Tapetkombinationer i rumsdesign

Faktum är att i nästan alla bostäder eller arbetsvolymer har väggarna det största området. På grund av denna topologiska egenskap behöver varje rum ett särskilt noggrant val av väggdekoration. För att uppnå ett unikt och imponerande resultat, behöver du inte leta efter dyra bakgrunder i begränsad upplaga. Det finns trots allt möjlighet till ett stort antal kombinationer av helt vanliga rullväggsbeklädnader. Numera börjar det bli på modet att sammanställa dukar av olika mönster, texturer och färger på väggarna..

Tapetkombination

Lagarna för visuell uppfattning och utövandet av designlösningar gör det möjligt att helt klart definiera flera typer av sådana kombinationer..

Vertikal avgränsning

Med denna metod används rullar med olika färger och typer av mönster för att dekorera väggarna, men tjockleken på arket och dess strukturerade egenskaper bör vara densamma för alla fragment. De mest representerade här är föreningar med olika mättnadsprestanda av samma färg (svartvit version). Eller tvärtom, konstruktionen av en väggbild baseras på växlingen mellan skarpt olika färger (kontrastmetod). Dessutom kombineras olika typer av själva mönstret. I en eller annan kombination kan rent geometriska och floristiska motiv samexistera..

Bakgrund färgkombination Fototapet färgkombination Foto gränser Foto tapeter gränser

Ögat kan definitivt lockas av alternerande kontrasterande ränder med stora och tydligt spårade blommor. Så här klistras väggarna om de tänker ge interiören stilen av en viss nostalgisk retro. Vertikal uppdelning ger bland annat goda chanser att markera enskilda zoner i rummet, som kan ha olika nyttaändamål..

 Horisontell differentiering

Denna teknik är baserad på alternering av horisontella ränder och linjer. Så du kan lönsamt kvitta de positiva egenskaperna hos all annan design, oavsett vilken stil den skapas. Här är färgton eller kontrasterande växlingar i olika färger också tillåtna. Bredden på ränderna här bör bibehållas i direkt proportionellt beroende av takets höjd. I det här fallet är blandning av olika texturer av efterbehandlingsmaterialet också ganska lämpligt. Vinyl tapeter, till exempel, kan separeras med färgade områden och korkskydd.

Horisontell bilddifferentiering Horisontell kombination av tapeter Alternativ för tapetkombinationer Tapetkombination foto

Kombinationen av horisontella ränder från samma vinyl och textilier eller silkscreen uppfattas väl. Reliefens djup ger först väggen effekten av konstnärligt gips. De senare har en tunnare mjuk och fin konsistens på ytan. Komplexet bildar en slags imitation av efterbehandling med naturmaterial. Genom att lägga till flytande tapeter till detta variationserie utökas utbudet av väggdesignmöjligheter ytterligare.

 Insatser och lapptäcke

För att förkroppsligar en sådan designlösning måste väggen redan klistras över. För att forma insatserna används tjocka och täta tapeter på en fiberduk. Formen och storleken på sådana inneslutningar tas i enlighet med den valda allmänna designstilen och rummets geometri. Den klassiska dekorationen förutsätter vanliga rektangulära detaljer gjorda av naturliga tyger, omgivna av en ram gjord av tunna remsor av någon tredje färg. Neoklassiska och moderna trender expanderar märkbart sektorn med valbara former och konfigurationer..

Fototapetinsatser

Klistrar med tapetplåster

Förmodligen är det mest tidskrävande att klistra ut över väggen uteslutande med tapetplåster, som är noggrant monterade vid lederna och skapar intryck av en enda brokig duk. Ändå kan denna teknik tillfredsställa den mest befriade fantasin och nyckfulla smaken. Med noggrannhet och noggrannhet kan till och med alla makrobilder återskapas från enskilda bitar, vare sig det är ett landskap, ett porträtt, en kopia av en målning eller ett igenkännligt arkitektoniskt monument..

Klistrar med tapetplåster

Hur som helst kan kombinationen av olika tapetfragment på ett eller annat sätt förvandla den vanligaste väggen till ett iögonfallande kreativt arbete..

Tapetkombination foto Tapetkombinationer Fototapetkombinationer Exempel på tapetkombinationer Mörk tapet Vacker tapet Kombination av olika tapeter Kombinationsexempel Tapeter gränser

Nyanser av limning med horisontell väggdekoration

Om du väljer en horisontell metod för väggdekoration måste du vara beredd på några av svårigheterna med dess genomförande. Här kan du inte bryta mot en viss limningsalgoritm. Remsorna måste limas uppifrån och ner. Den nedre duken ska glida över den övre med viss överlappning, som inte omedelbart kan beläggas med ett lim. Intilliggande ränder skärs noggrant rumpa och limmas längs denna linje först efter att det huvudsakliga limmade arket har torkat. Om dessa principer inte följs kan det uppstå luckor mellan dem på grund av ojämn förträngning under torkning av fragment från olika material..