100 de idei grozave pentru un dormitor mic

Planificarea interioară pentru spații mici de locuit este un obstacol pentru mulți proprietari. Foarte des, în cadrul apartamentelor orașului, de exemplu, o cameră de dimensiuni foarte modeste cade pe amenajarea unui dormitor. Dar nu este suficient să puneți doar un pat într-o cameră de dormit; aveți nevoie de sisteme de depozitare, o masă de toaletă sau chiar un loc de muncă. Pentru unii rezidenți, prezența unei biblioteci în dormitor este esențială, cineva trebuie să sculpteze contoare prețioase pentru a instala un pătuț și, uneori, nu există suficient spațiu chiar și pentru piesele de mobilier de bază.

Camera mica

Dar există întotdeauna o cale de ieșire. Am încercat să colectăm exemple inspiratoare de modele de dormitoare care au dimensiuni foarte modeste pentru toți proprietarii de spații de locuit modeste. Opțiuni de interior în diferite direcții stilistice, palete de culori, plinătate funcțională și combinație cu alte segmente rezidențiale.

Televizor în dormitor

Tehnologiile moderne vin în ajutorul celor care doresc să economisească spațiu – televizorul poate fi agățat pe perete, nu va ocupa mai mult spațiu decât o imagine, poate fi atașat la tavan în sine cu un suport. Pentru a organiza un birou în dormitor – trebuie doar să instalați o consolă mică cu un fotoliu sau scaun compact și să puneți un laptop.

Dormitor mic

Să aruncăm o privire mai atentă la tehnicile pe care designerii le folosesc pentru a echipa încăperile mici pentru dormit.

Perete de accent

Cu cât camera este mai mică, cu atât finisajul este mai ușor

Cu toții înțelegem perfect că spațiile mici au nevoie de expansiune vizuală cu finisaje în culori deschise și chiar albe ca zăpada. Dar, pentru a evita apariția unui dormitor, similar cu o cameră albă sterilă, trebuie să utilizați cel puțin câteva accente, realizate în culori contrastante sau mai strălucitoare..

Finisaj ușor

pereti albi

Elementele de decor, materialele textile sau unele piese de mobilier pot fi pete de accent pe fundalul culorilor deschise ale aproape tuturor suprafețelor camerei..

În culori pastelate

Podea de lemn

Podeaua de nuanțe calde și lemnoase poate fi diferită de întreaga decorare a camerei..

Accente strălucitoare

Cu ajutorul elementelor luminoase, contrastante, puteți crea un design de dormitor cu adevărat interesant și non-banal, chiar și pe un fundal complet alb al pereților.

Dormitor îngust

Când camera este atât de mică încât abia se potrivește cu un pat dublu, tăblia poate acționa ca un element de accent, care nu numai că va dilua finisajul ușor, dar va conferi și dormitorului individualitate, având în vedere designul neobișnuit.

Accent luminos

O operă de artă pe perete sau o oglindă într-un cadru neobișnuit poate deveni un accent luminos. Ocupă puțin spațiu, dar pot adăuga frumusețe și grație interiorului..

Nuante reci

În acest mic dormitor, în ciuda economisirii spațiului, a fost posibil să se utilizeze un mod neconvențional de poziționare a patului – de obicei este așezat pe perete în dormitoarele mici. Prin instalarea patului în diagonală, pierdem o parte din zonă, dar dobândim capacitatea de a ne apropia de pat din toate părțile. Designul interesant al capului patului se potrivește cu comoda și rama imaginii.

Dulap încorporat

Dacă parametrii camerei vă permit să amplasați un sistem de depozitare, atunci este mai bine să alegeți opțiunea încorporată a dulapurilor, acest lucru va economisi centimetri prețioși și va arăta elegant, practic și prezentabil.

Umbre de gri

Paletă pastelată

Finisarea ușoară a suprafețelor camerei nu trebuie să includă utilizarea nuanțelor albe. Culorile pastel, gri sunt perfect combinate cu nuanțele lemnoase ale mobilierului, iar albul are o gamă largă de nuanțe, de la lăptos la alb ca zăpada.

Geometrie

Zona modestă

Pe fundalul unui finisaj ușor, chiar și manifestările minore de culoare par avantajoase și chiar și un model geometric contrastant sau picturi pe pereți vor deveni cu siguranță centrul atenției.

Paletă ușoară

Perete de accent

În camerele mici, fiecare centimetru contează, astfel încât locația posibilelor sisteme de stocare trebuie abordată rațional. Chiar și o mică bucată de spațiu poate beneficia locuitorii transformându-se într-un raft mic, dulap sau cel puțin un raft..

Bordură de turnare

Dacă pereții unei camere mici sunt decorate cu muluri, atunci este mai bine să le folosiți în aceeași nuanță ca suprafața principală. Un astfel de efect vizual nu se va concentra asupra dimensiunii, dar va contribui la crearea unei atmosfere boeme..

