Baie alb-negru: subtilități de design

Nu este surprinzător faptul că nu este pentru prima dată când designul alb-negru a devenit mega-popular nu numai printre designeri, ci și printre clienții lor. La urma urmei, un interior monocrom accentuează întotdeauna stilul și gustul proprietarilor, o abordare rafinată a decorării propriei case. Poate că acest lucru se datorează faptului că este foarte dificil să se realizeze echilibrul într-un interior folosind două culori diametral opuse. Este dificil, dar posibil, să creezi o imagine armonioasă a unei camere atât de multifuncționale ca o baie folosind monocrom (cu sfaturi de la designeri care își perfecționează abilitățile de mulți ani). Vă aducem în atenție o selecție pe scară largă de 100 de idei pentru decorarea unei băi în alb și negru și sperăm că vă va inspira să vă creați propriul proiect unic de design..

Baie originală alb-negru

Tonuri alb-negru – atracție a contrariilor

Albul și negrul, care se află la capetele opuse ale spectrului de culori, au atras mult timp designeri din întreaga lume. Și nu numai pentru că «extremele se atrag». Designul monocrom atrage întotdeauna atenția, respira stilul, luxul și rafinamentul. Dar, cu condiția, desigur, ca echilibrul dintre părțile întunecate și luminoase ale imaginii camerei să fie păstrat cu succes. Puteți strica interiorul cu accente plasate incorect, dominanța negrului într-o cameră cu iluminare insuficientă și chiar o alegere inadecvată a nuanțelor de alb și negru, deoarece aceste culori au multe variante.

Design de lux

Geometrie alb-negru

Interior alb și negru

De secole, combinația de alb și negru a fost folosită de designeri din întreaga lume pentru a crea un aspect exclusivist plin de îndrăzneală și lux, rafinament și chiar dramă. Găsește-l pe cel potrivit «dozare» tonurile întunecate și deschise nu sunt ușoare, dar dacă combinația reușește, interiorul va atrage priviri admirative pentru o lungă perioadă de timp, deoarece designul monocrom este întotdeauna în tendință.

Alternând dungi întunecate și deschise

Design laconic

Petele întunecate pe fundal alb

Baie cu pereți întunecați

Deci, de ce un interior alb-negru devine periodic o opțiune foarte populară pentru amenajarea unei varietăți largi de camere, inclusiv a celor utilitare? Ce asociații apar atunci când vedeți două opuse care interacționează – alb și negru? Bărbat și femeie, yin și yang, zi și noapte, lumină și întuneric. Sau poate o zebră sau o tablă de șah, cinema vechi sau stil de afaceri? Oricare ar fi mesajul pentru utilizarea temelor alb-negru în proiectarea băii, o alianță armonioasă poate fi creată numai prin cântărirea cu atenție a posibilităților camerei (formă, dimensiune, aspect) și viziunea dvs. personală asupra esteticii monocrome..

Design ușor de baie

Finisaj original

Pe fundalul

Subtilitățile finisării băii în culori alb-negru

Nu va fi de prisos să reamintim că culoarea albă este capabilă să extindă vizual limitele camerei., «netezi» imperfecțiunile în arhitectură și decor, șterg asimetriile sau ascund defectele. Cu negru, lucrurile sunt exact opuse – abundența sa poate crea o stare de deprimare, reduce vizual o cameră și subliniază zonele nereușite ale camerei. De aceea este atât de important să plasați corect accentele în interior – pentru a sublinia necesarul și a ascunde nereușita.

Combinații contrastante

Bordură întunecată

Imagine ușoară

Cu cât suprafața camerei este mai mică, cu atât este mai mic tavanul, cu atât ar trebui să fie mai alb în design. Tonul negru poate fi folosit doar pentru a sublinia forma perfectă, instalații sanitare frumoase, accesorii originale. Este mai bine să folosiți o imprimare alb-negru de dimensiuni medii, nu prea colorată și să o folosiți doar pentru a concentra atenția pe orice suprafață. Chiar și petele negre mici și fragmentare pe un fundal alb produc un efect uimitor, schimbând imaginea camerei dincolo de recunoaștere. Pentru a ajuta la decorarea băilor mici, a oglinzii și a suprafețelor lucioase, vor apărea inserții și pereți despărțitori din sticlă transparentă. În lupta pentru extinderea vizuală a spațiului (deoarece nu există nicio modalitate de a mări fizic camera), toate mijloacele sunt bune.

Blaturi întunecate

Design mic de baie

Plinta negru

Baie albă ca zăpada

În spațiile utilitare de dimensiuni medii, negrul poate fi deja utilizat mai activ. De exemplu, utilizarea unei culori închise pentru pardoseală combinată cu o tranziție de la negru la alb pe pereți (folosind imprimeuri sau decor) și predominanța unui ton deschis în partea superioară a camerei duce la o creștere vizuală a înălțimii a tavanului..

