Amenajarea unui apartament cu o cameră

Amenajarea unui apartament cu o cameră nu este o sarcină ușoară. Realitățile rusești sunt de așa natură încât un apartament cu o cameră este adesea o locuință modestă, cu o bucătărie mică, adesea cu o singură cameră cu o formă neregulată. Dar chiar și într-o cameră mică, puteți echipa o carcasă confortabilă, funcțională și atractivă din punct de vedere vizual. Calitatea vieții într-un anumit loc este influențată nu numai de zona apartamentului. Cu un aspect bine ales al schemelor de culori potrivite și utilizarea măsurată a decorului, puteți echipa confortabil cea mai modestă locuință din punct de vedere al suprafeței. Am compilat pentru dvs. o întreagă selecție de modalități practice și eficiente de amplasare a mai multor zone funcționale într-o cameră mică, sperăm că proiectele de design propuse vă vor ajuta să organizați spațiul apartamentului dvs. cu cea mai mare eficiență. Problema amenajării apartamentelor mici cu o cameră este destul de acută pentru compatrioții noștri, astfel încât orice opțiune de economisire a spațiului, extinderea vizuală a unei zone mici și dispunerea corectă a mobilierului pot fi o soluție cheie pentru proprietarii unei locuințe mici..

Amenajarea unui apartament cu o cameră

Într-o cameră mică

Zona de dormit

Metode de amenajare a unei locuințe mici

Toate opțiunile pentru crearea unui interior confortabil, funcțional și convenabil pentru spații mici pot fi adăugate la o anumită listă, care nu este o dogmă, dar poate deveni un punct de plecare pentru crearea unui mediu eficient pentru un apartament cu o cameră:

 • utilizarea unui plan deschis ajută nu numai la economisirea spațiului, ci și la menținerea unui anumit sentiment de spațiu, libertate (toate zonele funcționale, cu excepția băii, sunt combinate într-o singură cameră);
 • dacă există posibilitatea, atunci este necesar să extindeți deschiderile ferestrelor – cu cât este mai multă lumină naturală în cameră, cu atât pare mai spațioasă;
 • folosiți jocul luminii în beneficiul unei camere modeste. Finisaj ușor, în care tavanul se dovedește a fi alb, pereții sunt puțin mai întunecați, iar pardoseala apare ca cel mai întunecat punct, mărește vizual camera;
 • utilizați mai multe surse locale de iluminare artificială, pentru fiecare segment funcțional – propriul dispozitiv de iluminat sau sistemul de iluminat;
 • tavanul lucios și oglinzile de pe pereți vor crește vizual volumul camerei;
 • dacă te străduiești să găsești spațiu, iar un spațiu de locuit modest este principala ta problemă, atunci preferă funcționalitatea decât decorul (candelabrele, covoarele groase și draperiile din catifea sunt greu de combinat cu spațiile mici);
 • scapă de tot ceea ce este de prisos – nu ar trebui să existe lucruri aleatorii într-o locuință mică;
 • încercați să utilizați elemente funcționale ca decor (corpuri de iluminat, oglinzi încadrate, vase), precum și decor de pereți;
 • mobilierul încorporat va economisi spațiu;
 • utilizați mobilier portabil modular pentru zonarea sectoarelor funcționale;
 • dacă se utilizează o partiție interioară ca element de zonare, atunci va fi mai practic să folosiți un suport de cărți pe două fețe.

Baie în spatele geamului

Mobilier ușor pentru spații mici

Utilizarea partițiilor interioare

Design original al locuințelor cu o cameră

Utilizarea culorilor deschise, cel mai adesea albe, devine una dintre principalele metode de extindere vizuală a spațiului. În multe încăperi de formă neregulată, cu prezența diferitelor nișe și cornișe, teșituri de tavan și alte caracteristici de design, culoarea albă ajută la netezirea colțurilor vizuale, la înmoaie» imperfecțiuni». În plus, toate nuanțele de alb sunt fundalul perfect pentru orice mobilier, decor și textile. Dar este important să înțelegeți că nu ar trebui să utilizați exclusiv culoarea albă – sunt necesare accente de culoare. În această chestiune, cel mai simplu mod este să te inspiri din stilul scandinav..

