Amenajare cameră pentru o fată – alege un tapet

A face o cameră pentru o fată este la fel de plăcut pe cât de responsabil. Pentru o mică prințesă, propria ei cameră este o lume întreagă în care trebuie să crească, să dobândească noi interese, abilități și cunoștințe. De aceea, designul unei camere pentru copii ar trebui să fie frumos, confortabil, confortabil, practic și sigur. Sunt de acord că puține dintre aceste criterii sunt în concordanță cu interesele părinților – crearea de reparații durabile și ieftine este greu de combinat cu respectarea mediului și frumusețea materialelor, mobilierului și a altor elemente de interior. Dar se poate găsi întotdeauna un compromis. În această publicație, vom vorbi despre cum să creați un decor plăcut, practic și, în același timp, nu ruinant pentru bugetul familiei, decorând o cameră pentru copii cu tapet..

Interiorul unei camere pentru copii pentru o fată

Potrivit cercetărilor private, mai mult de 80% dintre părinții ruși aleg tapetul ca material de decorare a pereților pentru camera copiilor lor. Această alegere are multe avantaje – bogăția paletei de culori, varietatea picturilor în tot felul de subiecte, capacitatea de a găsi produse care se potrivesc bugetului de reparații și capacitatea de a lipi independent pereții pregătiți în prealabil. În plus, multe tipuri de tapet sunt capabile să ascundă parțial sau complet imperfecțiunile suprafeței, pot dura câțiva ani fără a-și pierde aspectul original..

Cameră spațioasă pentru fete

Paletă de culori și model de tapet

Primul lucru la care părinții, și micuțele doamne, sunt atenți atunci când aleg tapetul pentru decorarea unei creșe este paleta de culori și modelul (sau lipsa acestora). Evident, decorarea pereților este cea care formează grosul imaginii întregii încăperi. Psihologii susțin, de asemenea, că apariția suprafețelor verticale ale camerei unui copil are un impact direct asupra stării sale psiho-emoționale. De ce culoare sau nuanță, tipărit, dimensiunea și frecvența de aplicare pe care copilul le ia în considerare de la o zi la alta, starea de spirit, activitatea și chiar succesul în studii și creativitatea depind în mare măsură.

Tapet cu imprimeu floral

Cameră în tonuri de albastru

Mulți dintre noi avem o frază «cameră pentru fete» involuntar, apare în fața ochilor o imagine cu un interior roz, prințese sau fluturi pe pereți, mobilier și textile. Dar este important să înțelegem că rozul are, de asemenea, o mulțime de opțiuni de nuanță (nu numai un ton delicios-caustic), că multe fete ar prefera să vadă o imagine cu dinozauri sau pisoi pe pereții camerei lor, iar altora nu le place asa numitul «teme feminine».

Model de tapet abia vizibil

Interiorul unei camere pentru doi

Tapet în tonuri roz

Dar stereotipurile care s-au dezvoltat de-a lungul anilor au un motiv serios. Culorile pastelate – roz moale, piersic, bej deschis, sunt capabile să creeze un mediu liniștit și calm într-o cameră în care un copil de orice vârstă se va simți confortabil. Piersica deschisă și tonurile bej creează o atmosferă caldă și confortabilă și tind să atragă majoritatea fetelor..

Design în tonuri bej

Combinarea tapetului

Nuanțe naturale

Tapet cu dungi verticale

Combinație de diferite tipărituri

Aproape toate nuanțele de violet sunt, de asemenea, invariabil asociate cu interiorul camerei unei fete. Ele pot deveni baza pentru decorarea unei camere atât pentru o fată preșcolară, cât și pentru o adolescentă – totul depinde de preferințele personale și de temperamentul bebelușului. Pentru naturi flegmatice, tonurile violet deschis care predomină în interiorul camerei pentru dormit, odihnă, mișcare și joc pot să nu fie cea mai bună alegere..

Cameră mov

Violet pastel pentru creșă

Scheme de culori frumoase

Culoarea galbenă din interior stimulează creativitatea, dorința de a dobândi cunoștințe, noi abilități. Dacă camera copilului se află pe partea de nord a clădirii, nu are lumină solară, atunci incluziunile locale de galben sau utilizarea galbenului pastel ca bază pentru decorarea pereților vor ajuta la crearea acelui caracter cald și însorit al camerei, care este atât de necesar pentru a obțineți un sentiment de confort și confort. Dar cu tonuri foarte strălucitoare de galben, nu ar trebui să fii zelos, este mai bine să folosești nuanțe colorate ca accent, combinând cu alb, menta deschisă, măslin.

Galben pentru creșă

Imprimare aurie

Culoare galben deschis pentru pereți

Accente strălucitoare

Aproape toate nuanțele de verde contribuie la pacificare, creând o dispoziție creativă. Tonurile naturale (măslin, mentă, culoarea frunzelor tinere, mușchi) au un efect benefic asupra psihicului uman. Când combinați nuanțe verzi colorate cu culori neutre din paleta opusă (caldă) a temperaturii culorilor, puteți obține originalitatea și atracția vizuală a designului camerei unui copil.