Dormitor pentru două persoane

Acest dormitor mic, asimetric, cu tavan înclinat a devenit un refugiu pentru două locuri de dormit simultan. Designul interior deschis la culoare nu face camera să pară aglomerată.

Stil rustic

Dar acest dormitor într-un stil rustic este un exemplu al modului în care într-o cameră mică puteți reflecta principiile de bază ale unei anumite direcții stilistice și puteți crea un interior confortabil și relaxant.

Stilistica marină

Un alt exemplu de stil pronunțat în dormitor, de data aceasta nautic. Mai multe elemente decorative și combinația caracteristică de culori alb-ca-zăpada și albastre, au permis să creeze o imagine neobișnuită a camerei, memorabilă și ușoară.

Decor neobișnuit

Perdele întunecate

Interior luminos într-o cameră mică – practicitate creativă

Potrivit sondajelor realizate recent de o cunoscută asociație europeană de designeri, aproape jumătate dintre proprietari nu vor putea fi de acord cu un finisaj absolut ușor chiar și pentru camerele mici din casa lor. Pe lângă utilizarea albului pentru decorarea suprafețelor camerelor mici, există o serie de tehnici de proiectare care deplasează vizual pereții și ridică tavanul. Astfel de metode includ utilizarea de oglinzi, suprafețe lucioase și de sticlă, mobilier încorporat și «suspendat» structuri fără suporturi, evitând ecranele și ușile orb, texturile volumetrice și imprimeurile colorate pentru decorarea pereților.

Ușile dulapurilor din sticlă

Ușile din sticlă transparentă ale dulapului încorporat par să extindă camera fără a o tăia. Un perete accent decorat în albastru aduce prospețime și luminozitate în interiorul acestui dormitor foarte mic..

În culori de visiniu

Cine a spus că roșul nu trebuie folosit în dormitor? Gama de nuanțe a acestei culori este atât de mare încât nu va fi dificil să alegeți o opțiune care să nu irite locuitorii înainte de a merge la culcare și să se trezească dimineața. Culoarea intensă de culoarea burgundei se potrivește perfect cu tonul bej al perdelelor și covoarelor, creând o imagine cu adevărat originală, memorabilă a dormitorului.

Ciocolata neagra

Dacă aranjați un perete de accent în interiorul luminos al dormitorului, imaginea acestuia se va împrospăta imediat. Culoarea ciocolată neagră a suprafeței este fundalul perfect pentru tăblia moale de culoare verde deschis. Iar prezența acelorași nuanțe în textile a completat atmosfera armonioasă a camerei pentru relaxare și somn..

Design luminos

În acest dormitor luminos și plin de culoare, albul a fost folosit exclusiv pentru spațiul de dormit, în timp ce pereții și materialele textile sunt decorate în culori bogate, care se potrivesc unul cu celălalt..

Interior boem

Joc de contraste

Pereți întunecați

Dacă mai devreme i s-a părut cuiva că pictarea pereților unei camere mici într-o culoare foarte închisă nu poate fi numită altceva decât un eșec de proiectare, atunci aceste dormitoare distrug toate stereotipurile. Cu o iluminare naturală amplă și un sistem de lumină artificială, finisarea albă ca zăpada a unor suprafețe sau mobilier – totul este posibil.

În pod

Dulap cu oglinzi

Oglindă antică

Articole de decor luminoase

Tabla întunecată

Tehnicile contrastante ajută întotdeauna la diluarea paletei neutre a camerei, conferă caracterului camerei individualitate și un anumit entuziasm, optimism.

Un studiu într-un dormitor mic este o realitate

În zilele noastre, găsirea unei mici bucăți de spațiu pentru o consolă și un scaun este suficientă pentru a crea un spațiu de lucru sau un colț pentru creativitate în dormitor..

Studiază în dormitor

Acest spațiu poate fi suprafața pervazului, extinsă și întărită cu o masă de lemn..

Loc de muncă în dormitor

Suprafața de lucru a mini-dulapului poate fi aranjată sub forma unui raft, acest design ocupă și mai puțin spațiu, deoarece este atașat la perete și nu are nevoie de suporturi verticale.

Consolă de lucru

În nuanțe reci

Nu ultimul aspect important în proiectarea unui dormitor într-o zonă mică este sistemul de iluminare. Luminile încorporate vor economisi puțin spațiu. Un candelabru clasic cu pandantiv va fi adecvat numai dacă există o înălțime suficientă a tavanului. Printre altele, este necesar să vă gândiți la iluminatul din zona de lucru, dacă va fi o lampă de masă sau o lampă de perete reglabilă – este de latitudinea rezidenților să decidă.

