DIY 3D -golv

Innehåll

Förmodligen har många redan sett unika «vid liv» golvbeläggningar, som kallas 3D-självutjämnande golv. Naturligtvis, efter att ha sett en så ovanlig och vacker beläggning någonstans, vill du omedelbart ha samma eller liknande hemma. Denna önskan är begriplig, eftersom det tredimensionella golvet helt enkelt förvånar den mänskliga fantasin..

Tyvärr har inte alla råd med arrangemanget av en sådan beläggning idag, eftersom det kostar «nöje» inte alls billigt. Naturligtvis kräver tekniken för att skapa ett sådant golv viss kunskap och erfarenhet. Det är naturligtvis bättre att proffs är engagerade i dess arrangemang. Men om hyresvärden drömmer om att ha en så unik och vacker beläggning hemma, men han är begränsad i medel, ska du inte förtvivla. Ett sådant golv kan skapas helt oberoende, åtminstone krävs inledande konstruktionskunskaper och naturligtvis specialverktyg och material.

Det bör genast noteras att arrangemanget av en sådan innovativ beläggning inte är en lätt process, ganska mödosam och flerstegs. Han måste behandlas med alla ansvar, eftersom den minsta avvikelsen från tekniken kan leda till en mängd olika golvfel som inte är enkla att åtgärda och ibland helt enkelt omöjligt att göra.

Verktyg och material för att skapa ett 3D -golv

Följande verktyg och material krävs:

Var kan man beställa en 3D -teckning

Naturligtvis alla «vid liv» 3D halveffekt ger bilden. Den vanliga bilden fungerar inte. För att golvet ska se ut som om det är voluminöst krävs en speciellt skapad ritning. Du kan beställa en sådan bild i en specialiserad studio som sysslar med utveckling och utskrift av sådana fotodukar på storformatskrivare. I sådana studior arbetar specialister och designers som kommer att ge råd och optimalt hjälpa dig att välja rätt bild för ett visst rum. Du kan välja antingen en färdig ritning eller beställa en individuell ritning. Den första blir naturligtvis billigare..

Innan du bestämmer dig för bilden bör du noggrant väga allt, eftersom en sådan beläggning görs i mer än ett år, därför är det mycket viktigt att den ständigt kommer att ligga under dina fötter, eftersom bilden snabbt kan bli uttråkad och ägaren till hem har det med tiden kan det bara vara äckligt.

När ritningen har valts ut och skrivits ut kan du faktiskt börja skapa en bulk 3D -beläggning.

Första etappen: förberedelse av basen

Skapande «vid liv» beläggningar måste börja med beredningen av basen. Det är viktigt att lära sig en viktig sak här – ju bättre den är förberedd, desto bättre blir beläggningen och desto längre. Polymeren kan hällas på nästan vilken ren, fläckfri, dammfri och smutsfri bas. Annars kan beläggningen på kontamineringsställen helt enkelt avskalas i framtiden. Därför bör du noggrant rengöra basgolvet från all slags smuts..

Det är värt att notera att det är bäst att hälla polymermassan på en betongbas eller på ett cement-sandgolv, men bara höghållfast. Golvet måste vara helt plant, så alla stötar, oegentligheter och spår bör elimineras. Det kommer inte vara överflödigt att slipa betonggolvet och behandla det med en speciell impregnering. Slipning sker med en kvarn, men om en inte är tillgänglig kan du använda den s.k, «kvarn» med diamantskål.

 Om golvet är kaklat med keramiska plattor, ska det tvättas noggrant och avfettas, och på platser där materialet är dåligt fixerat eller skadat repareras det.

Om betongfoten är jämn och inte skadas någonstans, bör den definitivt rengöras med en hushållsdammsugare – damm när du placerar ett 3D -polymergolv är helt enkelt oacceptabelt. Därefter appliceras en primer på den och förvaras tills den är helt torr (minst en dag).

Andra etappen: placera fotoduk

Duken kan placeras både på hela golvytan och bara på en separat del av den, till exempel i mitten. Allt beror på vilket alternativ du väljer. Fotokanvasen ska inte ha bubblor, så de måste tas bort med en rulle, accelererar från mitten till kanterna..

Det är mycket viktigt att duken ligger så platt som möjligt – beläggningens kvalitet beror på detta. Detta är ett mycket avgörande ögonblick som kräver erfarenhet. Om det finns några tvivel om att det inte är möjligt att göra detta på egen hand, är det bättre att kontakta en reklambyrå – kvalificerade installatörer kommer enkelt att hantera detta.

Det tredje steget: beredning av polymermassan för hällning av 3D -golvet

Polymerblandningen bör blandas i en stor behållare med härdaren. Alla proportioner som anges på förpackningen bör följas strikt. När du köper en komposition är det bäst att rådgöra med en specialist i butiken, som kommer att berätta vilken typ av material som är lämpligt för att hälla ett 3D -golv. Komponenterna blandas endast med en konstruktionsblandare eller en borr med ett speciellt munstycke – manuell blandning är oacceptabelt! Du måste blanda så noggrant som möjligt så att det inte finns några klumpar kvar i den resulterande massan..

Det bör komma ihåg att polymermassan börjar härda på bara en halvtimme, så du måste börja hälla golvet direkt efter att du har blandat det..

Steg fyra: hälla 3D -golvet

Den resulterande kompositionen hälls på golvet och jämnas med en skrapan och en hackad murslev. Som ett resultat bör ett enhetligt lager erhållas med en tjocklek av två till fyra millimeter. Efter det är det nödvändigt att gå noggrant över ytan med en nålrulle tills alla, även små bubblor, försvinner helt. Verktygets nålar ska inte vara för långa, eftersom de kan förstöra fotoduk. Det är viktigt att uppmärksamma nålarnas längd när du köper en rulle. Innan golvet fylls med polymermassa är det absolut nödvändigt att bära skyddsutrustning – andningsskydd, skyddsglasögon och handskar. Det är nödvändigt att flytta runt i rummet under allt arbete i speciella skor – målarskor. Medan polymeren inte är frusen kan du «dränka» alla dekorativa föremål (skal, småsten och så vidare).