Amenajare bucătărie pe colț – design 2018

Renovarea spațiului de bucătărie este întotdeauna un obstacol atât pentru proprietarii de apartamente mici, cât și de case private spațioase. Prea multe elemente interioare trebuie luate în considerare, există multe dileme pentru a rezolva și planifica întregul curs al reparației în etapa de schițare a imaginii camerei. Dar, în majoritatea cazurilor, toate aceste decizii trebuie luate pentru o cameră foarte modestă, adesea cu geometrie complexă și «original» localizarea sistemelor de comunicații. În orice caz, una dintre cele mai importante decizii este alegerea aspectului unității de bucătărie. Într-adevăr, nu doar mobilierul zonei de bucătărie, ci și funcționalitatea acesteia, ușurința utilizării tuturor componentelor și aspectul bucătăriei depind în mare măsură de modul în care sunt amplasate sistemele de depozitare, suprafețele de lucru și aparatele electrocasnice încorporate. Vă aducem la cunoștință o selecție de proiecte de design pentru spații de bucătărie, în care a fost folosit aspectul colțului ansamblului de mobilier, ca fiind cel mai versatil și practic.

Dispunerea pe colț a setului de mobilier

Ansamblu mobilier de colț

Bucătărie din colț în culori închise

Caracteristicile aspectului colțului ansamblului de bucătărie

Nu degeaba aspectul unghiular al ansamblului de bucătărie este atât de popular. Are o serie de avantaje:

  • aspectul unghiular este potrivit pentru aproape orice cameră în formă, de orice dimensiune;
  • laturile setului de colțuri pot avea lungimi diferite, în funcție de parametrii spațiului de bucătărie;
  • cu un aranjament unghiular al ansamblului de mobilier, este posibil să se integreze numărul maxim posibil de sisteme de depozitare pe suprafața minimă a spațiului de bucătărie utilizabil;
  • în aspectul în L, este ușor să înscrieți vârfurile așa-numitelor «triunghi de lucru» – chiuvetă, aragaz (plită) și frigider;
  • chiar și într-o bucătărie de dimensiuni medii, după instalarea unui ansamblu de mobilier pe colț, există suficient spațiu pentru a găzdui un grup de mese, o insulă de bucătărie sau o peninsulă care poate acționa ca un loc pentru mese.

Amenajare mobilier pe colț

Fațade albe ca zăpada

Locație pe colț

Pe fundalul unui șorț luminos

Căști cu contrast

Dispunere în formă de L în bucătării de diferite forme și dimensiuni

Unul dintre cele mai importante avantaje ale aspectului unghiular al ansamblului de mobilier este acela că se poate potrivi organic într-o cameră de orice formă și dimensiune – trebuie doar să decideți cu privire la lungimea părților laterale ale setului cu cască – dacă va fi o compoziție în formă de literă «G» sau un colț cu segmente de linie egale. În bucătăriile apartamentelor standard, cu o suprafață de cel mult 6,5 mp m, de regulă, setul este situat cu partea lungă de-a lungul peretelui cu comunicații (aragaz, încălzitor de apă, chiuvetă), partea scurtă se învecinează de obicei cu ușa. Acest aranjament permite nu numai plasarea unui număr suficient de sisteme de depozitare și construirea în electrocasnice, ci și lăsarea spațiului pentru instalarea unui grup mic de mese sau a unui ghișeu de bar.

În culori pastelate

Compoziția de colț

Căști albastru deschis

Design ușor de bucătărie

Aspect prin scrisoare

Dacă unul dintre colțurile zonei de bucătărie este alcătuit din deschideri ale ferestrelor (această opțiune este mai frecventă în casele private, mai rar în apartamentele cu un aspect nou), atunci era cel mai logic să plasați o chiuvetă în această zonă. Spălarea lângă fereastră este visul multor gospodine. Procesele de rutină ale bucătăriei sunt mult mai plăcute de realizat, având posibilitatea de a admira priveliștea frumoasă de la fereastră. Iar nivelul de lumină naturală în acest caz este maxim, care nu poate decât să aibă un efect benefic asupra calității spălării vaselor și efectuării altor procese de lucru..

Decor de colț

Colț de la ferestre

Set de colț și insulă

Chiuveta lângă fereastră

Spălarea vaselor lângă fereastră

Lemn și piatră pentru bucătărie

Dar chiar și într-un spațiu de bucătărie fără ferestre, o chiuvetă poate fi poziționată eficient în colțul camerei. Avantajul zonei de colț este că are suficient spațiu chiar și pentru o chiuvetă dublă. Și orice îmbunătățire a segmentelor funcționale cheie ale mediului bucătăriei duce nu numai la economisirea de timp și efort, ci și la bucurarea proceselor de lucru de rutină..

