Bucătăria alb-negru este o garanție a originalității

Există multe publicații despre cum să planificați un proiect de design pentru un spațiu de bucătărie, iar o jumătate bună dintre ele sunt dedicate interioarelor în culori deschise, pastelate. Dar să fim sinceri – nu toți proprietarii sunt încântați de o bucătărie albă clară, a cărei singură pată de culoare este plăcile din spate sau scaunele viu colorate. Mulți oameni doresc să obțină un interior din bucătărie dinamic și chiar puțin dramatic și, de preferință, fără ajutorul unui designer, pe cont propriu. Sperăm că o selecție impresionantă de fotografii cu camere de bucătărie de diferite dimensiuni și configurații va ajuta să inspire toate acele planificări de renovare și care decid să lase culoarea neagră într-o formă sau alta în bucătăria lor..

Tonuri negre în designul bucătăriei

Negru și placat cu aur

Folosind exemplul proiectelor de design gata făcute pentru spațiile de bucătărie, veți vedea cum puteți utiliza nuanțe întunecate pentru decorarea unei camere, ca bază pentru confecționarea mobilierului, folosind negru în accesorii, electrocasnice și decor.

Negru într-o cameră spațioasă

Design alb-negru

Desigur, utilizarea tonurilor întunecate și chiar negre în interiorul camerelor necesită mai mult efort, abilități și cunoștințe decât utilizarea unei palete deschise, care «iarta» mult. În primul rând, o culoare închisă necesită dimensiuni mari de la sediul dvs., dar nu impune un tabu absolut camerelor cu o suprafață modestă. În selecția noastră de imagini, veți vedea că chiar și bucătăriile mici își pot permite negru și veți afla cât de armonios îl puteți integra în ramele mici din zona bucătăriei..

Tonuri de gri și negru

Culoare neagră în decorarea bucătăriei

Când vorbim despre utilizarea negrului și a nuanțelor sale ca bază pentru finisarea lucrărilor în bucătărie, nu ne referim la un fundal întunecat total pe toate suprafețele camerei. Utilizarea negrului pentru finisarea numai a pardoselii sau a unuia dintre pereții bucătăriei ca accent, suprafață contrastantă – conferă un efect incredibil în ceea ce privește percepția vizuală a întregului mediu al spațiului.

Gresie porțelanată neagră pe podea

Gresia de porțelan negru mat pentru pardoseală este o schemă de culori practică și interesantă, care a devenit unul dintre punctele cheie în alegerea unui concept pentru un interior alb-negru al unei bucătării moderne.

Podea din lemn negru

Pardoseală din lemn negru pentru bucătărie? Da, este real și arată foarte bine într-o cameră spațioasă, cu pereți ușori și un tavan alb ca zăpada..

Perete negru

Decorarea unor suprafețe verticale cu o culoare închisă a creat un contrast atrăgător în această bucătărie spațioasă, cu tavan înclinat. Sistemul combinat de iluminare, prezentat pe mai multe niveluri și abundența luminii naturale, a făcut posibilă utilizarea tonurilor de negru pentru mobilier, decor și textile din spațiul bucătăriei..

Fundal negru pentru dulapuri

Peretele negru a devenit un fundal excelent pentru mobilierul de bucătărie în nuanțe lăptoase și un spațiu deasupra sobei stilizat ca un șemineu..

Bucătărie complet neagră

Un tavan negru, pereți și set de bucătărie pentru o bucătărie asimetrică? Acest lucru nu este posibil doar să se implementeze, dar rezultatul este pur și simplu superb. Dacă nu ar fi podeaua ușoară, această bucătărie ar putea fi numită complet neagră. Dar chiar și în acest caz, ar rămâne luxos, nu fără ajutorul unui sistem de iluminare pe mai multe niveluri, care este pur și simplu necesar într-un interior atât de întunecat..

Plăci negre

Decorarea unui șorț de bucătărie cu gresie «Subteran» negrul a devenit un punct culminant împotriva nuanțelor lemnoase ale dulapurilor de bucătărie. Datorită sistemului de iluminare încorporat, plăcile strălucesc și apar în fața noastră nu într-o culoare neagră profundă, ci în culoarea sa «ușor» umbră.