Camera luminoasa

Interior în culori deschise

Design scandinav

Finisaj alb ca zăpada

Plan deschis

Planificarea deschisă a încetat de mult să fie o tendință străină pentru compatrioții noștri și a devenit cea mai bună opțiune pentru organizarea interiorului unui spațiu mic, în care trebuie amplasate mai multe zone funcționale. Prin îndepărtarea pereților și ușilor, aveți acces la toate suprafețele camerei, fără excepție, crescând astfel șansele de a crea un design confortabil și practic pentru casă. Aspectul deschis nu împiedică mișcarea, nu împiedică traficul și fluxul liber de lumină. De obicei, atunci când se utilizează un plan de etaj deschis într-un spațiu mic, un tip de finisaj este utilizat în toate zonele. O excepție poate fi designul segmentului de bucătărie, unde plăcile ceramice pot fi folosite atât pentru pardoseală, cât și pentru orientarea șorțului de bucătărie..

Design de cameră luminos

Plan deschis

Amenajarea eficientă a unei camere mici

Pentru decorarea unui apartament în plan deschis, stilul mansardă poate fi opțiunea ideală. Spațiu deschis, ferestre mari, izolarea numai a băii, sisteme de inginerie expuse și un minim de decor. Dacă nu sunteți confuz de deschiderea locului gras, atunci stilul loft este alegerea dvs. pentru a crea un interior modern, practic și memorabil..

Stil Loft

Stil loft într-un apartament mic

Într-o cameră în plan deschis, mobilierul camerei în sine acționează ca elemente de zonare. Uneori, covorul este folosit pentru a contura condiționat o anumită zonă. De asemenea, un element care indică apartenența la un anumit segment funcțional este sistemul de iluminare – dispozitive de iluminat local sau iluminare de fundal.

Apartament în plan deschis

Combinație de zone funcționale

Televizor în dulap

Pat mare într-o cameră mică

Living-sufragerie-bucătărie

Într-un apartament în care bucătăria a fost combinată nu numai cu zona de sufragerie și sufragerie, ci și cu dormitorul, o glugă puternică și silențioasă maximă devine un element important al interiorului, la alegerea căruia trebuie să acordați o atenție specială . Pentru a scăpa segmentele funcționale pentru dormit și odihnă de mirosurile de gătit și chiar depunerea picăturilor de grăsime pe suprafețe, este necesar să se organizeze purificarea neîntreruptă a aerului deasupra plitei sau aragazului.

Locații multifuncționale

Spațiu mic de bucătăriePentru a menține aspectul deschis, dar, în același timp, pentru a crea o anumită intimitate în sectorul de dormit, puteți utiliza perdele. De obicei, șinele de perdea (șine) pentru perdele sau perdele sunt atașate direct la tavan. Atunci când nu sunt ascunse, structurile nu interferează cu percepția imaginii întregii camere.

Dormitor în spatele cortinei

Zona de somn și odihnă în spatele cortinei

Pat în spatele cortinei

Dacă într-o cameră mică nu există posibilitatea instalării unui pat, atunci utilizarea unei canapele pliante devine principala prioritate. Structurile de colț permit organizarea celei mai spațioase dane și, atunci când sunt asamblate, sunt suficient de spațioase pentru a găzdui mai multe persoane. În plus, astfel de structuri pot fi instalate în colțul camerei de fereastră – un loc care nu poate fi folosit pentru mobilier masiv care poate bloca calea de penetrare a soarelui.

Aspect rațional

Canapea pliantă în loc de pat

O altă modalitate de a evidenția segmentul de dormit fără a instala partiții interioare este de a construi un podium. Această abordare permite spațiului de sub pat să fie utilizat pentru a găzdui sisteme spațioase de depozitare. Sertarele pot fi construite chiar și în spațiul de sub trepte.

