Hur man döljer batterier

Alla människor tänker förr eller senare på frågan om att reparera sitt hem. För vissa är detta en vardaglig årlig ritual, för andra ett behov som orsakats av tiden och förfallet av den tidigare renoveringen. Någon är inte begränsad i medel och idéer, men någon behöver ekonomiska lösningar på smärtsamma problem. Vissa är redo för globala förändringar i interiören, andra är nöjda med allt, och de vill bara fräscha upp rummet..

Lyckligtvis finns det idag ett brett utbud av varor på byggnadsmarknaden för reparationer av olika kategorier av komplexitet och kostnad. En annan fråga: är personen som påbörjade renoveringen redo för något globalt, eller vill han att den humoristiska frasen om renovering inte ska gå i uppfyllelse: de började i högteknologisk stil, slutade i hi-stil så här.

Varje person som förnuftigt kan bedöma möjligheterna i förväg planerar reparationen och alla dess nyanser. Och det händer att batterier, rör för uppvärmning, vattenförsörjning och gasförsörjningssystem inte passar in i dessa planer. Och de passar inte in i planerna, inte för att de glömmer dem, utan för att de ibland ser så oestetiska ut att förmodligen, om du bara kunde ta ett suddgummi och radera dem från bilden av ditt hem, skulle många göra just det..

Olika alternativ för dekoration av kommunikation

Döljer batterierna Döljer batterierna foto Batteridekorationer

Med de pågående stora reparationerna läggs all kommunikation på ett sådant sätt att de döljs i väggarna eller golvet. Men vad händer om det inte finns för mycket tid och ansträngning för stora reparationer? När allt kommer omkring, om kosmetiska reparationer kan utföras på egen hand och på kort tid, måste du för att dölja rören spåra väggarna, göra böjningar på rören som gör att du kan ändra plats och här du kan helt enkelt inte göra utan hjälp av kvalificerade specialister.

Den här frågan kan bli ett globalt problem om det inte vore för moderna material, med hjälp av vilket det är möjligt att ändra situationen utan att behöva använda stora tid och ansträngningar..

Först måste du bestämma:

  • med arbetsområdet;
  • med ett rum där det är nödvändigt att dölja onödiga element;
  • med det material som lämpar sig bäst för dessa ändamål.

Det är inte svårt att bestämma arbetsområdet, du behöver bara ställa frågan: är det nödvändigt att dessa rör är synliga här, eller måste de döljas? Om du inte behöver dölja någonting är problemet löst och du kan säkert gå vidare till kosmetiska reparationer utan att störa rören. Om lägenheten har problemområden som måste döljas, gå vidare till nästa objekt.

Ett rum med rör och radiatorer som behöver döljas kan vara ett bad, ett kök och vardagsrum..

Materialet bör väljas beroende på i vilket rum reparationen kommer att utföras. Så till exempel är vanlig gips lämplig för vardagsrum, men det rekommenderas inte att använda det i badrummet och köket, eftersom detta material är känsligt för fukt och kan deformeras med tiden. För rum med hög luftfuktighet är det bättre att välja fuktbeständig gips, PVC-plastpaneler eller luxalon.

Hur man döljer rör och batterier

För att dölja rör och batterier måste du bygga en struktur av ovanstående material, en slags låda.

Batterilåda

När det gäller vertikala rör kan du bygga en kolumnliknande struktur som framgångsrikt döljer problemområden. Detta kommer naturligtvis inte att vara en kolumn i sin klassiska mening, utan bara en struktur som liknar den i utseende..

Döljer värmerören

För horisontella rör kan samma konstruktion byggas om röret upptar ena sidan av rummet. Beroende på höjden på vilken en sådan struktur kommer att placeras från golvet, kan den också utrustas med en funktionell belastning. Till exempel kan en horisontell struktur under taket eller närmare det bli en plats för ytterligare punktljuskällor, om det behövs. En struktur som ligger närmare mitten av väggen eller på golvnivå kan användas som en extra hylla på vilken du kan lägga fotoramar, inte särskilt tunga krukor med inomhusblommor och andra inredningsartiklar som inte har mycket vikt.

Döljer värmeledningar foto

Batterier kan dekoreras under en öppen spis eller skåp. För att det dolda batteriet inte ska förlora sin huvudsakliga funktion – uppvärmning av rummet kan frontväggen vara gjord av plywood, genom vilken hålen kommer att strömma in i rummet.

Hur man döljer rör för uppvärmningTrådramning av en struktur

Ramen för strukturen bör vara gjord av ett material på vilket det blir lättare att fästa det valda materialet. Så för en gipsstruktur kan du göra en ram från en galvaniserad metallprofil speciellt utformad för detta ändamål. För Luxalon- eller PVC -paneler kan du förbereda en rackram.

Innan ramen konstrueras är det nödvändigt att markera väggen. För att göra designen jämn och proportionell. Detta är ganska enkelt att göra med ett måttband och en nivå. När märkningen är klar måste du förbereda materialet genom att dela det i segment med önskad längd. När det gäller en gipsprofil kan du använda metallsax. En bågfil krävs för en träram.

När alla delar av ramen är klara kan du börja fästa. Detta är ganska enkelt att göra med en stansare och pluggar. Det är viktigt att avståndet mellan pluggarna är minst 60 cm, detta kommer att göra fästen av strukturen stark.

Fästning av PVC -paneler görs med en konsol på en trälåda. De är anslutna till varandra med hjälp av speciella spår. För konstruktionen av strukturens hörn krävs ytterligare inre eller yttre hörn. Gipset fästs direkt på ramen med självgängande skruvar. Luxalon monteras på speciella guider – kammar förinstallerade på rackramen.

Typen och storleken på strukturen beror på fantasin hos ägarna till lokalerna. Det viktigaste är att denna metod gör att du kan dekorera kommunikation, så att en person som inte vet om förekomsten av rör och batterier bakom strukturen kan ta strukturen för någon form av designchip som framgångsrikt passar in i interiören.