tonuri lemnoase formate în elemente geometrice clare.

Tehnica albă

Mobilierul de bucătărie alb ca zăpada și aparatele de aceleași nuanțe coexistă perfect cu tonuri calde de lemn de pe grinzi, blaturi și scaune de bar.

Cuptor mare

În această bucătărie albă lăptoasă, punctul focal este aragazul mare pentru șemineu, cu un ciudat «solzos» finisare. Un exemplu izbitor al faptului că o zonă de bucătărie în stil rustic poate fi incredibil de ușoară, elegantă și grațioasă, dar în același timp nu își poate pierde identitatea..

Pe fundalul grinzilor întunecate

Cu tavan din lemn

Zona de bucătărie rustică

Sub tavanul boltit

Scaune de fier

Luminoase și aerisite, aceste camere sunt pline de căldura materialelor naturale care se îmbină perfect cu aparatele și echipamentele moderne de bucătărie. Într-o astfel de zonă de lucru, este confortabil și plăcut nu numai să vă întâlniți cu întreaga familie, chiar și munca de rutină devine mai interesantă.

Industrializare și țară în aceeași bucătărie

Vă aducem în atenție o selecție de proiecte de design de bucătării moderne, în camerele cărora am reușit să combinăm organic elemente de stil country și direcții de minimalism, hi-tech și modern. Aceste interioare inspiratoare demonstrează încă o dată că nu există interdicții, canoane și reguli rigide în proiectare, iar cu o prezentare abilă a ideilor de design, mai multe stiluri diferite pot fi prezentate într-o singură cameră..

Țara modernă

Formele clare și simple de minimalism în designul spațiului de bucătărie întâlnesc căldura materialelor naturale pentru decor, cu excentricitatea strălucitoare a elementelor de decor..

Cu scaune înalte

Lămpi neobișnuite

În ciuda prezenței elementelor în stil rustic, camera arată puțin futuristă, datorită lămpilor moderne de design neobișnuit, accesoriilor de bucătărie strălucitoare și elementelor de decor.

Țara industrială

În nuanțe reci

Și încă câteva imagini «clasic» utilizarea stilului rustic în organizarea spațiului de bucătărie, transmitând spiritul rustic, starea de unitate naturală și confortul casei.

Țară tradițională

Bucătărie rustică

Șorț cu plăci

Într-un mod tradițional

În culori închise

Lămpi creative

Diferite tipuri de lemn

Decor luminos

Țară decadentă

Oricare ar fi alegerea dvs. de design de bucătărie în stil rustic, pur sau amestecat cu alte stiluri, sperăm că imaginile prezentate în publicație v-au inspirat să luați decizii îndrăznețe în cadrul unei zone de bucătărie tradiționale..