Folosind nuanțe de verde

Imprimare albă și verde

Verde pastel

Într-o cameră luminoasă și spațioasă

Toate nuanțele de albastru aparțin grupului rece de culori. Dacă camera fetei este situată pe partea de nord și nu are lumină naturală, atunci o astfel de paletă, luată ca bază pentru interior, nu poate decât să agraveze imaginea rece a camerei. Nuanțele preferate de albastru sunt cel mai bine utilizate la nivel local, pentru a crea un perete de accent sau ca culoare pentru un tapet. Adăugând o notă de galben, bej, nisip sau ocru, puteți echilibra temperatura culorii camerei..

Imprimare albastru deschis pe tapet

Paletă rece

Pereți albastru deschis

Culori deschise

Tapet cu model oriental

Rafturi neobișnuite pe un fundal albastru

Culorile roșu și portocaliu poartă întotdeauna căldură și chiar pasiune, luminozitate, activitate. Dar este imposibil să fii zelos cu astfel de flori în camera copiilor – poți crea un stimul extern constant, inducând chiar și un copil calm să fie activ. Ei bine, pentru bebelușii hiperactivi este logic să se limiteze utilizarea culorilor roșii și portocalii în interiorul lumii lor mici doar ca decor..

Ton strălucitor de coral

De asemenea, experții în culori nu recomandă să vă lăsați purtați cu culori prea întunecate (negru, albastru închis, gri închis) și prea strălucitoare (stacojiu, verde deschis) în interiorul unei camere pentru copii. Singura excepție poate fi, poate, doar o placă magnetică neagră pentru desen – astfel de elemente interioare sunt rareori fără pictură și desene atașate, note, aplicații.

Tablă magnetică de scris

Peretele creativității

Albul este neutru și versatil. Este fundalul perfect pentru orice mobilier și decor, textile și accesorii. Dar în camera copiilor cu alb trebuie să fii atent. Dacă alegeți una dintre nuanțele de alb ca paletă pentru decorarea pereților, atunci este important să vă faceți griji cu privire la accente și aducerea căldurii în interior, deoarece albul poate crea o imagine dificil de proaspătă și curată, dar sterilă, asociativă cu o secție de spital . Mobilierul din lemn de culoare naturală, textile strălucitoare pe ferestre și ca design pentru o dana va ajuta nu numai la diversificarea soluțiilor de culoare ale interiorului, ci și «încălzire» el, adu poftă.

Pe fundalul pereților albi

Design alb ca zăpada

Finisaj alb ca zăpada

Stil scandinav

Tipul de material sau modul de a combina costul și siguranța

Unul dintre cele mai importante criterii pentru alegerea unui material de finisare pentru decorarea unei camere pentru copii este siguranța. Tapetul trebuie să fie ecologic. Există multe opțiuni pe piața modernă care pot «a respira» și nu emit substanțe chimice dăunătoare corpului uman și mediului înconjurător. Dar, pe lângă siguranță, decorarea camerei pentru o doamnă ar trebui să-i placă ochiului, vă rog proprietarului camerei și să fie «accesibil» părinții ei. Din păcate, nu întotdeauna toți acești factori sunt combinați cu succes într-un singur tip de material de finisare. Cel mai adesea, trebuie să faceți un compromis, acordând prioritate respectării mediului, frumuseții sau costului bunurilor..

Detalii luminoase

Cameră în culori pastelate

De asemenea, este necesar să nu uităm de specificul finisării în camera copilului – învelișul ar trebui să fie cât mai practic posibil. Într-o cameră pentru copii, este de dorit să puteți curăța suprafețele colorate, fie că sunt podele sau pereți. Dar nu toate materialele suportă curățarea umedă, iar unele chiar și curățarea chimică..

Design delicat

Finisaj original

Deci, vom lua în considerare opțiunile pentru tapet prezentate pe piața modernă a materialelor de finisare și vom încerca să găsim combinația optimă de practic, siguranță, durabilitate și design atractiv..

Mică cameră prințesă

Perete de accent

Tapetul din hârtie este o opțiune absolut sigură pentru decorarea pereților unei camere pentru copii. Avantajele evidente ale unor astfel de pânze includ o gamă largă de culori, culori și variante de imprimare. De asemenea, printre calitățile pozitive ale produselor din hârtie se numără costul redus al produsului în sine și serviciile de lipire a acestuia. Un dezavantaj la fel de evident este durata de viață scurtă a finisajului creat cu pânze de hârtie. Suprafața nu poate fi spălată, nu este capabilă să reziste la stresuri mecanice sau de altă natură. Drept urmare, modificarea în creșă va trebui făcută în 1,5-2 ani de la reparație..

Decor neobișnuit

Tapet cu imprimare

Tapet colorat în grădiniță

Așa-zisul «tapet natural», produse pe baza materiilor prime naturale (bambus, ratan, hârtie de orez) sunt absolut ecologice. Pânzele sunt capabile «a respira» și să îndeplinească toate cerințele de siguranță. Dar baza pânzelor, care este o materie primă vegetală, crește semnificativ costul produselor, ca urmare, produsul final nu poate fi numit o opțiune accesibilă pentru toate materialele de finisare pentru o cameră pentru copii. În plus, gama de culori și opțiuni de design, în special pentru camera copiilor, nu poate fi numită extinsă..

