Amenajarea unei camere pentru doi copii – eficientă și frumoasă

Renovarea într-o cameră pentru copii este o problemă pentru părinții din întreaga lume. Este necesar să se țină seama de o mulțime de nuanțe – să aibă grijă de siguranță, prietenie cu mediul, caracterul practic al interiorului, să se ia în considerare dorințele micului proprietar al camerei și, în același timp, să nu se rupă. Dar dacă aveți nevoie să echipați o cameră pentru doi copii, atunci puteți înmulți în siguranță toate dilemele și problemele de zi cu zi cu două. Chiar și copiii au interese similare, personaje de basm preferate și preferințe în alegerea culorilor (ceea ce este extrem de rar), chiar și în acest caz, va trebui făcut un număr considerabil de compromisuri pentru a dezvolta un singur concept pentru amenajarea unei camere pentru copii pentru doi copii.

Cameră pentru copii pentru două persoane

Ce trebuie să aflați înainte de a începe să planificați proiectarea unei camere pentru doi copii:

  • dimensiunea și forma camerei (este recomandabil să desenați o diagramă detaliată cu dimensiunile);
  • numărul de deschideri ale ferestrelor și ușilor;
  • este important să decideți dacă camera va fi doar un dormitor sau dacă sarcina sa funcțională se va răspândi în zona de joacă sau pe segmentul de studiu și creativitate (totul depinde de zona camerei și de capacitățile generale ale apartamentului dvs. sau proprietatea unei case);
  • va fi necesar să se țină seama de diferența de vârstă a copiilor, dacă există;
  • purtați o conversație detaliată cu copiii (dacă sunt deja suficient de mari pentru a purta conversații) despre modul în care ar dori să-și vadă camera, deoarece pentru ei acest mic univers va face parte integrantă din viață timp de câțiva ani;
  • va trebui să încercați să găsiți un compromis în soluțiile de culoare care să se potrivească atât copiilor, cât și alegerea unor personaje fabuloase, de desene animate sau de altă natură, ale căror imagini pot lua parte la decorul camerei.

Cameră pentru doi adolescenți

Alegerea unei palete de culori pentru decorarea unei creșe

Culori deschise pentru un somn odihnitor

Dacă o cameră pentru doi copii va fi utilizată în principal ca dormitor, o paletă de culori deschise va fi cea mai favorabilă opțiune de design. Nuanțele neutre ale pereților vor permite minții copilului să se calmeze după o zi plină, să se relaxeze și să se pregătească pentru culcare. Paleta de lumină nu numai că calmează emoțiile, dar oferă și un sentiment de libertate, ușurință, prospețime.

Paletă ușoară

Pentru părinții care consideră că decorarea ușoară a pereților într-o grădiniță este o opțiune impracticabilă și ușor de murdărit, putem spune că nu va exista nicio diferență de culoare dacă alegeți o acoperire de perete care poate fi curățată sau spălată. Dar schema de culori deschise va mări vizual camera, ceea ce este important pentru o cameră în care este necesar să amplasați cel puțin două paturi, sisteme de depozitare și multe altele.

Decor ușor de perete

Paleta ușoară a finisajelor va fi un fundal excelent pentru orice decor din grădiniță. Chiar și picturile slabe sau fotografiile vor deveni pete de accent într-un astfel de mediu..

Ton gri deschis

O opțiune de design interesantă pentru peretele cu paturi poate fi instalarea de panouri de perete acoperite cu materiale textile moi. O astfel de modalitate atractivă și sigură de a decora un perete de accent este potrivită pentru paturile fără tăblie..

Perete moale

În cazul finisajelor ușoare, un perete cu accent întunecat va fi util. Culoarea monocromatică a pereților poate părea plictisitoare doar la prima vedere, este foarte ușor să o diversificăm. Tot felul de decor – desene pentru copii încadrate, jucării pe rafturi deschise, obiecte de colecție pentru copii. Când copiii vor crește, va fi posibil să înlocuiți pur și simplu decorul învechit fără a schimba decorul camerei..

