100 de idei de bucătărie

Pentru majoritatea rușilor, bucătăria este mai mult decât un spațiu de gătit. În spațiul de bucătărie se întrunește întreaga familie seara, se organizează mese comune în weekend și chiar recepția oaspeților deosebit de apropiați poate avea loc pe câțiva metri pătrați ai acestei camere multifuncționale. Este imposibil să se numere toate opțiunile care sunt adesea efectuate de o cameră foarte modestă. Acesta este motivul pentru care repararea unui spațiu de bucătărie este atât o ocupație plăcută, cât și o ocupație foarte responsabilă. Prea multe întrebări și dileme trebuie rezolvate – ce materiale alegeți pentru decorare, astfel încât să nu suferiți cu o curățare constantă, cum să aranjați mobilierul și aparatele de uz casnic pentru a vă asigura numărul necesar de sisteme de depozitare și suprafețe de lucru și cum să face interiorul bucătăriei frumos, modern și confortabil … Dacă alegeți practic, funcționalitate și chiar o anumită rigoare în designul spațiului de bucătărie, atunci stilul modern este pentru dvs. Stilul armonios, suficient de flexibil și flexibil, modern în proiectarea spațiilor de bucătărie, se transformă cu ușurință în nevoile proprietarilor pentru a crea un interior cu adevărat confortabil, extrem de funcțional și în același timp confortabil.

Interiorul bucătăriei în stil modern

Finisaje originale de bucătărie

Stil contemporan pentru spațiul bucătăriei

Numele în sine «stil modern» sugerează multă generalizare. În acest stil, designerii și clienții lor pot găsi cu ușurință motivele unor stiluri precum modern, hi-tech, loft și chiar avangardă. Dar există unele «schelet» principalele motive, care dau întotdeauna prezența stilului modern ca bază pentru proiectarea unei anumite camere și a bucătăriei nu face excepție:

  • stilul modern iubește spațiul și lumina – dacă este posibil să extindeți ușile și să înlocuiți ferestrele cu altele mult mai mari, atunci acest lucru trebuie făcut, dacă bucătăria face parte din sufragerie și sufragerie, atunci un plan deschis este folosit pentru amenajați spațiul comun;
  • principiu «mai puțin este mai bine» reflectă cu exactitate conceptul de stil modern – un minim de decor și înfrumusețări, un maxim de practicitate și funcționalitate;
  • aparatele electrocasnice de înaltă tehnologie devin nu doar o parte a interiorului, ci punctul central al acestuia, nu este obișnuit să-l ascunzi în spatele fațadelor;
  • forme simple și clare – baza mobilierului în stil modern;
  • o atenție deosebită este acordată iluminării, atât naturale, cât și artificiale; dispozitivele de iluminat nu numai că zonează spațiul în zona de lucru și de luat masa, dar acționează și ca elemente decorative.

Interior contrastant

Pentru o bucătărie spațioasă

Elemente întunecate pe fundal alb

Alegerea aspectului ansamblului de bucătărie

Deși alegerea aspectului pentru un set de mobilier nu este legată de performanța stilistică a interiorului, dar aceasta este o măsură necesară și primară. Întreaga imagine a spațiului de bucătărie și amplasarea acestui tip de finisaj depind de modul în care vor fi amplasate sistemele de depozitare, aparatele de uz casnic și suprafețele de lucru (este evident că zona de luat masa și, de exemplu, un șorț de bucătărie, nu numai poate, dar trebuie să fie și decorat cu diferite materiale).

