Blat din sticlă: practic și strălucitor

Dintre varietatea de materiale pentru fabricarea blaturilor, sticla merită o atenție specială. Metodele moderne de prelucrare fac posibilă utilizarea acestui material fragil la prima vedere pentru fabricarea unui element interior care este expus la stres frecvent și puternic..

Blat de sticlă

Elementele din sticlă se potrivesc cu ușurință în orice decor. Mai ales dacă este suplimentat cu alte detalii din sticlă: rafturi, un șorț deasupra suprafeței de lucru, panouri de sticlă pentru pereți și altele..

Blat de sticlă Blat din sticla pentru bucatarie Blat de bucatarie transparent

Avantajele și dezavantajele unui blat de sticlă

Unul dintre principalele avantaje ale unui blat din sticlă este exclusivitatea și atmosfera pe care acest detaliu o creează în bucătărie. Această soluție de design combină perfect componenta estetică cu caracterul practic..

Datorită cerințelor crescute plasate pe toate piesele de mobilier din bucătărie, blatul de lucru din sticlă este dotat cu nivelul necesar de rezistență. Această proprietate previne uzura rapidă și îmbătrânirea prematură a materialului. Sticla este protejată împotriva temperaturilor extreme, împotriva stropilor de grăsime și este rezistentă la efectele dăunătoare ale agenților chimici de curățare.

Husa de sticla pentru masa din bucatarie Blat din sticlă mată

Sticla va elimina problema obișnuită asociată cu suprafețele cu gresie. Nu există cusături în care să se formeze murdărie și mucegai. Acesta va fi un factor important pentru persoanele alergice la mucegai sau la substanțele chimice necesare pentru eradicarea acestuia. Sticla securizată cu o grosime de 6 mm poate rezista la stres mecanic de șapte ori mai mult decât sticla obișnuită. Pentru a crește în continuare indicatorii de rezistență, puteți utiliza sticlă laminată triplex cu un strat intermediar dintr-un film special.

Blat de sticlă pentru blat de bar Sticlă mată în bucătărie Blat din sticlă ondulată

De obicei, la fabricarea sticlei pentru blaturi se folosesc substanțe naturale: nisip de cuarț, var, sifon. Datorită acestui fapt, îngrijirea specială a suprafeței poate fi exclusă de pe lista dezavantajelor. Blatul va fi igienic și ușor de dezinfectat.

În plus, avantajele includ varietatea de nuanțe și texturi care pot fi realizate cu diferite tehnologii de procesare. Suprafața sticlei poate arăta ca metalul, piatra sau lemnul.

Sticlă transparentă călită în locul blatului Suprafață de sticlă călită

În ciuda cerințelor ridicate privind rezistența la impact, blaturile de lucru din sticlă se pot sparge sau crăpa. În ciuda faptului că producătorii s-au asigurat că cioburile sunt groase, cu margini contondente, se pot răni în continuare. Un simplu cip sau fisură nu poate fi reparat. Prin urmare, devine necesară înlocuirea completă a întregii pânze. Acest lucru indică necesitatea anumitor măsuri de siguranță în utilizarea suprafețelor din sticlă. Vasele calde trebuie așezate pe un suport special, iar obiectele grele trebuie să fie coborâte ușor pentru a nu deteriora blatul..

Sticlă groasă ca blat

Problema eficienței nu poate fi considerată fără echivoc ca un avantaj sau un dezavantaj. În sine, un astfel de element de decor este mai scump decât orice alt material modern. Cu toate acestea, nu necesită acoperire sau prelucrare suplimentară. De asemenea, este durabil. Aceasta înseamnă că, pe durata de viață a mesei de sticlă, va fi necesar să nu schimbați nici o singură masă din lemn sau plastic..

Blat de sticlă în unitatea de procesare a alimentelor Caz de utilizare din blat de sticlă

Din motive de siguranță, colțurile blatului sunt rotunjite. Pericolul potențial și trauma elementelor structurale este minimizată. Acest lucru este important mai ales atunci când sunt copii în casă..

Folosirea blaturilor din sticlă pentru interiorul bucătăriei

Unul dintre motivele cererii uriașe de blaturi din sticlă în designul modern al bucătăriilor este varietatea de sortimente și tehnologii de design pentru un astfel de element de decor..

Blat din sticlă retroiluminat

De exemplu, o masă de sticlă cu o imprimare foto vă va permite să afișați fotografiile preferate separat sau în colaje într-un loc vizibil. Acest avantaj este inerent în principal în triplex. Acest material presupune utilizarea:

  • film color;
  • filme cu imprimare foto;
  • film cu imagini.

Blat de sticlă sub plită

Și, de asemenea, cu alte elemente decorative plasate între două pahare.

O astfel de masă arată extrem de impresionantă în interiorul oricărei bucătării. O soluție neobișnuită poate fi imitarea de marmură, chihlimbar, malachit și alte pietre naturale pe sticlă. Marginea paharului poate fi tăiată folosind tehnica de teșire cu o lățime de cadru dată..

Blat de masă din sticlă Decor de blat din sticlă

Blatul mesei poate fi, de asemenea, din sticlă oglindită. Sub rezerva tehnologiei de producție, o astfel de suprafață va fi deosebit de rezistentă la zgârieturi, iar rolul său decorativ în interiorul bucătăriei poate fi greu supraestimat..

Cel mai simplu mod de a aplica un model pe sticlă este cu un film decorativ. Cu ajutorul acestuia, puteți oferi blatului nuanța dorită, puteți aplica modelul sau decorul dorit. Aceasta este o opțiune de design relativ ieftină. Imprimarea cu ultraviolete va fi mai complicată și mai costisitoare. Un astfel de desen va rezista fără distorsiuni vizibile mai mult timp. În plus, nu este afectat de temperaturile ridicate lângă plite..

Masă de sticlă în bucătărie

Imaginea triplex laminată este protejată de efectele distructive ale mediului din toate părțile. Acesta este cel mai rațional mod de a aplica modelul, deoarece deteriorarea acestuia este imposibilă..

Dacă partea din spate a sticlei este vopsită într-un singur ton, atunci această tehnologie se va numi stemalită. Pentru această metodă, se folosește un pigment, care este amestecat cu sticlă topită. Durabilitatea acestei culori este la un nivel ridicat datorită coacerii tuturor sticlei la o temperatură de 700 de grade..

Evidențierea suprafețelor de sticlă cu lumină

Prin sablare, sticla poate fi transformată într-un finisaj mat, precum și aplicarea pe ea a tot felul de modele. O astfel de decorație va arăta la modă și potrivită pentru o bucătărie proiectată în orice stil..

Lumina de fundal joacă un rol important în aspectul elementelor de sticlă. Jocul razelor poate transforma o acoperire neremarcabilă într-o descoperire magică dintr-un basm. Combinația de corpuri de iluminat cu decor sablat face ca blatul să strălucească cu culori noi. În plus, elementele LED sunt utilizate cu o peliculă de difuzie. Acest lucru va crea iluminare suplimentară în cameră..

Este important ca blatul să fie combinat cu alte detalii interioare. Acestea pot fi rafturi din aceeași sticlă sau un șorț deasupra suprafeței de lucru. În plus, cu ajutorul tehnologiilor de desen, puteți repeta modelul de perdele sau tapet de pe masă. Acest lucru va oferi bucătăriei o armonie specială și va ajuta la realizarea combinației perfecte de articole..