Podium luminat

În această cameră mică, care combină funcțiile unui dormitor și a unui birou, s-a aplicat o mișcare de design interesantă – patul a fost așezat pe un podium iluminat, în care sunt integrate o suprafață de lucru și o noptieră. Rezultatul este efectul unui pat care atârnă în aer..

Rezervați rafturi în dormitor

În interiorul acestui dormitor mic, a fost posibilă amplasarea nu numai a unui birou, ci și a rafturilor de cărți, folosind rațional și ergonomic, metri pătrați..

Interior minimalist

Problema cu lipsa spațiului liber din această cameră a fost rezolvată prin aplicarea principiilor minimaliste în proiectarea dormitorului. Patul mic, lipsa decorului, mobilierul modest, ascetic au fost completate de un finisaj ușor.

Dormitorul fecioarei

Când camera dormitorului, în care se află și biroul, este echipată pentru fată, atunci suprafața de lucru poate fi folosită și ca o masă de toaletă..

Imprimeu floral

În decorarea suprafețelor verticale ale dormitorului, s-a aplicat o imprimare, care a fost repetată cu succes în textilele de pat, armonia camerei a fost completată de o pătură de culori geometrice care să se potrivească.

Zona de lucru albă

Un dormitor în spatele unui ecran sau cum să se potrivească două zone într-o singură cameră

Amenajarea acum răspândită în clădirile noi este un studio, în cadrul căruia este necesar să se echipeze toate segmentele necesare pentru un sejur confortabil. Uneori extinderea unei familii necesită împărțirea spațiului de locuit disponibil în zone. În acest caz, ecrane și partiții de diferite configurații vin deseori în ajutor. Poate fi ecran din sticlă transparentă sau mată, rafturi cu rafturi închise sau deschise și, uneori, doar perdele..

Living și dormitor

În acest caz, avem un exemplu de amenajare a unui living și a unui dormitor în aceeași cameră. Peretele zonei de locuit este un sistem de depozitare pentru segmentul de dormit. Paleta de culori omogenă în ambele zone creează o atmosferă armonioasă în întreaga cameră.

Dormitor în spatele cortinei

Acest dormitor este separat de sufragerie printr-o perdea întunecată, care, dacă este necesar, acoperă întreaga deschidere spre zona de recreere..

În spatele ușilor de sticlă

Acest dormitor este separat de zona de living printr-un sistem de uși glisante din sticlă. Același material mat a fost folosit și pentru ușile dulapului dormitorului..

Dulapul din spatele raftului

În acest caz, împărțirea în zone – muncă și somn, este prezentă în dormitor. Cu ajutorul unui raft, spațiul pentru birou a fost separat.

Baie în spatele ecranului

Dormitorul în stil mansardă conține un separator al tăbliei care separă spațiul băii. Împărțirea spațiului în stil mansardă nu a fost singura caracteristică a fluxului – pereții de cărămidă, finisajele din lemn, spațiul și dimensiunea fabricii indică, de asemenea, un interior post-industrial..

Pat extensibil

Acest lucru nu înseamnă că patul din acest dormitor se află în spatele unui paravan, dar este în esență un dulap, cel puțin în stare asamblată, când camera este transformată într-un birou..

Dormitor pentru copii – caracteristici interioare

Desigur, copiilor le plac spațiile mici, dar dificultatea de a amenaja un dormitor pentru un copil este că instalarea doar a unui pat mic nu va fi suficientă, sunt necesare sisteme de depozitare pentru lucruri și jucării, poate un fotoliu sau o canapea mică pentru părinți sau o bona. Adesea, în cadrul apartamentelor din oraș, nu este posibil să se organizeze un loc de dormit separat și o cameră pentru jocuri și studii pentru copil. Prin urmare, este important să se țină seama de prezența tuturor segmentelor necesare copilului într-un spațiu mic și chiar luând în considerare preferințele de culoare și textură ale celui mai mic chiriaș..

Dormitor pentru copii

Toți copiii adoră culorile saturate strălucitoare și prezența lor este importantă pentru a lua în considerare chiar și într-o cameră mică, care literalmente imploră să fie decorată în culori deschise, pastelate. Dar pentru copii este important nu numai că dormitorul este practic, ci și interesant, amuzant, atractiv..

Design de creșă contrastant

Dormitor pentru adolescenți

Interiorul contrastant este o zonă pentru copii. Viziunea noastră are nevoie de centre de focalizare, obiecte luminoase și o schimbare de ton, iar pentru corpul copilului acest principiu funcționează cu răzbunare..

Dormitor pentru doi adolescenți

În două niveluri

În cazul în care dormitorul este pentru doi copii sau adolescenți, utilizarea unui pat supraetajat poate fi o modalitate excelentă de a economisi spațiu. Nivelul inferior poate fi folosit ca o canapea prin instalarea unui monitor sau TV pe peretele opus.