Decorarea unei bucătării moderne

Design luminos al insulei de bucătărie

Una dintre cele mai practice și versatile opțiuni pentru amplasarea unui set de mobilier este un aspect unghiular (în formă de L). Această metodă de amenajare a mobilierului și a electrocasnicelor este potrivită atât pentru camere de dimensiuni modeste, cât și pentru bucătării mai spațioase. Într-o bucătărie mare, aspectul colțului este de obicei completat de o insulă care îndeplinește multe funcții. Această unitate de sine stătătoare devine baza pentru integrarea plitei și, uneori, chiuveta, extinderea blatului său face din insulă nu numai o suprafață de lucru, ci și un loc pentru mese scurte. Totul este. ca să nu mai vorbim de numeroasele variante pe tema sistemelor de depozitare – de la dulapuri și sertare articulate până la rafturi deschise cu iluminare.

Design colorat

Abundența suprafețelor albe ca zăpada

Combinații contrastante

Una dintre modificările aranjamentului de colț al setului de mobilier este adăugarea unei peninsule la ansamblu. Astfel, puteți crește numărul sistemelor de depozitare și puteți amenaja un loc pentru mese scurte (mic dejun, ceai de după-amiază, doar o gustare), și în cazul unei familii mici și a unei zone de luat masa permanente.

Soluții originale de culoare

Dispunerea colțului cu peninsula

Dispunere în formă de L și peninsulă

Amenajarea pe un singur rând a ansamblului de bucătărie este potrivită pentru spațiile mici de bucătărie în care este necesar să se instaleze un grup de mese – o masă și scaune pentru mesele de familie și, eventual, primirea oaspeților. Dacă locuința are posibilitatea de a amenaja sala de mese ca o cameră separată sau o parte a camerei de zi, atunci spațiul de bucătărie cu un singur rând este completat de o insulă. În acest caz, insula devine un ajutor în integrarea aparatelor de uz casnic, amplasarea sistemelor de depozitare și a suprafețelor de lucru, care lipsesc cel mai adesea cu o dispunere pe un singur rând (liniar) a ansamblului de mobilier..

Insulă multifuncțională

Versiunea originală a insulei

Ansamblu de mobilier neobișnuit

Dispunere pe un singur rând și insulă

Planificarea paralelă este recomandată pentru utilizare pe pasaje înguste. În astfel de spații, nu există posibilitatea instalării unui grup de mese sau a unei insule de bucătărie, chiar și amplasarea unui blat pentru mese scurte. Dar sistemele de depozitare situate pe ambele părți ale camerei, aparatele încorporate și blaturile vor crea o bază completă pentru gătit și alte procese de lucru..

Aspect paralel

Finisarea într-o bucătărie modernă – alegerea materialelor practice și frumoase

Poate că în nicio altă cameră nu se acordă o atenție atât de mare alegerii materialelor de finisare. Specificul funcționalității zonei de bucătărie lasă o amprentă asupra criteriilor de alegere a materialelor pentru decorarea tavanului, pereților și podelelor. Umiditate ridicată, scăderi constante de temperatură, posibilă expunere la picături fierbinți de grăsime la suprafață și multe altele – finisajul ar trebui să fie nepretențios în funcțiune și să poată fi curățat.

Combinație de materiale de finisare

Suprafețe albe

Design creativ al unei bucătării mari

Bucătăriile moderne rare nu necesită instalarea unei hote, care ajută nu numai să facă față curățării aerului din cameră de mirosurile de gătit și de ars, dar ajută și la prinderea celor mai mici picături de grăsime. Dar chiar și prezența unei hote puternice nu eliberează suprafețele bucătăriei de o eventuală contaminare. De aceea, amestecurile sunt selectate pentru colorare care pot fi curățate cu un burete umed, pentru placarea pereților este necesar să se utilizeze panouri care pot tolera cu ușurință chiar și efectele agenților de curățare (nu abrazivi) și chiar pentru un șorț de bucătărie, materiale care poate rezista la temperaturi ridicate (ceramică, sticlă, oțel).