Șorț mozaic negru

Și iată un alt exemplu de decorare a unui șorț de bucătărie folosind plăci negre, dar de data aceasta de tip mozaic. În această bucătărie-sufragerie, insula de bucătărie merită, de asemenea, o atenție specială, nu numai că tonul său negru total a devenit un obiect de interes, ci și designul și decorul său neobișnuit..

Șorțul este vopsit în negru

Acest șorț de bucătărie este vopsit în negru cu vopsea rezistentă la umezeală. Pe o astfel de suprafață, puteți scrie rețete cu cretă, puteți lăsa mesaje membrilor gospodăriei sau puteți face orice alte note – suprafața poate fi ușor spălată cu un burete umed..

Mobilierul negru este o alegere de lux

Nuanțele închise ca schemă de culori pentru mobilierul de bucătărie sunt un caz frecvent atât în ​​rândul designerilor, cât și în rândul clienților de interior. Dulapurile de bucătărie negre arată luxos și adaugă o notă de dramă și o anumită decadență în interiorul camerei. Dar atunci când decideți să comandați mobilier pentru seturi de bucătărie în tonuri negre, este important să înțelegeți că va fi nevoie de mai mult efort și timp pentru a îngriji astfel de suprafețe decât pentru omologii lor ușori. Tonurile întunecate nu iartă petele de apă, amprentele digitale și alte tipuri de contaminare, dintre care pot fi multe în spațiul bucătăriei. Dar materialele moderne pentru laminarea lemnului și MDF permit utilizarea curățării umede fără nici o consecință pentru material..

Dulapuri negre

Dulapuri clasice de bucătărie

Căști tradiționale

Ansamblu alb-negru

Dulapurile de bucătărie clasice negre pe fundalul decorului ușor de perete și tavan arată luxos, contrastant și prezentabil. În combinație cu suprafețele strălucitoare ale aparatelor de uz casnic și accesoriilor de bucătărie, setul negru arată armonios.

Dulapuri cu inserții de sticlă

În stil francez

Mobilier sculptat

Utilizarea inserțiilor de sticlă și oglindă pentru dulapurile de bucătărie este o soluție bună de proiectare care poate facilita vizual percepția nuanțelor închise ale mobilierului, dacă setul este suficient de mare. În această bucătărie, au fost folosite și suprafețe lucioase lucioase pentru a acoperi spatele. Nuanțele plăcilor de mozaic au devenit o punte de culoare între întunericul dulapurilor de bucătărie și albul pereților.

Dulapuri surde

Construcția dulapului monolitic

Dulapurile de bucătărie negre absolut surde își pot permite doar o cameră foarte spațioasă, în cadrul căreia aceste structuri monolitice vor arăta armonios.

Baza neagră a zonelor de lucru

Combinație de contrast

Sisteme de stocare negre

Art Nouveau

Culoarea neagră a dulapurilor și a bazei insulei de bucătărie a devenit o soluție contrastantă pentru această bucătărie într-un finisaj alb ca zăpada. Camera arată proaspătă și armonioasă nu numai datorită combinației contrastante, alb-negru, dar și a iluminării abundente și a utilizării active a elementelor strălucitoare, de oglindă și de sticlă.

Suprafete lucioase

Seturile de bucătărie moderne sunt din ce în ce mai des realizate în versiunea laminată a MDF, ale cărei suprafețe lucioase arată luxos pe fundalul unui finisaj ușor, mat..

Abundența suprafețelor strălucitoare

În sclipirea lămpilor cu oglindă

O abundență de elemente cromate

Abundența suprafețelor oglinzite și din oțel, a pieselor cromate și a elementelor aparatelor de bucătărie mutează prezența negrului ca schemă principală de culori pentru mobilier. Iar abundența surselor de iluminare artificială reflectată în toate suprafețele oglinzii aduce încăperea la un nivel complet diferit de percepție vizuală..

Set de bucătărie neagră

Dulapurile de bucătărie, decorate în negru, funcționează bine cu spate și blaturi din marmură ușoară, dar necesită un nivel suficient de iluminare..

