Amenajarea interioară a unei camere pentru un nou-născut

Așteptarea nașterii unui copil în familie este cel mai interesant și mai fericit moment. Dar, alături de momentele fericite, viitorii părinți sunt măturați de un val de responsabilitate și îngrijorări cu privire la pregătirea spațiului pentru bebelușul lor. Fie că va fi o cameră separată pentru un bebeluș sau o zonă din dormitorul părintelui – este necesar să se echipeze un loc pentru un mic membru al familiei cu comoditate, caracter practic, siguranță și estetică plăcute ochiului. Desigur, fiecare părinte își dorește ca copilul său să fie înconjurat de un mediu sigur, ecologic, frumos și funcțional. Dar, pentru a obține reflexia maximă a dorințelor și criteriilor dvs. pentru cea mai bună cameră pentru bebeluș, este mai bine să începeți să o pregătiți cu mult înainte de nașterea bebelușului. Cu cât aveți mai mult timp, cu atât mai multe nuanțe sunt importante atât la început, cât și pe termen lung, va fi posibil să aveți în vedere etapa de reparație, amenajare și decorare..

Design luminos pentru cameră pentru bebeluși

La început, copilul nu va avea propriile preferințe de culoare sau opțiunile preferate pentru decorarea spațiului, de aceea este important să vă concentrați asupra mediului în care părinții vor fi confortabili și confortabili. Dacă mama și tatăl sunt fericiți și calmi, liniștiți și mulțumiți de viață, atunci această atitudine va fi cu siguranță transmisă bebelușului. Pentru bebeluș, este important ca mobilierul și decorațiunile care îl înconjoară să fie ecologice, hipoalergenice și sigure, astfel încât să nu existe colțuri ascuțite în cameră, mecanisme de tragere și leagăn care să reprezinte o amenințare..

Cameră în culori deschise

Recomandări pentru amenajarea unei camere pentru un bebeluș:

  • spațiul pentru bebeluș trebuie să fie luminos și bine ventilat;
  • pe lângă iluminatul natural, este important să se ia în considerare opțiunile pentru surse de lumină artificială cu diverse modificări;
  • ar fi frumos să organizăm cel puțin o izolare fonică parțială a camerei (se face în etapa de pregătire a suprafețelor pentru finisarea lucrărilor);
  • camera trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte (organizarea unui sistem de încălzire cu capacitatea de a regla temperatura);
  • spațiul trebuie să fie funcțional, dar să nu fie aglomerat, este important să folosiți doar mobilierul și decorul necesar, lăsând cât mai mult spațiu posibil pentru jocurile bebelușului în creștere;
  • materialele de finisare și mobilierul trebuie să fie ecologice, să nu provoace reacții alergice și să creeze o atmosferă caldă și confortabilă în interior;
  • decorul textil al ferestrelor ar trebui să fie minim și ușor de curățat;
  • criterii similare se aplică covoarelor, care ar trebui să fie ușor de curățat și să nu ocupe mai mult de o treime din suprafața camerei.

Spațiu cu finisaj alb ca zăpada și mobilier

Accente strălucitoare

Paleta de culori a camerei pentru bebeluș

Din punctul de vedere al creării unei atmosfere calme și relaxante în camera bebelușului, este necesar să se utilizeze nuanțe deschise, neutre, culori pastelate. Evident, o astfel de paletă ar fi un fundal excelent pentru mobilier și decor. Pe de altă parte, psihologii susțin că pentru instruirea creierului bebelușului și dezvoltarea adecvată sunt necesare elemente interioare luminoase care pot atrage privirea copilului. Este important ca copilul în creștere să se poată concentra asupra punctelor de accent ale atmosferei înconjurătoare. Drept urmare, atât camera luminoasă, pastelată, cât și elementele interioare luminoase și colorate ar trebui să fie prezente în camera bebelușului..

Soluții de culoare

Combinația culorii

Dacă intenționați să decorați camera copiilor în alb, atunci nu uitați de accentele de culoare. Cu ajutorul autocolantelor luminoase, nu numai că puteți diversifica paleta interioară, dar puteți aduce și un element de joacă, basme la proiectarea spațiului pentru copil. Aceste autocolante sunt ușor de îndepărtat și înlocuit cu opțiuni mai relevante care se potrivesc vârstei și preferințelor copilului în creștere..

Autocolante de perete albe

Pereți cu picături

Alegând nuanțe de bej și nisip pentru decorarea camerei bebelușului, creați o atmosferă favorabilă pentru odihnă și relaxare. La început, aceste efecte de culoare vor fi asociate în primul rând cu starea dumneavoastră. Dacă părinții sunt calmi și încrezători, atunci copilul este relaxat..