Imagine ușoară a bucătăriei

Design luminos și colorat

Pentru finisarea tavanului într-o bucătărie modernă, cel mai bine este să folosiți cele mai simple metode de decorare. Dacă alegerea dvs. a căzut pe un tavan suspendat, atunci nu ar trebui să o efectuați pe mai multe niveluri, chiar dacă există o înălțime mare a camerei. Dar lămpile încorporate vor fi utile. Dacă utilizați o structură de tensiune, atunci este mai bine să vă limitați la un material simplu alb ca zăpada, fără imprimare foto și alt decor. Lipirea tavanului cu tapet a fost recunoscută de mult timp ca fiind cea mai impracticabilă opțiune pentru finisarea suprafețelor tavanului în spațiul bucătăriei. Metoda este ieftină, dar extrem de scurtă.

Fațade

Blat de masă din lemn

Design de ciocolată albă

Pentru decorarea pereților într-o bucătărie în stil modern, puteți alege materiale cu o mare varietate de caracteristici și metode de aplicare. Singurul lucru care ar trebui să le unească este neutralitatea schemei de culori. Finisarea într-o bucătărie modernă joacă rolul unui fundal pe care piesa principală a interiorului – un set de bucătărie – ar trebui să arate spectaculos. Dacă se folosește o decorație tipărită, aceasta este doar ca decor de suprafață cu accent. Un astfel de perete poate fi un avion în zona de luat masa sau un șorț de bucătărie..

Decor de perete texturat

Finisaj combinat

Din stilul mansardă, stilul modern a moștenit împrumutul unor tehnici de finisare a suprafeței, inclusiv imitarea sau prelucrarea cărămizii reale. Notele industriale, aspectul original și accentul texturat creează utilizarea cărămizii chiar și pe o suprafață mică.

Zidărie în bucătărie

Caramida ca finisaj

Cel mai bun mod de a decora o spate de bucătărie este să folosiți plăci ceramice sau mozaicuri. Și în acest sens, stilul modern este solidar cu tendințele tradiționale în proiectarea spațiilor. Este dificil să veniți cu o opțiune mai practică, sigură și mai durabilă pentru placarea suprafeței, care este expusă constant la diferite tipuri de influențe – de la umiditate ridicată la grăsime fierbinte. Adesea, în proiectele moderne de design, puteți găsi întreaga suprafață cu faianță deasupra nivelului inferior al dulapurilor de bucătărie până la tavan. Această abordare este relevantă în special pentru spațiile de bucătărie, unde nivelul superior al setului de mobilier este înlocuit de rafturi deschise pentru a crea o imagine mai ușoară a spațiului..

Finisarea șorțului de bucătărie

Ceramică de finisare a șorțului

Plan deschis

Alegerea materialelor de finisare

Multe cerințe sunt impuse pe pardoseala din spațiul bucătăriei – de la rezistență la umiditate ridicată până la posibilitatea curățării cu substanțe chimice. Opțiunea ideală este plăcile din gresie porțelanată, care vor crea un strat fiabil și durabil. În același timp, alegerea paletei de culori este incredibil de largă – puteți crea o imitație a unei plăci de lemn sau utilizarea unei suprafețe de marmură. Dar această metodă nu este ieftină, prin urmare, de multe ori cu ajutorul ceramicii, podeaua este realizată numai în zona de lucru, iar în segmentul de luat masa, se folosește lemn imitat laminat sau linoleum..

Gresie

Deschideți rafturile insulei de bucătărie

Patchwork pe podea

Fațadele bucătăriei sunt elementul principal al interiorului unei bucătării moderne

Evident, întreaga imagine a spațiului depinde în mare măsură de aspectul fațadelor bucătăriei (ușile dulapului). Alegerea paletei de culori, a texturii, a calității materialului de execuție și chiar a amenajărilor vor determina nu numai designul întregii bucătării, ci și durata de viață a mobilierului..