Alb, gri și galben

O alternativă la toate nuanțele de alb poate fi orice ton pastelat pentru decorarea pereților sau tapet într-un mic model moale, ornament. În cazul pereților ușori, puteți utiliza o paletă mai strălucitoare sau mai pestriță pentru a decora deschiderile ferestrelor, utilizați perdele cu un model. Același lucru este valabil și pentru covoare și textile pentru pat..

Nuante pastelate

Cameră de fată

Puteți diversifica decorul de perete monocromatic în nuanțe deschise cu ajutorul autocolantelor autocolante. Acum la vânzare există o gamă largă de autocolante pe orice subiect, nu va fi dificil să găsești o opțiune potrivită pentru ambii copii. Sunt ușor de aplicat și se pot face cu copiii. În plus, puteți lipi diferite desene lângă patul fiecărui copil, zonând astfel camera..

Autocolante de perete

O altă modalitate de a elimina monotonia decorării pereților este de a le picta manual cu vopsele, creând o imagine care este similară în spirit cu ambii copii. În acest caz, va trebui să contactați un specialist, indiferent dacă numai dumneavoastră nu aveți abilitățile artistice necesare. Designul incredibil și unic al camerei va încânta cu siguranță copiii pentru o lungă perioadă de timp..

Pictură pe pereți

Finisajul alb, de exemplu, este incredibil de ușor de combinat cu orice altă nuanță. Prin simpla schimbare a perdelelor din grădiniță sau a cuverturilor de pat, veți obține un nou interior și emoții proaspete pentru copii. Acest truc simplu este folosit de designeri și proprietari de case din întreaga lume..

Cameră albă ca zăpada

Toate nuanțele de alb

Pereții și tavanele albe vor fi o soluție ideală pentru o cameră situată într-o cameră la mansardă cu un design non-standard, tavane teșite și geometrie complexă. Pentru a diversifica paleta ușoară, aproape albă ca zăpada, a camerei, puteți aranja un perete de accent cu tăblia patului. Culorile luminoase ale peretelui accent nu vor împiedica adormirea copiilor, iar în timpul zilei vor deveni un punct focal luminos și vor aduce un element de individualitate în cameră..

Perete de accent

Accentul pus pe textile

Într-o cameră albă ca zăpada, decorând un perete de accent, puteți, după cum se spune, «ucide două păsări cu o singură piatră» – utilizați un tapet foto cu o hartă a țării noastre sau a lumii, și poate a orașului dvs. Astfel, nu numai că vei dilua schema de culori a camerei, vei adăuga un element de individualitate, dar vei pune și mâna în educația copiilor..

Tapet

Dacă decorați pereții grădiniței într-un ton deschis, atunci pe lângă pictura tradițională sau tapetarea suprafețelor, puteți utiliza panouri de perete de o nuanță similară. Dacă utilizați modificarea rack-ului panourilor, așezându-le vertical, puteți crește vizual înălțimea camerei, plasând produsul rack orizontal – extindeți spațiul.

Panouri de perete

În nuanțe de gri

Picturi colorate pe pereți pentru o dispoziție veselă

Dacă știți că procesul de adormire nu cauzează probleme copiilor dvs., iar culorile strălucitoare sau modelele de tapet colorate de pe pereți nu reprezintă un motiv pentru emoții, atunci vă stă la dispoziție o gamă largă de culori, diverse tipărituri și metode de decorare a pereților . Dar numai tu știi ce fel de model de tapet ar putea să-ți placă băieților tăi – animale, personaje de desene animate, benzi desenate sau basme sau poate doar o imagine de nori.

Aspect neobișnuit

Tapet colorat

Mulți dintre noi ne-am bucurat să ne uităm la desenele florale de pe pereți înainte de culcare. Copiii moderni în această privință nu sunt mult diferiți de părinții lor, iar ornamentul floral de pe tapet îi poate mulțumi pe ambii locuitori mici ai camerei. Culorile din paleta albastră vor adăuga răcorirea camerei (albastru, turcoaz, mentă, verde), iar nuanțele gălbui, portocaliu, bej, teracotă vor satura spațiul cu căldură.

Ton albastru închis

Un model de tapet colorat va fi relevant dacă întreaga cameră este proiectată într-o anumită temă – animale preferate, eroi sau activități. Tema nautică în designul camerei băieților se poate manifesta nu numai prin utilizarea textilelor cu dungi și a nuanțelor alb și albastru. Desenele cu nave, ancore și alte atribute ale vieții tinerilor marinari îi vor încânta pe proprietarii camerei.