Claritatea limitelor

Cameră de duș întunecată

Design baie alb-negru

În băile cu adevărat spațioase, folosind negru, puteți decora nu numai părți individuale de instalații sanitare, sisteme de depozitare sau puteți apărea ca o imprimare pe un fundal alb, puteți utiliza acest ton dramatic și auster pentru a decora suprafețe întregi, executați obiecte interioare mari – corpuri de instalații sanitare , accesorii, dulapuri.

Abordare non-banală

Design spațios pentru baie

Baie cu fereastră mare

Interior contrastant

Tavan

Designul standard al tavanului nu numai în baie, ci și în majoritatea camerelor din orice casă este o suprafață albă ca zăpada, perfect plană și netedă. Acest rezultat poate fi obținut în diferite moduri – de la un tavan întins până la vopsirea gips-carton rezistent la umiditate, de la utilizarea panourilor din plastic până la finisarea cu tapet lichid sau tencuială decorativă. Evident, culoarea albă a suprafeței vă permite să creați vizual o creștere a înălțimii camerei, pentru a menține o imagine ușoară și spațioasă chiar și într-o cameră cu un pătrat mic..

Design mic de baie

Suprafețe albe ca zăpada

Suprafețele lucioase vor contribui la îmbunătățirea efectului utilizării albului pentru decorarea tavanului. De exemplu, un tavan întins lucios nu numai că arată impresionant, dar ajută și la ascunderea tuturor defectelor din structuri și finisaje, pentru a ascunde comunicațiile. Chiar și un tavan realizat din panouri albe de plastic va arăta respectabil dacă îl decorați cu un soclu sau o mulare cu accente argintii sau aurii. Puteți repeta această tehnică pentru a crea o imagine armonioasă în performanța accesoriilor pentru instalații sanitare sau fațade ale sistemelor de depozitare.

Baie eclectică

Pete întunecate pentru accent

Pereți

Principala provocare pentru cei care intenționează să utilizeze alb și negru pentru decorarea unei băi este să găsească combinația optimă a celor două contrarii ale spectrului de culori. Și nu contează dacă trebuie să rezolvi singură această dilemă sau să apelezi la ajutorul specialiștilor. Este important să ne amintim că pentru orice pătrat al camerei, albul ar trebui să rămână dominant. La urma urmei, nimeni nu vrea să obțină, în loc de o baie luxoasă și confortabilă, o imagine a unei peșteri întunecate, deși una scumpă..

Baie spațioasă în alb

Suprafețe negre

Când creați o baie cu un design monocrom, există două opțiuni de proiectare:

  • o tranziție bruscă de la întuneric la lumină;
  • combinație lină de semitonuri (în principal datorită utilizării tipăritului).

Geometrie originală

Dungi late alb-negru

Dungi neobișnuite

Dacă cu prima opțiune totul este mai mult sau mai puțin clar – suprafața întunecată a podelei este înlocuită de decorarea albă ca zăpada a pereților (tavanul, cu condiția ca camera să aibă o înălțime suficientă, poate fi realizat și în negru), apoi cu o tranziție lină, totul nu este atât de simplu. Există multe modalități de a decora și decora pereții folosind doar două tonuri – întuneric și luminos.

Design creativ

Interior non-banal

Combinație originală

Imprimarea geometrică este foarte populară, în cazul nostru – folosind culori alb-negru. Claritatea imaginii, severitatea liniilor și formelor captivează utilizarea activă a plăcilor, panourilor sau tapetului rezistent la umiditate cu o imagine geometrică nu numai pentru suprafețele de accent, ci și pentru finisarea tuturor pereților băii.

Cabină de duș în spatele cortinei

Ornament geometric

Duș verificat

Stil patchworkStil patchwork

Dungile alb-negru sunt o altă opțiune versatilă de proiectare a pereților într-o baie monocromă. În același timp, este evident că dungile verticale vor ajuta vizual «întinde» imaginea camerei este în înălțime, iar cele orizontale îi vor mări volumul. În funcție de mărimea băii, «in dungi» imprimarea poate fi utilizată atât pentru decorarea tuturor pereților (cameră mare), cât și pentru a crea o suprafață de accent (baie mică).

Dungi verticale

Dungi orizontale alb-negru

Dungi de contrast

Dungi pe toți pereții

Următoarele cele mai populare sunt amprentele florale, imaginile oamenilor și clădirilor, desenele în formă liberă (aceasta poate fi o țiglă cu o imprimare, tapet rezistent la umezeală pe partea superioară a pereților și chiar imprimare foto alb-negru pe ceramică).

Imprimare neobișnuită

Imprimeu floral

Desen neobișnuit

Imprimeu floral

Ornament Windsor

Crearea panourilor prin combinarea plăcilor cu alte materiale sau prin combinarea diferitelor modificări ale unui tip de finisaj este o tehnică populară atunci când decorați nu numai camerele monocrome. În acest caz, panoul poate fi creat în moduri diferite. Una dintre cele mai frecvent utilizate opțiuni este o combinație contrastantă. Panoul este realizat într-o culoare închisă, iar partea superioară a peretelui este într-o culoare deschisă. Plăcile lucioase arată impresionant «Subteran» cu mortar alb ca zăpada. Această tehnică, printre altele, în combinație cu designul întunecat al podelelor, ajută la creșterea vizuală a înălțimii camerei..