Bucătărie-sufragerie-living

În această cameră spațioasă, combinând bucătăria, sufrageria și sufrageria, negrul nu gravită deloc asupra interiorului, ci acționează ca un ușor contrast. Combinația reușită a unei unități de bază negre cu un vârf alb de dulapuri de bucătărie și blaturi de lucru aduce armonie acestei zone de bucătărie confortabile..

Insula Black Kitchen

Negrul pentru blaturile de pe insule de bucătărie și suprafețele de lucru este o alegere de culoare destul de comună pentru designeri. Astfel de blaturi pot fi realizate din piatră, atât naturală, cât și artificială, din plastic și sticlă. Dar recent, materialele ecologice pentru fabricarea blaturilor încep să fie la mare căutare. Astfel de materii prime includ hârtie reciclată, presată în mai multe straturi sub presiune ridicată folosind rășini non-petroliere. Acest material ecologic, sigur pentru oameni și mediu, face posibilă producerea de blaturi suficient de puternice, durabile, rezistente la deteriorări mecanice. Suprafața lor tolerează ușor umiditatea ridicată, dar există limitări ale rezistenței la căldură, deoarece baza materialului este totuși fosta hârtie și carton. Astfel de blaturi sunt produse în principal în alb sau negru, dar producătorii încearcă să extindă paleta de culori în fiecare an..

Pe fundalul zidurilor de cărămidă

Un alt exemplu de utilizare a negru pentru a decora blaturile insulei de bucătărie, dar de data aceasta într-un interior cu o bază în stil mansardă. Pe fundalul pereților de cărămidă roșiatică, ansamblul de lămpi mari de culoare neagră arată impresionant și, pe lângă funcția principală de iluminare, are un fundal decorativ..

Blaturi negre

Blaturile întunecate arată, de asemenea, minunat pe fundalul lemnos care a fost folosit la fabricarea mobilierului de bucătărie și a deschiderilor ferestrelor..

Dulapuri din podea până în tavan

O impunătoare insulă de bucătărie cu oglindă neagră a devenit punctul central în această bucătărie-sufragerie cu un sistem imens de depozitare din tavan până la podea, în aceeași schemă de culori complet negre, dar cu o textură mată, lemnoasă..

Candelabru de sticlă neagră

O altă insulă de bucătărie neagră a devenit centrul atenției, dar de această dată datorită unui candelabru luxos din sticlă închisă, cu un decor abundent.

Set negru și masă

În această bucătărie spațioasă, nu numai ansamblul de dulapuri este prezentat în tonuri negre, ci și masa de luat masa din zona de luat masa. În ciuda abundenței culorii închise, camera nu pare încărcată, datorită finisajului alb ca zăpada pereților și tavanului și a lemnului deschis utilizat pentru pardoseală și mobilier suplimentar.

Baza Insulei Negre

Designul laconic și auster al acestei bucătării în culori deschise a adoptat cu succes negrul ca fundal pentru baza insulei de bucătărie..

Alb-negru modern

Combinația de culori alb-negru a devenit baza conceptului acestei camere moderne de bucătărie-sufragerie-sufragerie. Combinațiile armonioase, dozate de doar două nuanțe, au permis crearea unui interior cu adevărat interesant și versatil pentru întreaga familie..

Sistem imens de stocare

Această bucătărie spațioasă-sufragerie are multe de văzut, sistemul de depozitare a dulapurilor de bucătărie doar de la podea până la tavan merită ceva. Utilizarea maximă a întregului spațiu prevăzut pentru dulapuri a făcut posibilă crearea unui ansamblu de mobilier cu adevărat spațios, pentru a avea acces, la nivelul superior al căruia este necesară o scară cu trepte.

Frigider negru

Mobilierul de bucătărie din această cameră este prezentat în nuanțe calde de nisip și numai diluat cu inserții negre. Soluția originală era neagră pentru un frigider spațios și alte aparate de uz casnic necesare în bucătărie..

Bucătărie eclectică

Această bucătărie-sufragerie eclectică este atât de variată în culori și bogată în decor, încât culoarea neagră a setului de bucătărie nu este evidentă imediat. Închis cu draperii de sticlă pe ușile dulapului, diluează gama întunecată a mobilierului, iar abundența elementelor decorative ameliorează tensiunea din prezența negru.

