Alegerea mobilierului tapițat pentru sufragerie

Camera de zi este camera principală a oricărei case, tocmai aici se adună întreaga familie seara. În aceasta, de regulă, cea mai spațioasă cameră dintr-o casă sau un apartament, oaspeții se adună și țin recepții. Interiorul camerei de zi trebuie să fie pregătit pentru orice provocare. Iar mobilierul tapițat joacă unul dintre cele mai importante roluri în crearea unei atmosfere confortabile și confortabile pentru toată lumea. Canapele și fotolii, pufuri și module moi – nu numai că creează o zonă de living moale, dar acționează adesea ca un punct focal în jurul căruia este construit întregul concept de mobilier de cameră de zi. De aceea, toți proprietarii de case abordează cu grijă specială alegerea mobilierului tapițat..

Mobilier camera de zi

Mobilier tapițat

În prezent, sortimentul de mobilier tapițat din magazine este atât de mare încât este timpul să vă confundați. Din abundența opțiunilor pentru modele, texturi, tapițerie și decor, capul se învârte. Dar pe lângă caracteristicile estetice, este necesar să se țină seama de rezistența, durabilitatea, complexitatea îngrijirii și funcționării..

În nuanțe de gri

Perne detașabile

Venind la magazin, aproape 100% dintre cumpărători acordă atenție în primul rând aspectului mobilierului – calității tapițeriei, culorilor și decorului. Ceea ce este destul de logic, deoarece mobilierul moale ar trebui să corespundă stilului ales în care camera de zi va fi proiectată sau deja decorată, este important să se țină seama de combinația de culori și texturi. Dar, pe lângă atributele externe, există multe capcane ascunse vederii, dar nu sunt mai puțin importante atunci când alegeți mobilier durabil și de încredere, care vă va servi familia pentru mulți ani și se va bucura de aspectul său curat, indiferent cât de mult este folosit.

Alegeți contrastul

Să încercăm împreună să facem față unei întrebări dificile – cum să alegem mobilier confortabil, practic și frumos pentru camera de zi și să nu stricăm în același timp bugetul familiei?

În culori vii

Nuanțe întunecate

Selecție după material și designul cadrului

Cadrul oricărei piese de mobilier este o structură concepută într-un anumit mod pentru a transporta sarcina principală în timpul funcționării produsului. Există mai multe tipuri de mobilier, în funcție de ce material și de modul în care este realizată rama acestuia:

Culoare aprinsa

Canapea mică

Cel mai economic, accesibil și popular dintre compatrioții noștri este mobilierul cu rama de PAL. Din păcate, avantajele acestui tip de material se termină la un cost accesibil. Rezistența unui astfel de mobilier lasă mult de dorit, respectarea mediului este la un nivel scăzut – în timpul funcționării, elementele de adezivi care sunt implicate în producția de PAL și PAL sunt eliberate în atmosferă. Este de dorit ca atunci când se utilizează astfel de materiale pentru piese individuale ale mobilierului (spătar sau palet al unei canapele, fotoliu), părțile sale principale (elemente portante) să fie încă din lemn masiv de o specie suficient de densă și de înaltă calitate..

Canapele clasice

Pentru interior

O opțiune de calitate superioară, durabilă și prezentabilă este mobilierul, al cărui cadru a fost realizat din lemn masiv. Desigur, costul unui astfel de mobilier va fi semnificativ mai mare. Va depinde de tipul de lemn folosit pentru cadru și de calitatea tapițeriei, a decorului.

Setare modestă

Pentru camera de la mansardă

O alternativă pentru mobilierul scump din lemn masiv este un cadru din metal. Astfel de piese de mobilier sunt fiabile și durabile, nu își pierd proprietățile în timpul utilizării active (acest lucru este important în special pentru mobilierul cu mecanisme de alunecare).

Mobilier fără ramă

Mobilierul fără ramă (sau cu un cadru ascuns) nu este potrivit pentru fiecare interior, dar costul este foarte democratic. Acestea sunt scaune cu sac de fasole (sunt «pere»), pufuri și canapele, care sunt umplute cu o umplutură specială – umplutură care curge liber (de obicei sub formă de bile de polistiren sau spumă).

Mobilier PPU

Scaunele sau pufurile cu un umplutură similară se așează de obicei în timp și își pierd elasticitatea, dar această problemă poate fi rezolvată cu ușurință – trebuie doar să adăugați umplutura (care este vândută în orice magazin de hardware).

Canapea albă ca zăpada

Fotoliile și canapelele dintr-o singură bucată de spumă poliuretanică (PPU) pot fi, de asemenea, atribuite mobilierului fără rame. Datorită proprietăților acestui material, acesta poate lua orice formă dată atunci când este solidificat într-o substanță densă, este posibil să se fabrice diverse mobilier. De obicei, astfel de mobilier este acoperit cu țesătură și, în exterior, se pare că piesa de mobilier nu are cadru, dar trebuie avut în vedere faptul că scaunele și canapelele din spumă poliuretanică nu ar trebui să fie prea moi, altfel structura va sta foarte repede , dents vor rămâne.