Pat pe podium

Design original

Problema organizării sistemelor de stocare în orice spațiu nu este ușor de rezolvat, dar în cadrul unui apartament de dimensiuni mici, devine deosebit de acută. Cu plafoane suficient de înalte, sistemele modulare de mică adâncime pot fi amplasate în partea superioară. În jurul capului patului, puteți construi un întreg sistem de rafturi deschise și dulapuri cu balamale. În același design, puteți construi în iluminat nu numai efectul vizual, ci și pentru a organiza posibilitatea de a citi înainte de culcare..

Sisteme de depozitare în jurul patului

Amenajarea unei zone de dormit

Rafturi în sectorul somnului

Utilizarea pereților despărțitori interiori și a rafturilor

Este cel mai eficient să folosiți sisteme de stocare cu diferite modificări ca partiție interioară. După cum știți, nu există niciodată mult spațiu de depozitare; această regulă se aplică și mai mult apartamentelor mici. Pentru a evita aglomerarea unui spațiu mic, aveți nevoie de ordine în distribuirea lucrurilor necesare vieții. Cel mai adesea, o dana este expusă separării de spațiul comun. Drept urmare, obțineți o zonă de dormit și odihnă aproape intimă și un sistem spațios de depozitare..

Dormitor în spatele dulapului de bucătărie

Pat în spatele rafturilor

Suport redus ca partiție

Pentru a oferi zonei de dormit acces la lumina naturală, puteți utiliza modele de rafturi non-surde care nu sunt instalate la toată înălțimea camerei. Ca urmare, zona de dormit va fi cel puțin parțial iluminată. Și veți obține o partiție care poate fi utilizată pentru a atârna rafturi deschise sau pentru a plasa o zonă video.

Soluție originală

Zonarea cu partiții

Art Nouveau Combinații contrastante

Spațiul în plan deschis nu este o opțiune viabilă pentru toate gazdele. Utilizarea pereților despărțitori, a rafturilor și a ecranelor cu diferite modificări este necesară în familiile cu un copil. Chiar și într-un spațiu mic, este necesar să alocați un colț pentru bebeluș – fie că este un suport pentru jucării sau o măsuță cu un scaun.

Rafturi modulare

Rafturile ca mijloc de zonare

Mobilier convertibil pentru spații mici și multifuncționale

Într-un apartament dintr-o zonă modestă, mobilierul care poate îndeplini mai multe funcții devine nu doar o noutate plăcută, ci o necesitate. Atunci când combinați un living și un dormitor într-o singură cameră, principala problemă devine delimitarea zonei de dormit și de odihnă. Drept urmare, proprietarii se confruntă cu problema organizării spațiului de dormit. Poate fi fie o canapea pliantă, care acționează ca atributul principal al camerei de zi în timpul zilei și devine un pat noaptea. A doua opțiune este utilizarea unui pat pliant, «ascuns» în dulap. Și ultima oportunitate de a diferenția funcțiile într-o singură cameră este de a folosi atât o canapea în zona de living, cât și un pat în sectorul de dormit. Dar această opțiune este potrivită doar pentru spații suficient de spațioase (aspect îmbunătățit, construcția secolului actual).

Pat pliant în dulap

Pat convertibil

Desigur, opțiunea de a folosi un pat care poate fi ascuns într-un dulap nu este potrivită pentru fiecare proprietar al unui apartament cu o cameră. Acest lucru este valabil mai ales pentru cuplurile căsătorite în vârstă. Dar pentru tinerii de construcție medie, acest mod de organizare a spațiului poate fi o oportunitate excelentă de a obține o casă multifuncțională, practică și în același timp atractivă din punct de vedere vizual..