Chiuveta în colțul bucătăriei

Bucătărie cu fațade întunecate

Set de colț cu fațade netede

Organizarea unei zone de luat masa în bucătărie cu un set de colț

După cum sa menționat mai sus, aspectul unghiular al ansamblului de bucătărie vă permite să lăsați o cantitate suficientă de spațiu de bucătărie utilizabil pentru instalarea unui grup de mese. Dar va depinde de dimensiunea și forma camerei – dacă va fi o masă spațioasă cu scaune confortabile sau o consolă mică, care este atașată de perete și permite doar doi membri ai familiei să se bucure de o masă. Mărimea și modificarea grupului de mese în sine vor depinde, de asemenea, de locația (și numărul) deschiderilor ferestrelor și ușilor..

Suprafețe albe ca zăpada

Design original

Amenajare pentru o bucătărie spațioasă

Căști în culori deschise

În proiectele străine de proiectare a bucătăriilor, utilizarea unei insule de bucătărie este incredibil de populară. Compatriții noștri se alătură, de asemenea, acestei tendințe și experimentează personal avantajele utilizării unui modul de sine stătător, care poate servi drept sistem suplimentar de depozitare, un loc pentru integrarea aparatelor de uz casnic, instalarea unei chiuvete, a unei plite. Dar, în contextul subiectului nostru, insula de bucătărie ne interesează în primul rând ca un modul de organizare a unui loc pentru mese. În aceste scopuri, blatul cu insulă de bucătărie poate fi extins atât pe o parte (scaune pentru doi membri ai familiei), cât și pe colțul modulului (pot fi așezate 3-4 persoane, în funcție de dimensiunea blatului).

Fațade din lemn

Insulă de bucătărie pe scară largă

Bucătărie în tonuri de gri

Insula originală

Soluții laconice de culoare

Fundul întunecat, partea superioară deschisă

Zona de luat masa - insula de bucatarie

O altă modalitate de a vă organiza masa este să folosiți blatul peninsulei. Spre deosebire de insulă, acesta nu este un modul absolut autonom și este atașat pe o parte de perete sau unitate de bucătărie. Pentru camere cu o zonă mică (în care nu există suficient spațiu utilizabil pentru o insulă de bucătărie sau un grup de mese cu drepturi depline), peninsula poate fi un mod excelent de a introduce sisteme de depozitare suplimentare și de a aranja un segment de mese pentru doi sau trei membri ai familiei.

Dispunerea colțului cu peninsula

Set de mobilier cu o peninsulă

Peninsula este un loc pentru mese scurte

Aspect compact

Combinații contrastante

Peninsula - bar contor

Pentru ruși, cel mai obișnuit mod de a organiza o zonă de luat masa este de a amenaja o masă și scaune pentru mese. Din păcate, nu fiecare apartament rus are suficient spațiu pentru a găzdui un grup de mese cu drepturi depline. Dar aspectul unghiular al ansamblului de mobilier ajută la economisirea spațiului utilizabil în încăperi mici, fără pierderi semnificative în numărul de sisteme de depozitare și aparate electrocasnice încorporate.

Masă de luat masa originală

Design masa mesei

Spectacol tradițional

Fronturi de bucătărie – idei reale din 2017

În orice moment, proprietarii de apartamente și case care planificau renovări în spațiile lor de bucătărie au fost împărțiți în mod condiționat în cei care, în ciuda tuturor inovațiilor, preferă clasicii atemporali și cei cărora le plac ideile de design moderne. Stilistica modernă caută minimalismul, păstrând în același timp principiile confortului personal. Mobilierul în stil modern arată simplu și concis, dar în același timp este incredibil de funcțional, practic și ușor de utilizat. În acest caz, fațadele nu trebuie să fie absolut netede, lipsite de decor și accesorii vizibile. Căștile moderne pot fi o combinație de fronturi netede în partea superioară a ansamblului, de exemplu, și ușile dulapului echipate cu mânere în partea inferioară.

Stil contemporan

Design laconic

Idila albă ca zăpada

Design modern de bucatarie

Fațade netede ale unei căști laconice

Fațadele clasice sunt, de asemenea, în curs de schimbare în favoarea unui aspect simplificat și a ușurinței de fabricație și a funcționării ulterioare. Sculpturile complexe sau accesoriile ornamentate nu mai sunt vizibile chiar și în proiectele clasice de amenajare a bucătăriilor, au fost înlocuite de interioare în stil neoclasic, păstrând tradițiile, dar adaptate la realitățile moderne.

Design tradițional

Stil neoclasic

Fațade clasice

Bucătărie clasică

Unul dintre cele mai dificile, din punctul de vedere al utilizării eficiente, locul oricărei camere este colțul. Într-un astfel de spațiu de bucătărie încărcat funcțional, funcționarea rațională a zonelor de colț devine un obstacol. Într-adevăr, în majoritatea cazurilor, facilitățile de bucătărie nu au o suprafață suficientă și, pentru a economisi spațiu utilizabil, contul este păstrat cu centimetri. Din fericire, producătorii moderni de mobilier au găsit multe modalități de a proiecta sistemele de depozitare în modul cel mai rațional, convenabil în exploatare și în ceea ce privește curățarea..