Alegerea materialului de tapițerie

Calitatea, textura și culoarea tapițeriei nu sunt ultimul argument atunci când alegeți mobilier tapițat (și pentru mulți proprietari chiar și primul).

Tapițerie din velur

Tapițerie textilă

În prezent, principalele materiale de tapițerie includ următoarele:

 • materiale textile – tapiserie, jacquard, turmă, velur, chenilă;
 • piele naturală de diferite tipuri de pansament și grosime;
 • analogi din piele sintetică;
 • blană de mobilă.

Tapițerie din velur

Mobilier modern

Orice informație despre calitatea înaltă a materialului de tapițerie este furnizată de publicitate sau consultantul din magazin nu spune, trebuie să verificați personal veridicitatea acestor informații. Încercați să verificați calitatea materialului nu numai pentru densitate, ci și pentru a urmări cât de mult țesătura este încrețită și întinsă după ce a fost ghemuit pe ea sau chiar întinsă.

Într-o paletă ușoară

Tapițerie bej deschis

Tapițerie albă ca zăpada

Dacă intenționați să achiziționați mobilier tapițat de culori deschise, atunci problema curățării va deveni foarte acută în prima lună de funcționare. Cea mai bună opțiune pentru tapițerie pentru mobilier tapițat în acest caz ar fi turma – nu își pierde aspectul, culoarea și textura chiar și după curățarea repetată. Spre deosebire de turmă, jacquardul acționează de obicei – această țesătură nu este ușor de întreținut, rețineți acest lucru dacă aveți copii mici sau animale de companie (sau poate ambele).

Alb și albastru

Toate nuanțele de albastru

Pe lângă calitatea, densitatea și culoarea țesăturii, este important să se țină seama de estomparea acesteia atunci când este expusă la lumina directă a soarelui. Această proprietate nu se manifestă imediat, dar poate strica impresia cumpărării de mobilier tapițat care și-a pierdut culoarea originală după câteva luni de utilizare. Țesăturile din chenilă sunt extrem de rezistente la lumina soarelui și păstrează aspectul original al tapițeriei pentru o lungă perioadă de timp..

Tapițerie de piele

Atunci când alegeți mobilier cu tapițerie din piele naturală, acordați atenție mărimii pieselor și cusăturilor de legătură. Cu cât sunt mai puține astfel de conexiuni, cu atât materialul de tapițerie este mai puternic și mai durabil..

Tapițerie de piele

Costul mobilierului cu tapițerie din piele artificială este mult mai ieftin și, în același timp, poate arăta astfel încât doar un specialist să poată determina originile sintetice ale țesăturii. Dar este important să ne amintim că pielea artificială are o respirabilitate foarte mică și nu este la fel de durabilă ca materialul natural..

Piele artificiala

Piele neagra

Decidem umplutura

Un material de umplutură este orice substanță sintetică care asigură catifelare așezării sau culcatului pe o piesă de mobilier. Durata de viață a piesei de mobilier depinde direct de tipul de umplutură. Printre principalele tipuri de umpluturi, subliniem următoarele:

 • spumă poliuretanică (PPU) sub formă de strat multistrat «sandvișuri» sau turnate semifabricate;
 • latex;
 • holofibra;
 • polistiren (de obicei sub formă de bile);
 • periotec;
 • arcuri în combinație cu diferite tipuri de umplutură.

Stil rustic

După cum s-a menționat mai sus, atunci când utilizați un material de umplutură din spumă PU, este important să alegeți un material dens. Spuma PU moale nu va dura mult.

Paletă de tapițerie neutră

Imprimeu pestriț

Într-un magazin, este dificil să verificați calitatea fabricării arcurilor (prelucrarea metalului din care sunt fabricate, calitatea fixării fiecărui arc individual), dar nimeni nu vă va interzice să solicitați consultanților un certificat pentru mobilă.

Culori neutre

Canapea ușoară

Cel mai puternic și mai durabil material de umplutură (dar, din păcate, cel mai scump) este considerat în prezent latex natural. Aceasta este seva spumată și înghețată de hevea sau copac de cauciuc. O substanță de umplutură similară este recomandată persoanelor alergice, deoarece este un material absolut hipoalergenic..

Pe fundalul unui zid de cărămidă

Mobilier în relief

Economisim spațiu

După ce ați decis opțiunile pentru cadru, umplutură și tapițerie care sunt acceptabile pentru dvs., puteți trece la cele mai interesante – alegerea modelelor de canapele, fotolii, canapele și otomane.

