Kylpyperusta: vinkkejä ja temppuja

Säätiöllä on yksi tärkeimmistä tehtävistä, koska se ottaa pääkuorman ja vastaa tulevan rakennuksen kantavuudesta. Tällainen rakenne, kuten sauna (tai sauna), ei vaadi monoliittista perustuksia, koska se on harvoin monikerroksinen. Perustustyypin valitsemiseksi on kuitenkin otettava huomioon useita maaperän ominaisuuksia ja koko rakennushanke..

Maaperän vaatimukset

Rakentamisen maaperä (maa) voi olla erilainen. Kun valitset rakennustyömaata, on parempi suosia paikkoja, joissa on tihein, homogeeninen ja kuiva maaperä. Kuitenkin, jos maaperä, jolla on alhaiset kantavuusominaisuudet, valittiin rakentamiseen; erityisesti: lietettä, savimaata tai korkeaa vedenpintaa, on tarpeen viljellä maaperää ja vahvistaa perustan rakennetta.

Maaperän vahvistaminen kylpyläpohjan rakentamiseksi suoritetaan vaiheittain:

 • kaivantojen kaivaminen (0,5-1 metriin);
 • ensimmäinen kerros on karkeaa hiekkaa;
 • toinen kerros on vetistä savea;
 • tiivistäminen syvällä tärinällä.

Huomautus: Voit käyttää vettä vetisen saven sijasta. Tämä tehdään maaperän liottamiseksi ja tiivistämiseksi mahdollisimman paljon. Syvä tärytin on valittava yksinomaan perustuksen rakentamiseen, koska se sisältää hienorakeisen maan tiivistämisen.

Kuiville maaperäkiville tällaista vahvistamista ei tarvita, joten vaiheittaiset toimet ovat paljon helpompia:

 • kaivantojen kaivaminen (0,5-1,5 metriä);
 • tasoittaa maaperää.

Huomautus: Jotta minimoitaisiin vaurioitumisriski mahdollisimman paljon ja estettäisiin erilaisia «liike» maaperän jäätymisen vuoksi voidaan tehdä alustava kerros hienoa soraa.

Alueen merkintä

Ennen merkinnän aloittamista on mitattava koko alue tasolla. Kylpylän pohjan, kuten koko rakennuksen kokonaisuuden, pitäisi olla pieni kaltevuus horisontista. Tämä on tarpeen täydellisen viemärijärjestelmän varustamiseksi..

Alueen merkitsemiseen tarvitset:

 • ruletti;
 • etäisyysmittari;
 • johto (7 metristä);
 • taso;
 • laskea (4 kpl 0,5 metriä kukin);
 • oikea kolmio (jalat 60/30 cm.).

Huomautus: Yleensä voit tehdä ilman muita työkaluja käyttämällä vain mittanauhaa ja tasoa. Mutta tämä lisää merkittävästi työn määrää ja voi vaikuttaa laskelmien tarkkuuteen..

Toimintasuunnitelma

Merkinnät alkavat tulevan rakenteen sisäpiirteistä. Piirrämme ensimmäisen kulman ja ajamme vaarnassa. Jotta kaksi vierekkäistä kulmaa olisi tasainen, laitamme kolmiota vasaralla. Ensimmäisellä ulkosivulla laskemme koko, joka on yhtä suuri kuin rakennuksen pituussuuntaisen seinän pituus. Toisaalta – koko, joka on yhtä suuri kuin keskiviivojen poikittaisen seinän pituus. Akseleiden leikkauspisteessä ajamme toisessa ja kolmannessa vaarnassa.

Huomautus: Voit tarkistaa kulmat vertaamalla tuloksena olevan suorakulmion diagonaaleja. Suurin ero saa olla alle 2 cm.

Seuraava merkintävaihe on päättely, joka tehdään 1-2 metrin sisennyksellä tapista ja korkeintaan 1,5 metrin korkeuteen. Päätös koostuu lankkuista ja pylväistä (tappien sijasta). Seuraavaksi on tarpeen merkitä säätiön aksiaaliset mitat päättelyn yläreunaa pitkin narulla. On tärkeää, että johto kulkee tiukasti panosten yli..

Huomautus: Voit parantaa kylvyn äänieristystä käyttämällä seinien heijastavia ominaisuuksia. Tätä varten riittää rikkoa seinien yhdensuuntaisuus toisiinsa nähden 2-3 astetta.

Kylvyn perustukset

Kylpy rakentamiseen käytetään pylväs- tai nauhapohjaa. Jokaisella niistä on henkilökohtaisia ​​etuja, jotka täyttävät rakennussuunnitelman.

Nauha. Tällaisen yläosan perusta asetetaan koko alueelle. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan seuraavat materiaalit:

 • hienorakeinen hiekka;
 • sora;
 • sementti;
 • vettä.

Huomautus: Ratkaisun laatu riippuu suurelta osin oikeista mittasuhteista. Veden tulisi olla kolmanneksen vähemmän kuin sementin massa, soraa kaksi kertaa niin paljon kuin hienorakeista hiekkaa. Myös järjestys, jossa komponentit lisätään, on tärkeä. On tarpeen aloittaa hiekalla, lisätä sitten sementtiä ja sekoittaa tasaiseksi, ja vasta sitten voidaan lisätä soraa ja lopuksi vettä.

Nauhaperustan rakentamisessa muotti on pystytettävä ensisijaisesti. Käytetään liuskekivilevyjä, jotka asennetaan kaivoon. Se on asennettava päällekkäin ja kiinnitettävä jokainen kettu yläreunaan. Liuskekiven ja kaivannon seinien välinen tila täytetään jopa puoleen hiekalla ja / tai soralla. Täytä vettä täyteksi. Täytä sen jälkeen yläosa betonilla. Betonikerrosten tulee olla 15-20 cm, joista jokainen on tiivistettävä.

Rakenteen loppuunsaattamiseksi muotti on peitettävä sahanpurulla tai säkkikankaalla ja kääritty folioon.

Parempi nähdä kerran kuin kuulla 100 kertaa

Pylväspohja täyttää rungon, puun ja hienonnetun kylpyammeen kantavat ominaisuudet. Mutta on pidettävä mielessä, että pylväspohjaiseen pohjaan tarvitaan erittäin kuiva ja tiheä maaperä..

Pylväiden osalta voidaan käyttää seuraavia:

 • metallipaalut;
 • asbestisementtiputket;
 • tiili;
 • kivi;
 • puuta tai puutavaraa.

Jos puuta käytetään rakentamiseen, se on käsiteltävä antiseptisillä materiaaleilla mätänemisvaaran vähentämiseksi. Kun rakennetaan tiilestä tai kivestä (muodoltaan ja painoltaan tiili), pilarit pystytetään kahteen tiiliin – 15 cm: n kerroksella.

Paalut ja putket – tämä on helpoin tapa, joka on kestävä ja taloudellinen. Riittää, kun tehdään kaivoja, joiden syvyys on enintään 0,5 metriä ja halkaisija enintään 30 cm, jotta niihin voidaan asentaa putket (paalut), joiden halkaisija on enintään 25 cm ja pituus enintään 1 metri. Kaivon ontelo on täytetty betonilla.