Rafturi pentru dulapuri de colț

Organizarea sistemelor de stocare în colț

Soluție nestandardizată

Soluție neobișnuită

Decorarea zonei de colț

Una dintre opțiunile pentru fațada sistemului de depozitare a colțurilor sunt sertarele, a căror placare imită colțul. Această abordare permite nu numai să păstreze imaginea unui set de colț, ci și să nu cheltuiască un singur centimetru suplimentar de spațiu liber în bucătărie. Pentru sistemele de stocare, acest lucru atrage o mică pierdere din punct de vedere al capacității..

Fațade de colț

Fronturile sertarelor

Sertare

Vedere de sus

Fațade ușoare de colț

În gri la modă

Execuția radială este mai puțin frecventă. «colţ» fațadele etajului inferior al setului de bucătărie. Fațadele semicirculare sunt mai dificil de fabricat, ceea ce înseamnă mai scumpe. Dar aspectul original și performanța sigură compensează costul ridicat.

Dulap de colț în semicerc

Fațade radiale

Forme curbate

Linii netede

O altă modalitate eficientă de a proiecta un dulap de colț este să îl proiectați în formă de pentagon. În acest caz, o mică parte a colțului părții exterioare a setului cu cască este tăiată, zona bucătăriei rămânând pentru instalarea grupului de mese și mișcarea liberă este redusă, dar nu critică. Dar execuția fațadei în sine nu este nimic complicat și nu va costa mult mai mult decât fabricarea altor elemente ale sistemelor de stocare.

Cabinet pentagonal

Accent pe nivelul superior

Dulap în formă de pentagon

Colțul original al bucătăriei

Dacă colțul unui set de mobilier este format din două sisteme de depozitare, atunci ușurința de utilizare a acestor dulapuri devine problematică. La urma urmei, conținutul unor astfel de sisteme de stocare va fi amplasat destul de adânc în colțul camerei. Pentru a facilita utilizarea dulapurilor de colț, producătorii de mobilă au venit cu multe opțiuni pentru rafturi rotative și pivotante. În funcție de formatul în care vor fi stocate ustensilele de bucătărie în dulapuri, puteți alege diferite opțiuni

Sisteme inteligente de stocare

Rafturi deschise

Depozitare în dulapuri de colț

Depozitare convenabilă

Utilizarea optimă a sistemelor de stocare

Vedere de sus a dulapului din colț

În unele cazuri poate fi justificată încorporarea unui aragaz sau a unui set de plită și cuptor în colțul unui set de mobilier. Deși va necesita mai mult spațiu utilizabil în zona colțului. În spațiile de bucătărie foarte alungite sau în zonele de plimbare, deseori nu există o altă modalitate de a organiza un aranjament ergonomic «triunghi de lucru», unul dintre vârfurile condiționate al căruia este placa.

Aragaz în colțul bucătăriei

Aragaz încorporat și hotă extractivă

Design de colț non-banal

Placă impresionantă în colțul camerei

În unele cazuri, va fi recomandabil să utilizați un dulap colțar (pentru întreaga înălțime a setului de mobilier) pentru a utiliza în mod eficient colțul camerei. Dar această amenajare a sistemelor de depozitare este potrivită pentru bucătăriile medii sau mari. Apoi, întreruperea blaturilor pentru instalarea unui dulap-creion spațios nu va fi critică și ușor «tuns» zona rămasă după instalarea setului cu cască va fi suficientă pentru a instala un grup de mese, insulă sau peninsulă cu o masă pentru mese.

Dulap-cămară

Dulap de colț-cutie

Fronturi albe, blaturi negre

Dulap de colț neobișnuit

Dulap integrat pe colț

Atât în ​​soluțiile de mobilier gata preparate pentru bucătărie, cât și în căștile personalizate, puteți vedea următoarea opțiune pentru organizarea sistemelor de depozitare în colțul bucătăriei. Nu există spațiu între nivelul superior și cel inferior al dulapurilor, este ocupat de sertare sau uși batante ale unui sistem de depozitare, cel mai adesea realizat sub forma unui pentagon (mai rar astfel de dulapuri au o fațadă semicirculară).

Stil rustic

Culoare neobișnuită a fațadelor

Design diferit de fațade

În tonuri de gri deschis

Versiune din lemn

Dacă vorbim despre organizarea sistemelor de depozitare în colțul bucătăriei de pe nivelul superior, atunci cel mai simplu și în același timp original mod de execuție este suspendarea rafturilor deschise. Aceste rafturi sunt realizate într-un design de colț și vă permit să utilizați eficient o zonă dificilă a camerei. În plus, rafturile deschise permit «dilua» soliditatea nivelului superior al dulapurilor de bucătărie, aduce varietate designului fațadelor setului de mobilier.

Rafturile ca alternativă la nivelul superior

Rafturi deschise

Compoziție neobișnuită a rafturilor

Bucătărie caldă

Fațade cu dungi

Interiorul bucătăriei originale