100 de idei pentru un birou modern la domiciliu

Varietatea de stiluri și tendințe ne obligă să apelăm la serviciile designerilor profesioniști, ale căror cunoștințe în aceste chestiuni sunt mult mai largi decât cele ale oamenilor din alte profesii..

Birou sub acoperiș

Pentru proiectarea unui birou la domiciliu, astfel de specialiști oferă diverse opțiuni, dar stilul modern modern rămâne unul dintre cele mai versatile și populare..

Birou luminos, cu o fereastră mare Bibliotecă mare în birou

Caracteristici de stil

Stilul a apărut pe continentul european și s-a dovedit în arhitectură și artă. Direcția este relativ tânără și datează de ceva mai mult de un secol. În același timp, nu are o universalitate națională unică exprimată clar. Prin urmare, diferite țări își folosesc propriile variații pe tema modernității și fiecare dintre ele are chiar un nume: tiffany pentru SUA, libertatea în Italia, modernismul în Spania și altele..

Schemă de culori neobișnuită pentru pereții biroului Dulap în stil modern în culori deschise

Caracteristica fundamentală a stilului poate fi considerată echilibru dinamic, care se manifestă prin netezimea formelor și liniilor. Acest design arată foarte armonios și echilibrat din punct de vedere estetic. Mai mult, această calitate se manifestă atât în ​​elemente mari, cât și în lucruri mici..

Fereastra lungă în birou

Saltul tehnologic observat la acea vreme a avut o influență specială asupra formării stilului. Prin urmare, toate deciziile de proiectare se iau în considerare necesitatea utilizării produselor de progres..

Decorarea unui mic birou în stil Art Nouveau Culori închise în decorul biroului

Elementele distinctive în decor pot fi considerate linii sub formă de unde. Cele mai multe seamănă cu tulpinile de plante. Utilizarea ornamentelor pentru animale și plante în decor și materiale este cea mai preferabilă. Aici puteți vedea adesea imagini cu păsări, plante, animale. Unii designeri completează interiorul Art Nouveau cu aspect feminin..

Rame întunecate pentru ferestre panoramice Ferestre panoramice în birou

Crearea interiorului cel mai armonios implică utilizarea minimă a colțurilor drepte și ascuțite, precum și tranziții abrupte. Spațiul vast ar trebui să fie umplut cu aer și lumină. Crearea spațiului este una dintre principalele provocări pentru un designer care lucrează cu acest stil. Poate fi necesară creșterea deschiderilor ușilor și ferestrelor, deplasarea sau demolarea pereților despărțitori și alte metode similare..

Perete colorat în birou în stil Art Nouveau Podea întunecată în birou

Unul dintre avantajele stilului poate fi considerat o gamă largă de posibilități asociate cu alegerea metodelor și metodelor de decorare interioară. Aici puteți combina în siguranță caracteristicile altor stiluri care vor fi în armonie cu direcția principală. Nu există restricții stricte cu privire la această problemă. Elementele stilului clasic arată deosebit de impresionant. Deschiderile ferestrelor pot fi decorate cu basoreliefuri, iar sfeșnice decorative de forme bizare pot fi găsite printre accesorii. În plus, puteți utiliza ca elemente de design:

 • sculptură în lemn;
 • mozaic;
 • forjare;
 • ornamente etnice;
 • vitralii;
 • iluminat decorativ și așa mai departe.

Despărțire în birou

Pe mobilier, puteți vedea cel mai adesea decorațiuni florale. Poate fi sculptată manual sau pictată pe lemn sau desenată pe materiale textile..

Mobilier de birou elegant Culori închise pentru decorarea dulapului

Un alt avantaj al stilului este combinația optimă a funcției decorative și practice. Hainele, al căror scop principal este constructiv, sunt decorate cu culori și materiale speciale. Accesoriile care au funcția de decor sunt concepute pentru a susține componenta estetică. Principalul lucru este să găsești combinația perfectă și să echilibrezi aceste funcții într-o singură cameră..

Pereți ușori în birou Dulap original în stil Art Nouveau

Spectacole de stil la biroul de acasă

Pentru a susține un birou la domiciliu Art Nouveau, trebuie să utilizați culori dezactivate. Cele mai populare sunt:

 • nuanțe de argint;
 • liliac;
 • gri-verzui.