Interior contrastant al unei bucătării spațioase

Blat negru lucios

Nuante negre pentru o bucatarie mica

Să aruncăm toate stereotipurile și opiniile stabilite despre bucătăriile de dimensiuni modeste. Da, o zonă mică de bucătărie își poate permite negru și nu se prăbușește la dimensiunea unei cămări mici. Dar, desigur, tonurile întunecate din camerele mici ar trebui aplicate în doze, ca accente. Să folosim exemple specifice pentru a lua în considerare opțiunile pentru introducerea nuanțelor negre într-o bucătărie cu o zonă modestă..

Fundul negru pentru o bucătărie mică

Într-o bucătărie mică, utilizarea negru poate fi transferată la nivelul inferior, aplicându-l pe pardoseala și baza de pe insula de bucătărie sau pe tejgheaua barului. Și lăsați tavanul și pereții să se termine cu o paletă ușoară sau chiar albă ca zăpada, diluând ramele ferestrelor sau tijele pentru perdele cu pete întunecate.

Bucătărie mică, cu dulapuri negre

Dulapuri negre pe fundal alb

Finisajele ușoare și blaturile albe ca zăpada, dulapurile negre și o abundență de iluminare naturală și artificială sunt cheia unui interior de succes pentru o bucătărie mică.

Spațiu mic de bucătărie

Chiar și într-o mică zonă de bucătărie, reprezentată doar de o insulă modestă, cu chiuvetă integrată și un set de aparate de uz casnic, negrul poate fi introdus cu destul succes..

Perete negru cu ceas

În această cameră foarte mică a zonei de bucătărie, negrul a acționat ca o schemă de culori pentru decorarea unui perete de accent. Un ceas fără cadran așezat pe un fundal negru devine un obiect de artă pentru o cameră modestă.

Zona neagră în bucătărie

Un perete complet negru, cu același sistem de depozitare, electrocasnice și decor, îndeplinește finisajul absolut alb ca zăpada suprafeței vecine și un blat de marmură ușoară, formând o imagine interesantă pentru o bucătărie mică.

Blaturi negre pentru mobilier alb

Culoare neagră numai pentru blaturi și elemente ale aparatelor de uz casnic – aceasta este o soluție conceptuală pentru interiorul unei bucătării înguste și mici, care avea nevoie de o alegere de culoare deschisă pentru decorare și mobilier de bază.

Deschideți rafturi pe fundal negru

Negru, alb și multe altele

Utilizarea unor culori contrastante precum alb-negru în interior atrage adesea integrarea unei alte nuanțe strălucitoare, cum ar fi roșu. Rezultatul este imagini incredibil de dinamice, interesante, ale spațiilor din bucătărie pline de dramă, dar lipsite de confort și practic..

Alb negru și purpuriu

Stropi de roșu în design alb-negru

Interior negru-alb-roșu

Albul, negrul și roșul sunt trei piloni pe baza cărora poate fi construit un interior interesant și modern de bucătărie. Abundența suprafețelor strălucitoare și lucioase a adus, de asemenea, o notă de chic designului spațiului de bucătărie..

Perete cu accent violet

Negru, alb și violet – o schemă de culori interesantă a devenit baza conceptului acestui proiect de design pentru o bucătărie mică. Chiar și un mic perete cu accent violet adaugă varietate interiorului bucătăriei alb-negru..

Șorț verde de bucătărie

O altă opțiune pentru integrarea unei culori strălucitoare, de data aceasta o nuanță de iarbă tânără, într-un design de bucătărie alb-negru. Decorarea unui șorț de bucătărie cu plăci de culoare verde deschis «Subteran» cu mortar alb clar, a devenit punctul central al acestei bucătării moderne.

Șorț mozaic verde

Și din nou un șorț de bucătărie verde, dar într-un design mai modest și folosind plăci ceramice mozaic. Suprafețele mate ale dulapurilor negre întâlnesc luciul alb ca zăpada blaturilor, formând un cartier contrastant, dar în același timp armonios.