Mobilier de colț

Canapelele de colț sunt cele mai populare în sufrageriile compatrioților noștri. Astfel de modele nu sunt doar spațioase, ci și capabile să economisească o parte considerabilă din spațiul utilizabil. Printre altele, majoritatea acestor modele pot fi pliate într-o dana foarte spațioasă, ceea ce este foarte convenabil atunci când oaspeții rămân peste noapte..

Canapea de colț

Atunci când alegeți un model de canapea de colț care poate fi transformat într-un pat, acordați o atenție specială armăturilor. Calitatea fabricării și fixarea mecanismelor de alunecare vor determina nu numai durata de viață a mobilierului, ci și ușurința de utilizare..

Set modular

Printre altele, aceste canapele au adesea compartimente suficient de spațioase pentru depozitarea lenjeriei pastelate, cuverturilor de pat și a altor materiale textile pentru casă..

Modul canapea

Mobilier tapițat modular

Canapelele modulare sunt puțin mai puțin populare. Avantajul lor este că, prin rearanjarea modulelor, nu numai că puteți echipa un loc confortabil pentru a dormi, ci și puteți diversifica decorul camerei cu ajutorul unor acțiuni simple și nu obositoare..

Insula moale pentru sufragerie

Aș dori să evidențiez insulele pentru camerele de zi într-un grup special de mobilier tapițat – acesta poate fi un puf mare, moale, care este folosit pentru șezut sau ca suport pentru picioare, ceva de genul unei măsuțe de cafea, dar cu tapițerie moale, pe care puteți de asemenea, așezați-vă sau pliați reviste, cărți.

Insula moale

Puf luminos

Pufuri fără ramă

Centrul moale

Puf rotund moale

Alternativă la canapeaua obișnuită din sufragerie

Vă aducem la cunoștință mai multe proiecte de design de camere de zi, la mobilarea cărora nu participă o canapea (în sensul în care majoritatea dintre noi suntem obișnuiți). Acestea sunt interioare interesante și non-banale, în care, în ciuda absenței participantului principal la mobilier moale, este asigurat un spațiu suficient de confortabil..

Mobilier de colț

Dispunerea unghiulară a pernelor moi ca scaune și spătarele unei canapele improvizate, situată pe o bancă largă special concepută, permite nu numai să economisiți mult spațiu și să păstrați spațiul camerei, ci și să aduceți originalitate și creativitate în interior.

otoman

Otomanul în locul canapelei cu care suntem obișnuiți, s-ar putea să nu fie potrivit pentru fiecare interior. Dar pentru cei cărora le place să citească așezat în sufragerie, cu siguranță vă va plăcea. În plus, o astfel de piesă de mobilier păstrează ușurința atmosferei, nu încarcă interiorul camerei..

Mobila neobișnuită

Otoman în loc de canapea

Living-sufragerie

Tapițerie din piele pentru mobilier original

Și, în sfârșit, câteva sfaturi practice care vă pot ajuta atunci când alegeți mobilier tapițat, atât pentru camera de zi, cât și pentru orice altă cameră:

 • atunci când achiziționați cabluri moi, acordați o atenție deosebită cusăturilor de conectare. Inspectați cusăturile nu numai pentru rezistența firelor, ci și pentru geometrie – cusătura ar trebui să meargă de-a lungul unei linii;
 • așezați-vă sau chiar întindeți-vă pe piesa de mobilier tapițată care doriți să evaluați nu numai nivelul de confort, ci și consecințele asupra țesăturii de tapițerie după acțiunile dvs.;
 • dezasamblați-l și reasamblați-l de mai multe ori înainte de a cumpăra o canapea extensibilă sau fotoliu. Aceste acțiuni sunt necesare nu numai pentru a vă asigura că mecanismul este în stare bună de funcționare, ci și pentru a evalua nivelul de confort în timpul funcționării (mai ales dacă este planificat ca mobilierul să fie adesea îndepărtat și mutat înapoi);
 • inspectați cu atenție mobilierul pentru a vedea dacă este complet și prezența (absența) defectelor externe. Amintiți-vă că semnând hârtiile privind achiziționarea de mobilă (de obicei se spune că nu au fost găsite defecte externe în timpul inspecției de către cumpărător), sunteți de acord cu faptul că mobilierul este de înaltă calitate și în cazul unor eventuale litigii suplimentare, veți să nu aibă dreptul de a prezenta argumente cu privire la defecțiunea piesei de mobilier;
 • atunci când acceptați mobilier, deschideți și inspectați toate piesele pentru defecte, fisuri, cojire de umplutură sau tapițerie și alte defecțiuni;
 • atunci când transportați mobilier, este mai bine să utilizați serviciile unui vânzător, caz în care compania va fi responsabilă pentru siguranța și integritatea mobilierului. Amintiți-vă că daunele cauzate de livrarea automată a mobilierului nu pot fi reparate sau schimbate în garanție..

Canapea spațioasă

În nuanțe neutre

Camera de zi asimetrică

Camera de zi cu șemineu

Canapele originale

Setare tradițională

Mobilier minimalist