Dormitor și living 2 în 1

Apartamentul burlacilor

Folosim o structură pe două niveluri

Dacă apartamentul dvs. cu o cameră este o cameră cu un tavan înalt care se pot potrivi pe două niveluri, atunci puteți înmulți în siguranță metri pătrați ai casei dvs. cu două. De regulă, dormitorul este situat pe nivelul superior. Din motive evidente, de cele mai multe ori în segmentul de dormit îl petrecem culcat, astfel încât înălțimea tavanului nu joacă un rol semnificativ – chiar dacă puteți ajunge la pat fără obstacole. Dar chiar și pentru astfel de spații, nimeni nu a anulat principalele posibilități de creștere a spațiului – finisaje ușoare, suprafețe de sticlă și oglindă, decor măsurat și prezența unor accente luminoase sau detalii interioare contrastante.

Dormitor la nivelul superior

Zona de dormit tavan din podea

Interior pe două niveluri

Cele mai eficiente proiecte de design pentru apartamente mici

Vă prezentăm un proiect de apartament cu o cameră, în care a fost posibil să nu combinați bucătăria cu camera de zi. În acest spațiu mic, coexistă armonios un living, un dormitor și un mini-birou. Datorită utilizării unui pat pliant, care în timpul zilei «ascunde» într-un dulap superficial, camera poate acționa ca un living cu drepturi depline și poate deveni un dormitor noaptea. Extinderea vizuală a spațiului este facilitată de utilizarea suprafețelor oglinzite pentru executarea ușilor dulapului încorporat. Ascuns în spatele acestor uși oglindite este o stație de lucru încorporată. Blatul mic de lucru și rafturile deschise se potrivesc compact chiar și în dulapuri cu adâncimi reduse.

Apartament decapotabil

Dormitor-living-studio

Canapea modulară pentru un spațiu multifuncțional

Un alt exemplu de organizare a spațiului de locuit într-o cameră lungă. Ferestrele mari, finisajele ușoare pe majoritatea suprafețelor, jocul contrastelor și utilizarea unei palete de culori calde au ajutat la extinderea vizuală a spațiului și la crearea unei atmosfere confortabile și confortabile. În loc de o canapea voluminoasă în zona de living, se folosesc două fotolii mobile, care, dacă este necesar, pot fi atașate de perete, eliberând mai mult spațiu liber. Locul de muncă este reprezentat de o consolă mică și un set de rafturi deschise care nu ocupă mult spațiu. Ușile oglinzite ale sistemului de garderobă încorporat măresc vizual volumul camerei. Iar utilizarea întregii înălțimi a camerei pentru amenajarea mezaninurilor a făcut posibilă creșterea numărului de sisteme de stocare.

Proiect de proiectare a unui apartament mic

Oglinzi pentru a mări spațiul

Iată un proiect de proiectare pentru un apartament modest cu o cameră. Doar baia a rămas izolată în această cameră luminoasă. Prin utilizarea finisajelor ușoare, introducerea dozată de accente strălucitoare și utilizarea lemnului deschis în nuanțe calde s-a obținut o imagine atât de eficientă a unei case mici. Separarea danei în spatele unei partiții non-surde a făcut posibilă menținerea pătrunderii luminii din zona sufrageriei, dar, în același timp, crearea unei anumite intimități a segmentului pentru dormit și relaxare. Respingerea mobilierului masiv și utilizarea sistemelor de depozitare încorporate au făcut posibilă crearea unui aspect în care există suficient spațiu liber nu numai pentru a vă deplasa în cameră, ci și pentru a menține un sentiment de libertate. Multe surse de lumină locale creează o expansiune vizuală a spațiului, ca să nu mai vorbim de scopul lor principal.

Apartament în tonuri de lemn alb ca zăpada

Pereți despărțitori din lemn pentru dormitor

Living și bucătărie

Dulap în sufragerie

Într-un alt apartament cu o cameră destul de spațioasă, problema separării zonei de dormit a fost rezolvată cu ajutorul unei partiții interioare. Avantajul unor astfel de structuri este că structura poate fi utilizată din ambele părți. Puteți agăța televizorul din partea laterală a sufrageriei și în zona de dormit – o imagine sau rafturi mici deschise.

Interiorul unui apartament cu o cameră

Mobilier întunecat pe un fundal deschis