Lägga ett korkgolv

Korken är inte bara ett slags flaskförslutningsverktyg, utan också ett efterbehandlingsmaterial. Eftersom golvet under locken «Coca Cola» kommer säkert att vara en original, men inte särskilt praktisk lösning, idag kommer vi att diskutera ett korkgolv: installation, produktion, underhåll och andra intressanta aspekter. Så, barken av kork (som är kork) är infödd till västra Medelhavet. Det skördas vanligtvis för hand från gamla träd (30 år eller mer). Ett lager avlägsnas från barken på korkträdet, avsett för produktion av byggmaterial, förresten, miljövänligt. Barken krossas, bearbetas senare, värms i specialugnar och pressas. Som ett resultat kombineras små partiklar av balsaträ, samtidigt som de bildar starka anslutningar från ett visst antal luftbubblor (suberin). Korkgolvets framsida kan tillverkas av kork själv eller av en mängd olika träfaner..

Kork, förresten, är den lättaste av alla naturliga hårda beläggningar. De främsta fördelarna är ljudisolering, värmeisolering, mjukhet, fuktbeständighet och, viktigast av allt, det är inte ätbart för gnagare, skalbaggar och skadedjur. Tänk på en intressant design med detta material

Korkgolv börjar med att förbereda basen

Det finns följande typer av underlag för korkgolv:

Limet som ska användas för att lägga limpluggen måste vara varmt. Det rekommenderas inte att använda PVA -lim, liksom andra vattenlösliga lim – detta kan leda till försämring och svullnad av beläggningen. Det är bättre att använda ett speciellt lim för korken (den innehåller syntetiskt gummi och polykloropren). Han snabbt «griper» och torkar.

Limma korkgolv

Innan korkgolvet installeras måste rummet värmas upp till en temperatur på 18-22 grader.

Lägga det förreglande korkgolvet

Ett alternativ till det limmade korkgolvet är det förreglande (icke-limmade) golvet. Den presenteras i form av korkplattor med låsspår runt omkretsen av korkplattan. Att lägga ett korkgolv av en slottstyp liknar att lägga ett laminat (det görs sekventiellt från kanten på en vägg till en annan, rad för rad). Läggning sker genom sekventiell anslutning av plattorna längs systemet «lås i spåret».

Det levereras vanligtvis med ett underlag och ett skyddande lager, så det kräver inte slipning och lackering. För det största skyddet mot fukt kan lack användas, eller speciella fogtätningar kan användas. För att visuellt förstora rummet är det nödvändigt att lägga kakelns kortsida parallellt med väggen med dörren. Korkgolv klar.

Typer av korkbeläggningar

Teknisk kork produceras som ett undergolv under basgolvet (till exempel laminat). Dess syfte är ljudisolering och isolering. Kommer att lagra hyllor i tallrikar, rullar och till och med granulat.

Limgolvet är idealiskt för ojämna ytor (kräver preliminär öppning med lack). Den självhäftande beläggningen är ibland belagd med vax eller lack, vilket resulterar i att materialet blir vattentätt och används ofta i rum med hög luftfuktighet. Det självhäftande korkgolvet under installationen kan kombineras med andra beläggningar (parkett, laminat, etc.). I detta fall kan trösklarna utelämnas..

Tack vare den låsande (flytande) kontakten utförs snabb installation, men under förutsättning att basen är plan. Det flytande korkgolvet är fäst «kakel till kakel» med spår med leder vid lederna. Efter installationen lackeras golven. Deras livslängd är hälften längre än för självhäftande korkgolv, och de är också rädda för kontakt med vatten..

Hur man tar hand om

Korken är inte rädd för effekterna av lösningsmedel baserade på bensen, trkloretan och etylalkohol, så en vanlig fuktig svamp kommer att göra för rengöring. Samtidigt bör du inte använda ämnen som innehåller aggressiva alkalier som tvättmedel. Med hjälp av en emulsion som ger glans eller ett speciellt medel kan du rengöra ytan även om den är mycket smutsig. Om det behövs kan den förorenade ytan slipas igen och öppnas med ett skyddande medel – vax eller korklack..