Ţiglă

Panouri întunecate

Panouri de gresie neagră

În camerele spațioase, cu tavan înalt, puteți utiliza, de asemenea, combinația opusă – panouri luminoase și decorațiuni de pereți întunecați în partea superioară.

Panouri albe ca zăpada

Pereți albi și negri

Plăci albe ca zăpada

Partea superioară neagră, partea inferioară albă

În camere mici, puteți sta doar pe conturul panourilor, folosind alb pentru părțile superioare și inferioare ale decorului de perete, dar cu o textură diferită sau din materiale diferite.

Panouri de margini întunecate

Combinație de materiale

Finisaj combinat

Inserturile decorative pe pereții de culoare deschisă ale băilor monocrome nu sunt mai puțin populare. Poate fi fie dungi verticale cu decor (creșterea vizuală perfectă a înălțimii spațiilor), cât și un fel de panou de dale sau mozaic cu un model și elemente decorative.

Inserturi decorative

Inserții și accesorii negre

Podea

În designul băilor monocrome, podeaua devine adesea o suprafață de accent. Tehnica, în care pardoseala apare ca o alternanță de fragmente alb-negru, împreună cu execuția albă ca zăpada a restului suprafețelor și a instalațiilor sanitare, este o modalitate populară de a decora spații utilitare mici. Această abordare permite nu numai creșterea vizuală a volumului camerei, deturnarea atenției de la eventualele imperfecțiuni ale părții superioare, dar și crearea unui material creativ la cel mai mic cost, utilizând designul original al podelelor..

Etaje - suprafață de accent

Finisaj original al pardoselii

Într-o baie luminoasă și spațioasă

Accent de podea

Podea întunecată într-o baie luminoasă

Instalatii sanitare pentru interioare monocrome

Majoritatea modelelor de instalații sanitare moderne sunt albe. Evident, pentru a sublinia frumusețea formelor sau originalitatea designului dispozitivelor sanitare, acestea trebuie așezate pe un fundal întunecat. Dar nu totul este atât de simplu. În camerele mici, de exemplu, nu există nicio modalitate de a utiliza în mod activ negrul pentru a sublinia albul instalațiilor sanitare..

Stropi negri pe fundal alb

Suprafețe ușoare

Instalarea sanitară arată frumos, a cărei fațadă este evidențiată în negru. Acesta poate fi fie un model unic de obiecte sanitare, fie o placare de fațadă creată de dvs. – folosind plăci ceramice sau panouri de culoarea potrivită..

Baie cu fațadă neagră

Instalatii sanitare originale

Înveliș întunecat al fațadelor

Cadă cu trepte

Finisaj întunecat al fațadelor sanitare

Sisteme de depozitare, decor și accesorii

Dacă vorbim despre crearea unui design pentru o cameră utilitară mică, atunci este evident că albul va fi folosit pentru a decora majoritatea suprafețelor. În acest caz, sistemele de depozitare (fațadele piedestalelor și dulapurilor, rafturile deschise), accesoriile sanitare și elementele decorative sunt cel mai adesea folosite ca accente întunecate:

  • rame pentru oglinzi;
  • deținătorii diferiți;
  • inserții decorative în decor;
  • dacă baia are fereastră, atunci cadrul său (precum și marginea ușilor) poate fi un accent întunecat.

Sisteme de stocare întunecate

Accent pe mobilier întunecat

Luciu negru

Borduri negre în interior

Fronturi de stocare întunecate

Chiar și în băile spațioase, de multe ori sistemele de depozitare sunt atribuite rolului unei pete întunecate care atrage privirile …

Insert original

Într-un spațiu spațios, utilitar

Și în cele din urmă: pentru cei pentru care combinația monocromă nu este suficientă pentru a crea imaginea dorită

Dacă simțiți că nu folosiți doar două scheme de culori, deși diametral opuse, atunci cel mai simplu mod de a dilua monocromul este integrarea suprafețelor din lemn. Într-un design alb-negru, încorporarea unui frumos bob natural din lemn va ajuta să aducă o notă de căldură și confort aspectului auster. În același timp, nu este atât de important ce anume va fi – o fațadă a sistemului de depozitare sau un cadru pentru o oglindă, un element decorativ sau un suport pentru prosoape..

Negru, alb și lemnos

Clasic

Suprafețe din lemn

Dacă introducerea suprafețelor și elementelor din lemn într-o baie alb-negru nu este o măsură suficientă, atunci vă oferim modalități de diversificare a imaginii folosind diferite nuanțe de albastru – o combinație proaspătă, dar în același timp strictă a unei cameră modernă pentru proceduri de apă …

Alb, negru și albastru

Ton turcoaz în baie alb-negru

O nuanță albastră moale pentru un aspect mai moale

Și o abordare similară în diluarea monocromului utilizând o schemă de culori neutre – nuanțe de gri …

Alb, negru și gri

Alb spre negru prin gri

Tonuri alternante