Utilizarea sticlei în proiectarea biroului Lemn în proiectarea biroului

Unul dintre ele poate fi folosit ca fundal. Un ornament de plante sau animale va arăta organic pe tapet. Cei mai des folosiți crini sau irisi.

Decorarea dulapului în culori deschise Birou confortabil în stil modern

Pentru ca dulapul să pară mai voluminos, menținând în același timp una dintre tendințele principale în stil, puteți utiliza tavanele și podelele pe mai multe niveluri. În plus, va adăuga constructivitate și diversitate interiorului..

Mobilier de culoare închisă în interiorul biroului Utilizarea accesoriilor în dulap

Scopul specific al unei astfel de camere necesită excluderea culorilor pestrițe și strălucitoare. Acest lucru este pe deplin în concordanță cu caracteristicile stilului ales. În același timp, unele restricții nu vă vor împiedica să vă arătați imaginația maximă și să creați un interior original și nou..

Ferestre panoramice mari în birou Designul original al biroului

Liniile moi, care curg lin într-o alta, vor oferi camerei confortul necesar. Mobilierul funcțional va aduce confortul dorit. Acest lucru se datorează în mare măsură abundenței textilelor. Desenul de pe el arată cel mai adesea ca o întrepătrundere bizară a ramurilor de plante..

Decorare dulap cu lemn Fereastră imensă în birou

Dacă se presupune că cabinetul este împărțit în zone, atunci, urmând principalele tendințe de stil, este necesar să se realizeze o tranziție lină de la o zonă la alta. Ar trebui evitate distincțiile clare. Pentru separare, puteți aplica diferite modele pe parchet, dar nu diferențe de culoare pronunțate. În plus, puteți utiliza partiții forjate, care vor fi cât mai transparente posibil. O împletire grațioasă a tulpinilor și frunzelor plantelor poate acționa și ca model pentru o astfel de forjare. O astfel de mișcare de design va adăuga ușurință și aerisire interiorului, menținând în același timp funcționalitatea zonelor..

Elemente luminoase ale designului dulapului Evidențierea unui birou folosind zonarea

Mobilarea unui birou la domiciliu

Confortul și confortul maxim al unui birou la domiciliu trebuie combinate cu rafinamentul și soliditatea mediului. În birou, partenerii și contractorii fac uneori prima impresie despre proprietarul său. Acest lucru este important mai ales dacă trebuie să negociați și să încheiați oferte la biroul de acasă..

Interiorul biroului în stil Art Nouveau Accente întunecate în designul biroului

Alegerea mobilierului într-o ramură a stilului precum libertatea poate deveni originală. Producătorii italieni sunt renumiți pentru atenția lor minuțioasă la detalii. Un astfel de mediu vă va permite să obțineți combinația optimă dintre tehnologia modernă și tendințele modei, menținând în același timp practicitatea maximă..

Mobilier de birou confortabil Contrast într-un birou Art Nouveau

Mobilierul în acest stil constă din mai multe componente și vă permite să alegeți cea mai bună combinație. Astfel, o combinație de:

 • birou;
 • scaune;
 • bibliotecă;
 • mai multe rafturi de perete;
 • secretaire;
 • un set de mobilier tapițat de pe o canapea și două fotolii;
 • măsuță de cafea.

Iluminarea unui birou spațios Combinația de alb și negru în interiorul biroului

Acest set va deveni cel de bază. După instalare, puteți începe selecția de accesorii, textile și iluminat. Dacă zona camerei permite, atunci un set de mobilier poate include mult mai multe unități..

Decor grațios al interiorului biroului

Un alt tip de stil Art Nouveau este Art Nouveau. Este potrivit și pentru un birou la domiciliu, dar se va distinge prin rafinamentul liniilor și formelor. Această tendință în arta designului este capabilă să confere interiorului o eleganță rafinată combinată cu soliditate. Într-un astfel de mediu, este posibil nu numai să încheiem oferte, ci și să petrecem timpul mai plăcut într-o conversație distrasă cu tovarășii sau membrii familiei..

Sisteme de depozitare în birou

Stilul Art Nouveau schimbă în mod activ în mod activ și absoarbe noutățile lumii designului. Este considerată direcția care va face interiorul oricărei camere la modă și modern. În același timp, stilul principal va fi păstrat..