Nuanțe de nisip

Decorarea unei camere pentru un nou-născut

Pereți

Pentru decorarea pereților, este mai bine să folosiți pictura sau tapetarea în condiții de siguranță. Tapetul din hârtie cu suprafață de vinil nu numai că va crea un aspect atractiv pentru cameră, dar se va dovedi, de asemenea, o opțiune practică pentru decorarea pereților după un timp, când copilul începe să meargă, apoi să picteze pe orice suprafață. Cu greu ați planificat să faceți reparații într-un an sau doi după nașterea copilului, așa că este mai bine să vă gândiți la decorarea pereților cu o marjă de practic și funcționalitate care să răspundă nevoilor tot mai mari ale copilului dumneavoastră..

Decorarea camerei pentru bebeluși

Dezvoltarea reflexelor tactile este extrem de importantă pentru un copil mic, cu vârsta ajută la îmbunătățirea abilităților motorii. Alege tapet cu suprafață în relief și copilul va fi plăcut și interesant să le atingă. Este mai bine să optați pentru opțiuni monocromatice. Orice decor de perete va arăta grozav pe fundalul lor – de la fotografii de familie la desene ale artistului dvs. în creștere. În plus, nu va trebui să vă faceți griji dacă amprenta de pe pereți enervează privirea bebelușului..

Decor original al camerei

În plus, puteți utiliza colorarea folosind șabloane speciale, care sunt suficiente în magazinele de decorațiuni. Un mod mai scump și unic de a decora pereții din camera unui mic membru al familiei este pictura de artă.

Desene folosind șabloane

Desene pe pereții camerei copiilor

Tavan

În camera bebelușului, este mai bine să abandonezi tavanele întinse atât de populare astăzi. Materialul cu care se efectuează finisarea este complet sintetic. Este mai bine să dați preferință picturii cu materiale sigure. Este adevărat, pentru aceasta este necesar să se obțină o suprafață perfect plată a tavanului, fie prin tencuire, fie prin intermediul unor structuri suspendate.

Decorarea tavanului în grădiniță

Etaje

Pentru a decora pardoselile din camera copiilor, designerii recomandă utilizarea materialului din plută – este ecologic, plăcut la atingere, hipoalergenic și sigur, ușor de curățat. Este adevărat, aspectul pardoselilor din plută poate să nu atragă toți proprietarii de case și nu va fi potrivit pentru fiecare stil de amenajare a spațiului. De asemenea, puteți utiliza laminat de înaltă calitate – materialul nu poate fi numit ecologic în ceea ce privește metoda de producție, dar opțiunile pentru reacții alergice la un astfel de strat sunt din ce în ce mai puține în fiecare an, datorită îmbunătățirii procesului de fabricație a pardoselii produse de placare.

Acoperirea podelei în grădiniță

O altă opțiune pentru pardoseală este o pardoseală din lemn lăcuit. Opțiunea nu este ieftină, dar nimeni nu se îndoiește de caracterul ecologic al materialului natural, iar orice stil de interior va arăta armonios cu un astfel de finisaj de pardoseală..

Pardoseală din lemn pentru grădiniță

Una dintre cele mai nedorite opțiuni de pardoseală din camera unui bebeluș este covorul. Cel mai bine este să înlocuiți pânza solidă cu covoare mici pe care să le puteți curăța ușor și să vă deplasați din cameră pentru ventilație. Covoarele mici luminoase pot aduce nu numai varietate de culori în camera copiilor, ci și zonează camera, evidențiind segmentele de joc ale spațiului.

În tonuri violet

Mobila pentru camera bebelusilor

Mobilierul din lemn este un favorit clar pentru amenajarea camerelor copiilor. Materialul natural este ecologic, durabil și are un aspect atractiv. Mobilierul din lemn nevopsit aduce căldura materialului natural în atmosfera camerei, creând confort și confort.

Mobilier din lemn de culoare închisă

Mobilier din lemn

Patut – un caleidoscop de idei

Dacă aveți ocazia să nu cumpărați un pătuț pentru creștere, ci să cumpărați mai întâi un leagăn mic, atunci asigurați-vă că îl folosiți. Psihologii spun că, în primele luni de când se află în pătuț, copilul are nevoie de foarte puțin spațiu, astfel încât să nu simtă o schimbare bruscă în șederea sa, deoarece stomacul mamei era foarte înghesuit, bebelușul era învăluit în căldură din toate părțile. Într-un mic cântec de leagăn, bebelușii dorm mai liniștiți. În plus, există o mulțime de idei pentru realizarea unui design unic – leagăne cu un mecanism de leagăn, echipate cu iluminare și capacitatea de a activa muzica liniștită și plăcută.

