Enkelhet och harmoni i lantlig stil i badrumsinredningen

Försök att gissa vad som lockar den rustika stilen för invånarna i vårt land?

Lantligt badrum

Som designriktning har landet fått erkännande för inte så länge sedan. Element i denna stil har dock länge använts av ryssar inom arkitektur och inredning. Det räcker med att minnas de medeltida timmerstugorna och klassiska ryska baden.

Oval badkar i ett modernt badrum

Stadens rörelse, den ökade ljudnivån och försämringen av ekologin bland många invånare i megalopoler gör att man vill känna sig skyddad, att vara i tystnad, att känna naturens fördelaktiga inflytande. Därför kan man anta att intresset för lantlig stil i Ryssland kommer att öka ännu mer under de kommande åren..

Modern badrumsdesign Badrum under husets tak Badrum med fönster mot skogen

Det bör noteras att denna designriktning är idealisk för vardagsrum som kök (matsal), sovrum och vardagsrum. Landsbygdsfärg används nästan aldrig i utformningen av hemmakontor, barnrum och badrum, eftersom det är svårt att upprätthålla enhetens stil när man inreder dessa vitala områden.

Snygg badrumsinredning Trä i badrumsinredningen Rustikt badrum

Idag står vi inför en svår uppgift – att skapa en badrumsinredning med rustika funktioner..

Badrum med stora fönster

Förhoppningar i samband med användningen av lantlig stil i det inre av badrummet

1. Skapande av ett utrymme där det kommer att vara så bekvämt och bekvämt som möjligt när som helst på året. Rustik stil förknippas omedvetet med något varmt och soligt, hemtrevligt, mysigt och bekant från födseln. Country är först och främst barndomsminnen lagrade i djupet av varje vuxens själ. Badrummet, inrett i rustik stil, skapar en känsla av trygghet – ett mycket sällsynt tillstånd i vår tid..

Sten i det inre av badrummet Badkar i originalform

2. Reproduktion i huset av landsbygdsfärgen i en viss stat. Som du vet har countrystilen i varje land sina egna egenskaper. Specificiteten i ett visst område ger designens rustika riktning speciella egenskaper. De varma färgerna som finns i interiörerna i Italien, Frankrike och Sydamerika skiljer sig mycket från de svala lantfärgerna i ett land som Sverige..

Träbjälkar i badrumsinredningen Badrum med dusch

3. Strävar efter att använda miljövänliga material i heminredning. En särpräglad kvalitet av land – interiörer är användningen av naturliga efterbehandlingsmaterial och «andas» teknik. Naturliga nyanser och färger, naturliga beläggningar, utan vilken denna stil är otänkbar, gör att du kan skapa en egendomlig «reserverad» zon. Land tillåter husägaren att minimera den negativa effekten av tekniska framsteg.

Badrum med träpanel Grå färg i det inre av badrummet

4. Möjligheten att utföra reparationer med minimala kostnader. Den rustika stilen tillåter användning av enkel teknik och billiga material i inredningen. Du behöver inte köpa dyra nya möbler och snygga tillbehör. Massiva gamla skåp, hyllor samt stabila pallar från byn och omsorgsfullt restaurerade av sina ägare är inte värre än nya saker som köps i butiken.

Marmor i badrummet Mörk badrumsinredning

Svårigheter vid utformningen av ett badrum i lantlig stil

1. I rustika interiörer är ljusa provocerande färger oacceptabla.. Älskare av prickiga färger måste ompröva sina åsikter. Lantlig stil möjliggör mångfärg, men alla nyanser bör samtidigt inte vara för ljusa. Det är bäst att hålla sig till dämpade färger och pastellfärger..

Originalbelysning i badrummet Ovanlig badrumsdesign

2. Rustik inredning passar inte bra med snygga VVS. Moderna kromytor i en lantlig inredning ser trotsiga ut. Tillbehör som använder metall som imiterar mässing eller brons kommer att se bäst ut i badrummet. När det gäller själva badet är det att föredra att välja en av de antika modellerna med ben..

Land badrum inredning Antikt badkar med klofot

3. Ljus belysning i det inre av badrummet och lantlig stil är oförenliga. För sådana rum rekommenderas det att välja speciella belysningsarmaturer som avger ett dämpat, något diffust ljus. Badrum i lantlig stil med antika lampor och ljuskronor.

Ljust badrum i lantlig stil Vintage lampor i interiören

Om det behövs kan interiören kompletteras med flera kompakta belysningsarmaturer inbyggda i taket eller sidopaneler.

Badrum i ett privat hus Lantlig stil när du inreder ett badrum

4. Trä, som vanligtvis har en ledande position inom inredning i lantlig stil, används med måtta i badrumsinredning.. Oftast är taket dekorerat med naturligt trä. Dekorativa balkar är ofta huvuddekorationen i lantliga rum. Och glöm förstås inte möbler, som ska vara enkla och sunda..

Balkar som dekoration i badrumsinredningen Mörka färger i badrumsinredningen

Rymliga och välventilerade rum är en helt annan sak. När du dekorerar sådana badrum med naturligt trä kan du avsluta inte bara tak, utan också väggar. I detta fall torkar träytorna bra och ruttnar inte..