Accesorii în interiorul biroului în stil Art Nouveau Mobilier întunecat în birou

În afară de funcția decorativă a mobilierului, este demn de remarcat faptul că funcționalitatea este primordială pentru proiectarea unui birou. Dacă spațiul camerei este limitat, atunci setul de mobilier ar trebui să includă numărul maxim de articole practice. Este chiar posibil să folosiți mobilier de transformare, rafturi și sisteme de depozitare ascunse. Astfel de tehnici vor ajuta la evitarea unui număr mare de rafturi, mezanin și tot ceea ce aglomerează interiorul, făcând atmosfera generală a biroului mai grea..

Culori deschise în interiorul biroului Design neobișnuit al dulapului

Producătorii moderni includ în colecțiile lor de mobilier astfel de modele care pot oferi interiorului funcționalitate maximă fără a strica imaginea stilistică..

Ferestre neobișnuite în birou Pielea de pe podeaua dulapului

Stilul clasic a devenit stilul de bază pentru mișcarea Art Nouveau. În interiorul modern, puteți găsi cu ușurință manifestări ale acestui stil vechi. Prin urmare, una dintre modalitățile de a crea un interior decent este utilizarea materialelor scumpe de primă clasă..

Abundența rafturilor de cărți în birou

Tipurile valoroase de lemn pentru mobilier vor crește semnificativ costul unor astfel de seturi. În același timp, impresia generală a biroului va fi mult mai expresivă, ca să nu mai vorbim de indicatorii de calitate ai unui astfel de mediu..

Cantitate mare de lumină în birou Culori luminoase în interiorul biroului

Textile scumpe sunt reprezentate cel mai adesea de țesături naturale. Poate fi in sau mătase. Folosind astfel de materiale pentru mobilier, puteți fi sigur de o evaluare ridicată a mobilierului primit. Dacă se dorește, materialele textile pot fi înlocuite cu piele. Acest tip de material natural se potrivește cu mobilierul și scopul biroului. Mobilierul din piele se distinge prin severitatea sa externă și va ajuta la acordarea unui astfel de mediu în mod corect..

Fereastră panoramică mare în interiorul stilului Art Nouveau Contrast de culori în birou

Dispozitiv de iluminat pentru biroul de acasă în stil modern

Pentru fluxul de lucru, este foarte important modul în care corpurile de iluminat sunt plasate în jurul dulapului. Cu lumina potrivită, puteți crea zone specifice în cameră în care va fi convenabil să implementați sarcinile.

Interior întunecat în birou

Accentul luminos principal ar trebui instalat în zona de lucru. Cel mai adesea, acesta este un birou pentru computer, pe care sunt amplasate toate dispozitivele și corpurile de iluminat necesare..

Lemn deschis în designul biroului

Pentru un birou la domiciliu, puteți utiliza mai multe forme de nuanțe non-standard. Prin urmare, un abajur de lux deasupra mesei poate fi o mișcare excelentă. Nici lămpile de masă nu trebuie excluse. Poate că proprietarul biroului va avea nevoie de o sursă de lumină suplimentară atunci când lucrează cu litere mici. O astfel de lampă poate avea o formă bizară și seamănă cu un animal sau plantă..

Birou lung în birou

Specificul mediului de acasă presupune o iluminare mai blândă decât necesită încăperile de birouri. Cel mai bine este să evitați lămpile fluorescente care umplu camera cu lumină albă rece. Becurile galbene clasice sunt cea mai bună opțiune.

Suprafețe albe în birou

În plus, pot fi utilizate spoturi încastrate în suprafețe. Pot fi așezate în rafturi și rafturi, precum și pe tavan. Zona cu mobilier tapițat va ajuta la decorarea aplicelor de perete. Lumina lor va fi suficientă pentru a se odihni după o lungă muncă..

Iluminarea originală a dulapului

Simplitatea și estetica stilului Art Nouveau

Când studiem stilul Art Nouveau, putem concluziona că este minunat pentru amenajarea unui birou la domiciliu. Acest lucru se datorează principalelor caracteristici ale fluxului:

 • simplitate;
 • echilibru dinamic;
 • practic și funcționalitate;
 • netezimea și raționalizarea formelor.

Iluminarea originală a dulapului

În plus, materialele disponibile și practice pot fi utilizate pentru proiectarea unui astfel de birou:

 • sticlă;
 • lemn;
 • plastic;
 • textile;
 • piele;
 • metal.

Combinația de linii netede în birou

Pe baza recomandărilor designerului, puteți crea un minunat birou la domiciliu în care va fi plăcut să lucrați sau pur și simplu să petreceți timpul citind o carte..