Carucior pat original

Patut neobișnuit

Design original pentru coș

Leagănul original din lemn nu este doar un loc de dormit, ci o casă mică pentru un copil, creând «protecţie» din aproape toate părțile. Tema cerului înstelat în performanța leagănului, extinsă în decorul colțului pentru bebeluș.

Executarea neobișnuită a unei dane

Și când copilul crește dintr-un mic leagăn și acest lucru se va întâmpla peste șase luni, el poate fi mutat într-un pătuț, ceea ce îi va fi suficient până la vârsta de doi sau trei ani.

Soluție de proiectare pentru un scaun pentru bebeluși

Un pat rotund este o ocazie unică de a crea nu numai un loc original, confortabil, ci și un loc sigur pentru a dormi copilul dumneavoastră. Desigur, această opțiune nu vă va servi mai mult de un an, dar în acest timp va îndeplini și funcțiile unei arene. În plus, astfel de modele creează un aspect cu adevărat regal al unei camere pentru un mic prinț sau prințesă..

Loc de dormit regal

Patut rotund

Patut oval

Pătuțurile metalice sunt puternice și durabile, pot servi ca loc de dormit pentru mai mult de o generație de copii dintr-o familie. Este important doar, atunci când cumpărați un astfel de model, să vă asigurați că nu există părți proeminente de forjare în design, că toate suprafețele sunt netede, decorul este neted și rotunjit. La urma urmei, doar în primele luni în care copilul stă în pătuț aproape nemișcat, atunci va începe să se ridice și să guste toate suprafețele și obiectele care se întâlnesc pe drum.

Patut metalic

Mobilier metalic

Sisteme de stocare și mese de schimb

Rafturile deschise pentru cărți și jucării sunt cea mai bună opțiune pentru organizarea sistemelor de stocare din punct de vedere al securității. Rafturile joase nu au sertare și uși articulate, ceea ce creează numeroase motive pentru rănirea ușoară a copiilor mici. Singurul lucru de care trebuie să vă faceți griji este că raftul trebuie să fie suficient de stabil și fabricat din materiale ecologice..

Rafturi pentru creșă

Masa de schimb, amplasată lângă pătuț, este piesa de mobilier perfectă pentru amenajarea camerei unui bebeluș. Zona de schimbare va fi mai convenabilă dacă există sisteme de depozitare lângă masă – rafturi, sertare și compartimente pentru depozitarea produselor de îngrijire, care sunt importante pentru a fi la îndemână.

Masa de schimbat langa patut

Mobilier pentru cameră pentru bebeluși

O comoda mare pentru sertarele pentru copii este o modalitate eficienta de a te gandi la cresterea viitoare a bebelusului tau. În timp ce este destul de mic și are puține haine, dar copiii cresc foarte repede, veți avea nevoie de o schimbare constantă de garderobă și este mai bine dacă există suficiente sisteme de depozitare în camera bebelușului pentru o astfel de extindere. Un sifonier cu o mulțime de sertare este o modalitate excelentă de a vă organiza toate articolele de garderobă și produsele de îngrijire a bebelușilor, astfel încât să puteți petrece cât mai puțin timp căutând obiectul dorit..

Mobilier alb ca zăpada

Comode din lemn

Sisteme de depozitare spațioase

Comoda comodă cu multe compartimente

Sistemele de depozitare încorporate vă vor permite să creați o bază pentru viitor, când garderoba bebelușului dvs. crește și o singură sertară mică pentru depozitarea lucrurilor și accesoriilor nu este suficientă. Tot ce trebuie să faceți este să schimbați leagănul într-un pătuț, iar în viitor – într-un loc de dormit pentru un preșcolar și un adolescent, iar sistemele de stocare vor rămâne aceleași.

Sisteme integrate

Dulap încorporat spațios

Sisteme de depozitare sub scări

Dulap încorporat

Mobilier suplimentar pentru părinți

În plus față de un loc de dormit pentru un copil și sisteme de depozitare pentru jucării, lucruri și produse de îngrijire. Mobila pentru părinți trebuie instalată în camera nou-născutului. Fie că va fi un scaun balansoar confortabil sau o canapea mică, sau poate un loc deplin de dormit – depinde de tine. Depinde, în primul rând, de dimensiunea camerei și de preferințele personale..

Mobilier suplimentar pentru părinți

Mobilier tapitat pentru părinți în camera bebelușului

Dacă instalați scaunul lângă un pătuț, asigurați-vă că aveți grijă de sursa de lumină locală. Cu siguranță, o astfel de setare a camerei este o opțiune temporară, deci este mai bine să alegeți o lampă de masă sau de podea și să nu faceți găuri în perete pentru a instala sconce.