Badrum av naturmaterial Glas för badrumsdekoration

Typer av badrum beroende på syftet

• Vanligt rum utrustat med badrum

Badrum med stenfinish Beige toner i badrumsinredningen Hörnbadplats

• Rum med dusch

Bekväm duschkabin Landstil badrumssten Mosaikgolv i badrumsinredningen

• Separat duschrum

Enkel badrumsinredning Rymligt badrum Unik badrumsdesign

• Kombinerat badrum

Inredning i lantlig stil Raffinerad badrumsinredning Stockväggar i badrummet

• Badrum med tillgång till sovrummet

Original badrumsdesign Rustikt badrum Eget badrum

Ursprungligt land – idéer för badrumsinredning

1. Badrum, som påminner om en bergskedja

För att genomföra denna ovanliga idé behöver du en mängd olika efterbehandlingsmaterial som imiterar naturliga stenar (marmor, granit). Nästan alla ytor i rummet är täckta med en sten. Stora platta prover används för att dekorera golven. Väggarna är dekorerade med stenar i olika storlekar. Till och med fönsterbrädorna i ett sådant badrum är gjorda av stenmassa..

Stora fönster i det inre av badrummet

Trevligt att lägga till «fjäll» interiör med färska blommor eller torra växter i vackra vaser.

Från designernas rekommendationer: Det rekommenderas att dekorera på detta sätt endast väl upplysta rum. Om rummet inte har några fönsteröppningar, eller om ljuset kommer in i rummet genom små kryphål, kan inredningen i badrummet i rustik stil visa sig vara för dyster och deprimerande..

Rustik stil i interiören

2. Badrum med utgång till innergården

Detta alternativ för att ordna ett badrum har ännu inte vunnit stor popularitet, eftersom hus med en sådan layout är sällsynta. Glada ägare av sådana lokaler kan använda ytterväggen inte bara för att gå ut till gården, utan också för ytterligare belysning av utrymmet..

Badrum med utgång till innergården

Landskapet utanför badrumsfönstren kan vara vad som helst. Både gräsmatta och skogsmark ser bra ut. Vid behov kan ytterdörren stängas med hjälp av originalkortgardiner av naturmaterial. Denna teknik hjälper till att skydda badrummet från nyfikna ögon och kommer också att vara en utmärkt dekoration för ett rum inrett i rustik stil..

Badrum med utgång till innergården

Från designernas rekommendationer: i ett sådant rum, som ligger på nedre våningen i ett privat hus, är det lämpligt att göra golven av marmor eller granit. Omedelbart bakom dörren som leder till innergården rekommenderas att lägga ut en plattform av liknande material.

Öppen spis i badrummet

3. Badrum ligger i en nisch

Denna enkla men mycket effektiva teknik gör att du kan skapa ett separat område i badrummet, isolerat från resten av utrymmet med hjälp av små väggar..

Det ursprungliga arrangemanget av badet

Det är lämpligt att tillhandahålla separat belysning i rum av detta slag. En eller två små strålkastare räcker.

Infällt badkar

I ett nischbadrum med bra naturligt ljus behövs ingen extra belysning.

Nischbad

Från designernas rekommendationer: för att göra nischen ännu mer bekväm bör du placera färska blommor i spektakulära behållare och vackra stabila ljus bredvid badrummet. Originalgardiner på fönstren kommer att slutföra den tänkta bilden.

Stort rum i lantlig stil

4. Rum med öbad

Detta alternativ används oftast i rymliga privata hem med ett stort badrum. Detta arrangemang låter dig placera alla nödvändiga möbler bredvid badrummet..

Samtida lantlig stil

Flera mysiga mattor kommer att vara mycket lämpliga i rummet. Lantlig stil kännetecknas av originalhandvävda mattor och brokiga fluffiga golvbeläggningar.

Mysigt rum i lantlig stil

Bredvid badrummet kan du placera alla de mest nödvändiga tillbehören – galgar för kläder och handdukar, hyllor för kosmetika och parfymer, samt bekväma speglar.

Färska blommor i det inre av badrummet

Från designernas rekommendationer: I ett sådant lantrum ska huvudljuset placeras direkt ovanför badrummet. För att skapa ytterligare belysning måste du använda flera sidoljus.

Elegant badkar i metall

5. Ett rum med ett badrum av ovanlig design

En sådan originell lantlig konstruktion påminner om medeltida ryska hyddor. I en sådan inredning skulle en massiv bänk av naturligt trä vara lämplig..

Rustikt badkar

Det ursprungliga badrummet, tillverkat av grovt material, väcker tankar om havet. Rummets väggar är dekorerade med gulaktig sten, som påminner om en bergssluttning vid havskusten. Golven är belagda med stora brunaktiga plattor.

Extra belysning i badrummet

Ett annat alternativ är ett avlångt badrum som imiterar en brunn. Den bruna färgen på huvudattributet passar bra med det brokiga mönstret på golv och matta väggar.

Lantlig badkardesign

Bli inte avskräckt om du inte kan dekorera hela ditt badrum i lantlig stil! Även några originalelement med rustik stämning kan göra ett rum mysigt och soligt..