Tema marină

Copiilor le place luminos

Stereotipul potrivit căruia toate fetele iubesc rozul este doar parțial. Multe fete și chiar fete chiar își plac foarte multe nuanțe de roz, deci de ce să nu respecti micile prințese și să decorezi dormitorul în roz? Puteți calma puțin revolta tonurilor de roz cu ajutorul suprafețelor oglinzi albe, gri și de sticlă..

Roz aprins

Camera fetelor

Toate nuanțele de roz

Design luminos

Culoarea bogată și colorată a pereților poate fi un punct culminant al interiorului pentru doi adolescenți. Dacă culoarea pereților este suficient de închisă, atunci pentru contrast, pe lângă tavanul luminos, puteți utiliza și nuanțe pastelate ale pardoselii..

Pereți albastru închis

În nuanțe de verde

Ne decidem asupra unui mobilier frumos și practic

Desigur, paturile vor fi principalele piese de mobilier dintr-un dormitor pentru copii. În cazul în care dormitorul joacă și rolul unei camere de joacă și a unei camere pentru studenți – necesitatea de a instala sisteme de depozitare pentru haine și jucării (sau rechizite educaționale, în funcție de vârsta copiilor), un birou (sau două), în unele cazuri, poate necesita o zonă moale suplimentară.

Taviere moi

Pat supraetajat – o modalitate de a economisi spațiu într-o cameră pentru doi copii

Dacă o cameră pentru dormit pentru doi copii nu se poate lăuda cu dimensiuni mari, dacă, pe lângă dormitor, trebuie să plasați și o zonă de studiu și de joacă în cameră, atunci un pat supraetajat vă va economisi mult spațiu util.

Pat supraetajat

În două niveluri

Un pat supraetajat este o lume mică pe care un copil o poate aranja după bunul său plac – pune la dispoziție perdele, lipiți stele strălucitoare «tavan» casa ta, care este de fapt partea inferioară a patului superior.

Dane mari

Cea mai bună plasare a două paturi într-o singură cameră?

Prima opțiune care îmi vine imediat în minte pentru majoritatea părinților care se confruntă cu sarcina de a aloca locuri de dormit este amenajarea paralelă a paturilor. Este o soluție convenabilă și practică pentru camere mari și mijlocii..

Două paturi în paralel

De obicei, cu acest aranjament de paturi, între ele se instalează o comodă sau o noptieră. În mod ideal, aceasta va fi o piesă de mobilier dublă care va oferi copiilor un sistem individual de depozitare pentru tot felul de lucruri mici care ar trebui să fie, așa cum se spune «la mana». Sau, puteți împărți pur și simplu sertarele comodei între ele. O pereche de lămpi de masă poate fi instalată pe suprafața noptierei sau a noptierei pentru a ilumina fiecare pat, altfel va fi necesar să fixați lămpile pe perete.

Paturi luminoase

Paturi sculptate

Tabelul moale al paturilor nu este doar sigur și confortabil, ci și foarte frumos. Finisajul moale al tăbliei va fi adecvat atât în ​​camera fetei, cât și în dormitor pentru băieți, trebuie doar să vă decideți asupra paletei de textile și culori..

Cu baldachin

Dormitor luminos

În stil nautic

Dacă paturile sunt situate de-a lungul pereților, perpendiculare una pe cealaltă, există mai mult spațiu liber pentru jocuri în cameră, dar apropierea de pat este asigurată doar dintr-o parte. Pentru majoritatea micilor proprietari ai camerei, acest fapt nu este o problemă..

Paturile perpendiculare

Lângă ziduri

Paleta neutră

Dacă camera este dreptunghiulară și lungimea ei este suficientă pentru a aranja paturile unul după altul, atunci această opțiune va economisi și mult spațiu util în camera copiilor. Așezând paturile lângă fereastră, eliberați un întreg perete pentru un sistem de garderobă mare sau pentru organizarea unui colț de sport.