Fațade moderne și elegante

Bucătărie luminoasă și spațioasă

Luciu alb ca zăpada

Stilul modern reprezintă concizia și simplitatea execuției – liniile stricte și formele clare sunt puse în prim plan. De aceea cea mai comună versiune a setului de bucătărie este dulapurile cu fațade absolut netede. Trebuie doar să vă decideți asupra schemei de culori și să alegeți o suprafață lucioasă sau mată. Evident, fațadele lucioase contribuie la extinderea vizuală a spațiului și sunt foarte relevante pentru bucătăriile mici. Dar, în același timp, amprentele sunt vizibile în mod clar pe suprafețele lucioase și vor fi multe, deoarece dulapurile sunt deschise prin apăsarea încuietorilor magnetice, nu există mânerele pe fațadele netede.

Bucătărie cu contrast

Fațade netede, stricte

Fațade albe ca zăpada

Alegerea culorilor pentru execuția setului de bucătărie este importantă nu numai pentru formarea imaginii întregii încăperi, ci afectează și frecvența curățării în ea. Suprafețele ușoare, contrar credinței populare, sunt mult mai ușor de curățat, cu greu prezintă urme de picături de apă și amprente, în timp ce suprafețele întunecate necesită o întreținere constantă. Printre altele, fronturile ușoare sunt perfecte pentru bucătăriile mici, contribuind la mărirea vizuală a camerei. O bucătărie albă ca zăpada nu va demoda niciodată, mult timp designul dvs. va fi relevant, creând o imagine curată, ușoară și ușoară a spațiului bucătăriei..

Ansamblu de mobilier alb ca zăpada

Bucătărie ca parte a camerei de zi

Bucătărie-sufragerie în stil modern

Pentru ca setul de bucătărie alb ca zăpada să arate cel mai impresionant, este mai bine să alegeți culori mai luminoase pentru finisarea suprafețelor bucătăriei. De exemplu, pardoseala «sub copac» iar designul destul de colorat al șorțului de bucătărie poate deveni un fundal excelent pentru un ansamblu ușor de mobilier.

Combinație de alb și lemn

Note industriale

Blat neobișnuit

Una dintre opțiunile pentru alegerea unei palete de culori pentru un set de bucătărie, care contribuie la extinderea vizuală a spațiului și la creșterea vizuală a înălțimii camerei, este utilizarea unui ton deschis pentru executarea nivelului superior al dulapurilor suspendate sau rafturi deschise și o nuanță mai întunecată și saturată pentru sistemele de depozitare a podelei..

Fundul întunecat - partea de sus deschisă

Paletă de culori neobișnuită

Nuante pastelate

Griul poate fi numit în siguranță un favorit în formarea unui stil interior modern. Diferite nuanțe de gri sunt utilizate atât ca finisaje de fundal, cât și pentru mobilier. Nu puteți găsi un ton mai neutru și mai modest. Exact acest lucru va fi decorul bucătăriei – neutru și potrivit pentru oricine se găsește într-o bucătărie modernă. Culoarea gri a fronturilor de bucătărie este perfect combinată cu elementele interioare albe și strălucirea suprafețelor cromate ale aparatelor de uz casnic.

Bucătărie în gri

Fațade în ton gri

Ton gri închis pentru fațade

Plăcut pentru schemele de culori ale ochilor

Bucătărie gri

Decor și stil modern

În ciuda faptului că stilul modern a absorbit unele motive ale minimalismului, decorul nu îi este străin. Este important doar să rețineți că cel mai adesea articolele complet funcționale acționează ca elemente decorative. De exemplu, corpurile de iluminat frumoase, originale și chiar neobișnuite devin un decor al bucătăriei, pe lângă îndeplinirea funcțiilor lor principale. Adesea, hote mici sunt deghizate în candelabre cu pandantiv cu multe elemente decorative strălucitoare. Coborând peste plită sau aragaz, o astfel de glugă nu numai că ajută la purificarea aerului din bucătărie, ci și la decorarea imaginii sale moderne..