Scaun pentru părinți lângă pătuț

Una dintre opțiunile pentru mobilier suplimentar este un fotoliu rotund suspendat, care poate fi atașat fie la tavan, fie plasat pe un trepied staționar. Un astfel de dispozitiv ajută la legănarea copilului fără a-l ține în brațe. Configurați o poziție confortabilă de așezare lângă scaunul suspendat pentru părinți și facilitați procesul de rău de mișcare al bebelușului.

Scaun balansoar rotund suspendat

Iluminat, decor și decor textil al spațiului pentru nou-născut

Pentru decorarea ferestrelor, este mai bine să acordați preferință soluțiilor textile simple. Este important ca camera pentru bebeluș să fie ușoară, prin urmare, este mai bine să folosiți tul transparent ca perdele sau să nu cortinați deloc ferestrele. De asemenea, trebuie să vă gândiți la o opțiune de decorare a ferestrelor care va colecta cantitatea minimă de praf. Alegeți perdele simple, care vă vor fi ușor de spălat, renunțați la compozițiile complexe, multe pliuri, volane și lambrequins, reduceți la minimum prezența diferitelor franjuri și ciucuri.

Decorarea unei camere pentru un nou-născut

Decorarea textilă a camerei

Pentru a crea nivelul necesar de lumină artificială în camera bebelușului, sunt necesare mai multe surse de lumină. În zona de instalare a pătuțului, puteți utiliza atât un candelabru pandantiv, cât și aplice de perete, iar în așa-numitul segment părinte, puteți instala o lampă de podea. Asigurați-vă că designul corpului de iluminat este stabil și sigur.

Sistem de iluminat în creșă

Dispozitive de iluminat pentru creșă

Decorul pereților este unul dintre cele mai eficiente moduri de a diversifica decorarea ușoară a pereților în camera unui nou-născut. Fotografii de familie în cadre luminoase, imagini cu personaje de basm sau personaje de desene animate – sunt ușor de schimbat atunci când preferințele copilului se schimbă, pe măsură ce crește.

Decor de perete

Design luminos al locului pentru un nou-născut

Decor în zona copiilor

Din punctul de vedere al decorării camerei unui bebeluș cu covoare, este important să nu exagerați. Prima dată, până când copilul învață să stea și apoi să se târască, ai nevoie doar de un covor mic în zona pătuțului sau a mesei de schimb, unde părinții vor petrece cel mai mult timp.

Covoare pentru creșă

Spațiu pentru bebeluși în dormitorul părinților

Nu toată lumea are capacitatea și dorința de a echipa o cameră separată pentru un nou-născut. Dacă echipează un loc pentru un bebeluș în dormitorul lor, atunci cel mai probabil nu vor face reparații în legătură cu acest eveniment. Cel puțin, trebuie să aveți grijă să nu existe surse de sunete puternice lângă pătuț – un televizor și un computer (dacă există în dormitor). Va fi mai convenabil dacă, pe lângă pătuțul pentru bebeluș, instalați și sisteme de depozitare a hainelor pentru bebeluși și a produselor de îngrijire – cea mai bună opțiune ar fi o comodă cu o masă de schimbat.

Patut în dormitorul părintelui

Spațiu pentru bebeluși în dormitorul părinților

În așteptarea firimiturilor în dormitorul părinților

Exemple de decorare a camerei pentru un băiat nou-născut

Ne este greu să scăpăm de stereotipurile care se formează de mulți ani despre preferințele de culoare în rândul băieților și fetelor. Indiferent de câți ani contează istoria designului interior, acestea nu vor înceta niciodată să decoreze camere pentru băieți în tonuri de albastru și pentru fete în roz. Din punctul de vedere al alegerii culorilor, micul proprietar al camerei este indiferent la modalitățile de decorare a pereților și mobilarea camerei cu mobilier în anumite culori. Pentru o atmosferă favorabilă în camera bebelușului, este important ca părinților să le placă mediul și culorile adoptate, atunci copilul va fi fericit. În viitor, el însuși va putea spune despre preferințele sale în materie de culori..

Camera băiatului

Cameră pentru copii în tonuri de albastru

Cameră pentru o mică prințesă sau toate nuanțele de roz într-o singură cameră

Atunci când creează un plan pentru amenajarea unei camere pentru o fată nou-născută, mulți părinți optează pentru diverse opțiuni pentru roz și piersică. Toate nuanțele de violet sunt la fel de populare ca alegere principală de culoare pentru decorarea unei camere pentru copii..

Camera fetelor

Cameră pentru copii pentru o mică prințesă

Toate nuanțele de roz din camera copiilor