Creșă în tonuri de gri

Într-o cameră cu echipament sportiv

Cameră pentru un nou-născut

Tapetele de vinil și cele nețesute, dacă sunt realizate din materii prime de calitate (asigurați-vă că solicitați certificatul de calitate de la consultanții de vânzări), sunt, de asemenea, sigure pentru oameni și pentru mediu. Dar este important să înțelegem că astfel de pânze nu sunt «a respira». Dar se curăță perfect cu un burete umed (chiar și desenele cu pixuri pe bază de apă pot fi îndepărtate fără mari dificultăți).

Imagini de fundal din vinil

Experții nu recomandă utilizarea țesăturii și chiar mai mult tapet din velur într-o cameră pentru copii, chiar și ca material de finisare combinat. Țesăturile textile acumulează perfect praful, ceea ce este inacceptabil în camera în care copilul doarme și își petrece cea mai mare parte a timpului.

Tapet în relief

Opțiuni pentru combinarea și decorarea finisajelor

Tehnica de proiectare a evidențierii unui perete accent este incredibil de populară atunci când decorați camerele copiilor. Cu ajutorul tapetului cu un model, imprimare sau imprimare foto pe fundalul unui finisaj monocromatic, puteți crea nu numai un accent color, ci și să exprimați una sau alta afiliere tematică a designului întregii încăperi. În acest caz, este posibil să combinați nuanțe de aceeași culoare care sunt apropiate de temperatură și tonalitate sau combinații contrastante contrastante. Depinde mult de preferințele gazdei camerei, de vârsta ei, de hobby-uri.

Tapet original

Perete de accent modelat

Imprimeu floral ca accent

Se consideră practic combinarea tapetului ca material de finisare cu panouri de perete. Un fel de șorț este realizat de la panouri până la aproximativ mijlocul înălțimii camerei (zonele camerei cele mai susceptibile la uzură și poluare), pânze scumpe și frumoase pot fi folosite pentru a decora restul suprafețelor verticale (ele nu sunt în pericol).

Combinație de materiale de finisare

Folosirea tapetului simplu ca decor pentru o cameră pentru copii este o opțiune versatilă pentru crearea unui fundal excelent pentru mobilier și decor. Dar, uneori, acești pereți, și chiar cei realizați în culori pastelate, arată plictisitor. Autocolantele moderne vor ajuta la aducerea unicității în interior și la adăugarea unei culori tematice. Sunt ușor de aplicat chiar și pe o suprafață de relief, rezistă la curățarea umedă și sunt capabile să reziste atât timp cât decorarea pereților.

Desene pe pereți albi

Autocolant de perete

Autocolant siluetă

Combinația diferitelor tipuri de tapet cu tot felul de elemente decorative, care includ muluri, cornișe, socluri și mulaje din stuc, sunt cel mai adesea folosite la decorarea camerei unei mici prințese într-un stil clasic. Astfel de tehnici arată luxos, dar cu toate acestea sunt mai potrivite pentru spațiile unei școlare și a unei fete adolescente. Un bebeluș de trei sau patru ani cu greu vă va aprecia eforturile și cheltuielile considerabile pentru a crea un interior clasic sau chiar baroc, chiar dacă arată ca o cameră prințesă într-un castel vechi.

Design clasic

Stil neoclasic

Colorarea tapetului este o opțiune ideală pentru decorarea pereților într-o încăpere de mică natură creativă, a cărei fantezie nu poate fi oprită nici măcar prin interzicerea desenului pe pereți. Colorarea desenelor direct pe tapet este distracția ideală pentru fetele cărora le place să deseneze

Tapet pentru colorat

Pentru arta de perete

Exemple de proiectare a camerelor pentru copii pentru fete de diferite vârste

Camera pentru nou-născut se face cel mai bine în culori pastelate, dacă aplicați decor pe pereți, atunci folosiți desene mari care pot fi ușor explicate bebelușului.

Interiorul camerei pentru bebeluși

Design original pentru un nou-născut

Interior în culori pastelate

Design neutru

Design cool

Camera bebelusului

În camera fetelor preșcolare, puteți folosi în siguranță culorile luminoase ca accent, imaginile personajelor dvs. preferate și combinați cu îndrăzneală tonuri neutre și colorate.

Cameră de joacă spațioasă

Cameră mare pentru copii

Finisaje ușoare și accente strălucitoare

Camera unei adolescente este cea mai dificilă opțiune de design în ceea ce privește găsirea unui compromis între părinți și proprietarul camerei. Cu greu există un adolescent care ar dori să contemple imagini cu prințese sau urși în dormitorul lor. Dar, în același timp, o tânără încă vrea să se simtă ea însăși prințesă și nu poate refuza să folosească diverse nuanțe de roz, violet, fuchsia ca elemente de accent..

Design delicat de cameră pentru adolescenți

Loc de muncă în camera copiilor

Interiorul colorat al camerei unei școlare

În camera a două fete adolescente