Paturi lângă fereastră

Unul dupa altul

Un alt mod de a așeza două paturi în aceeași cameră este prin așezarea paturilor pe două niveluri, dar nu folosind un pat supraetajat. Locurile de dormit sunt situate unul deasupra celuilalt perpendicular. În spațiul de sub nivelul superior, puteți aranja un sistem de stocare sau un colț pentru creativitate.

În tonuri de albastru

Mobilier suplimentar pentru camera copiilor

Dacă în cameră copiii nu doar că vor dormi, ci și se vor juca, vor studia, vor fi creativi, atunci, evident, lista mobilierului necesar pentru dvs. se extinde. Cu sistemele de stocare pentru copii, apar întotdeauna multe dileme, trebuie luate în considerare o mulțime de nuanțe. La urma urmei, va trebui să depozitați nu numai haine, încălțăminte și accesorii, ci și jucării, cărți, jocuri de societate și nu numai jocuri, echipamente sportive.

Sisteme de stocare lângă fereastră

Evident, odată cu creșterea copiilor, nevoile, abilitățile și hobby-urile lor se schimbă, iar părinții nu își permit să facă reparații la fiecare 2-3 ani, în funcție de noile dependențe ale copiilor lor. În ceea ce privește sistemele de depozitare pentru jucării, acestea nu vor fi dificil de modificat pentru rafturile de cărți atunci când copiii vor crește și vor deveni școlari. În ceea ce privește sistemele de depozitare pentru haine și încălțăminte, pentru bebeluși este mai bine să folosiți sertare cu opritoare (cu cât sunt mai puține uși care se deschid, cu atât mai puține motive de rănire) sau uși de metrou cu fixare de oprire, care pur și simplu nu pot dăuna mânerelor copiilor.

Accente strălucitoare

Un perete cu deschideri de ferestre este de obicei gol. Prin urmare, va fi rațional să amplasați sistemele de depozitare în partea de jos a peretelui (până la glafuri) și între ferestre. Dacă dulapurile de la nivelul inferior pot fi leagăn sau pot conține sertare, atunci utilizarea rafturilor deschise va arăta mai armonioasă pentru nivelul superior. Jucăriile, coperțile de cărți colorate, colecțiile sau echipamentele sportive de pe rafturile deschise vor diversifica paleta de lumină a camerei și vor deveni accente strălucitoare.

Sisteme de stocare combinate

În plus față de paturi și noptiere sau o comodă între ele, un excelent plus la ansamblul mobilierului de dormitor vor fi mici atamane sau pufuri, pe care copiii ar putea sta atunci când își schimbă hainele..

Pufuri mari

Camera băieților

Dacă camera pentru doi copii permite, atunci pe lângă setul standard de mobilier, puteți instala o masă mică și scaune pentru jocuri sau chiar fotolii mici, a căror tapițerie este proiectată în schema generală de culori a camerei.

Mini fotolii

Cameră pentru domnișoare

Cum să amenajați o cameră pentru trei sau mai mulți copii?

Pentru părinții care au nevoie să așeze locuri de dormit pentru trei sau chiar patru copii în aceeași cameră, problema aranjării eficiente a spațiului este mult mai acută. Decorarea spațiilor și decorarea acesteia se estompează în fundal, problema principală devine ergonomică, dar în același timp aranjarea rațională a mobilierului. În acest caz, un pat supraetajat este indispensabil..

Cameră pentru trei

Cameră multiplă

Complex de dormit mare

Două paturi supraetajate în paralel sunt singura opțiune pentru o cameră mică. În acest caz, va fi necesar să se asigure o distanță suficientă între complexele de dormit pentru o cazare convenabilă a tuturor locuitorilor din cameră. În acest caz, este posibil să nu existe deloc spațiu pentru sistemele de depozitare, sertarele din partea inferioară a paturilor pot rezolva parțial această problemă..

Dormitor pentru patru persoane

Dacă camera este suficient de lungă, atunci paturile supraetajate pot fi așezate de-a lungul peretelui unul după altul. Mobilierul ușor este de preferat în acest caz. Cu toate acestea, structurile se vor dovedi a fi destul de greoaie, iar culoarea albă îi va oferi ușurință și greutate..

Ansamblu alb ca zăpada

Cameră pentru patru persoane