Candelabre-hote originale

Concentrați-vă pe iluminare

Iluminatul ca decor

Sistem de iluminare multifuncțional

Iluminarea din spate a fundului dulapurilor suspendate ajută la asigurarea nivelului necesar de iluminare a blaturilor, pe care au loc majoritatea proceselor de lucru. Iluminarea părții inferioare a sistemelor de depozitare a bucătăriei este mai mult concepută pentru decorarea interioară – mobilierul pare să plutească deasupra podelei și arată incredibil de modern. În acest caz, nu puteți aprinde lumina centrală din spațiul bucătăriei, limitându-vă la iluminarea inferioară, dacă ieșiți noaptea să beți un pahar cu apă.

Lumina de fundal originală

Iluminarea de jos

Spațiul din bucătărie are nevoie de perdele, jaluzele sau perdele? Totul depinde de mărimea ferestrelor, de scara camerei în sine și de locația camerei în raport cu punctele cardinale. Stilul modern reprezintă iluminarea maximă posibilă a spațiilor prin lumina soarelui – ferestrele mari și absența draperiilor de pe ele contribuie la acest lucru. Dar dacă bucătăria dvs. este orientată spre sud sau este situată în acea parte a unei case private cu vedere la stradă și trebuie doar să vă protejați de lumină și de ochii curioși, decorarea ferestrelor poate fi un motiv pentru a crea o culoare sau un accent texturat, interiorul bucătăriei.

Perdele în spațiul bucătăriei

Jaluzele pentru bucătărie

Stil modern pentru bucătăriile mici

Suprafața modestă a zonei de bucătărie lasă o amprentă nu numai în alegerea aspectului ansamblului de mobilier, numărul de aparate încorporate și dimensiunea blaturilor, ci și în alegerea paletei de culori a finisajului și execuția fațadelor bucătăriei. Cea mai bună opțiune pentru schema de culori este nuanțele deschise, care vor contribui la creșterea vizuală a spațiului, creând o imagine ușoară și proaspătă a camerei. Dar suprafețele ușoare trebuie diluate, aducând varietate de culori în interior. Cel mai simplu și mai eficient mod de a face acest lucru este utilizarea suprafețelor din lemn sau a imitațiilor acestora – pardoseala, blaturile, rafturile deschise din lemn vor fi un complement excelent pentru suprafețele albe ca zăpada din spațiul bucătăriei și vor aduce căldură naturală imaginii cameră..

Design de bucătărie mică

Suprafețe ușoare pentru o bucătărie mică

Câteva exemple practice de organizare a sistemelor de depozitare într-un spațiu de bucătărie

«Nu există niciodată prea multe sisteme de stocare» – orice proprietar al unui apartament sau al unei case private știe despre asta. În același timp, dimensiunile locuinței în sine nu sunt atât de importante – nu există întotdeauna suficiente dulapuri și rafturi. Ritmul frenetic al vieții, angajarea constantă și adesea lipsa de metri pătrați de spațiu de bucătărie în rândul clienților împinge producătorii de mobilă și accesorii să creeze nu doar locuri de depozitare, ci opțiuni sistematizate, ordonate pentru locație și căutare incredibil de rapidă pentru unul sau altul ustensile de bucatarie. Vă aducem la cunoștință mai multe idei practice pentru organizarea spațiilor de depozitare într-o bucătărie modernă, concepute nu numai pentru a folosi în mod rațional fiecare centimetru de spațiu, ci și pentru a economisi timpul proprietarilor..

Depozitare într-o bucătărie modernă

Sisteme de depozitare a vaselor

Depozitare sistematică

Dulap pentru reviste și documente

Dulapuri de colț

Mini cămară în dulap

Rafturi în formă de sector

Depozitare contemporană

Rafturi tehnologice

Insula dulapului

Suprafață de tăiere retractabilă

Stocare rațională

Stații de depozitare extragătoare

Dulap cu mai multe secțiuni

Sistemul și ordinea