Simplitatea și armonia stilului rustic în interiorul băii

Încercați să ghiciți care este atracția stilului rustic pentru locuitorii țării noastre?

Baie în stil rustic

Ca direcție de proiectare, țara a primit recunoaștere nu cu mult timp în urmă. Cu toate acestea, elementele acestui stil au fost folosite de mult timp de ruși în arhitectură și decor interior. Este suficient să reamintim cabanele medievale din lemn și băile clasice rusești.

Cadă ovală într-o baie modernă

Forfota orașului, nivelul crescut de zgomot și deteriorarea mediului înconjurător în rândul multor rezidenți ai megalopolurilor determină dorința de a se simți protejați, de a fi în tăcere, de a simți influența benefică a naturii. Prin urmare, se poate presupune că interesul pentru stilul country în Rusia va crește și mai mult în următorii ani..

Design modern de baie Baie sub acoperișul casei Baie cu fereastră spre pădure

Trebuie remarcat faptul că această direcție de proiectare este ideală pentru spații de locuit precum bucătărie (sufragerie), dormitor și sufragerie. Culoarea rurală nu este aproape niciodată utilizată în proiectarea birourilor la domiciliu, a camerelor pentru copii și a băilor, deoarece atunci când decorați aceste zone vitale este dificil să mențineți unitatea stilului.

Interior elegant de baie Lemn în interiorul băii Baie rustică

Avem o sarcină dificilă astăzi – crearea unui interior de baie cu elemente rustice..

Baie cu ferestre mari

Speranțe asociate cu utilizarea stilului country în interiorul băii

1. Crearea unui spațiu în care acesta să fie cât mai confortabil și convenabil în orice moment al anului. Stilul rustic este asociat fără să vrea cu ceva cald și însorit, familiar, confortabil și familiar încă de la naștere. Țara este, în primul rând, amintiri din copilărie stocate în adâncul sufletului fiecărui adult. Baia, decorată în stil rustic, creează un sentiment de securitate – o afecțiune foarte rară în vremea noastră..

Piatra în interiorul băii Baia formei originale

2. Reproducerea în casă a culorii rurale a unui anumit stat. După cum știți, stilul de țară din fiecare țară are propriile sale caracteristici. Specificitatea inerentă unei anumite zone conferă direcției rustice a designului caracteristici speciale. Culorile calde găsite în interiorul Italiei, Franței și Americii de Sud sunt foarte diferite de culorile răcoroase ale unei țări precum Suedia..

Grinzi de lemn în interiorul băii Baie cu duș

3. Străduindu-vă să utilizați materiale ecologice în decorarea casei. O calitate distinctivă a interioarelor de țară este utilizarea de materiale de finisare naturale și «respiraţie» tehnologii. Nuanțele și culorile naturale, acoperirile naturale, fără de care acest stil nu este de neconceput, vă permit să creați o particularitate «rezervat» zona. Muzica country permite proprietarului casei să minimizeze impactul negativ al progresului tehnologic.

Baie cu lambriuri din lemn Culoare gri în interiorul băii

4. Capacitatea de a efectua reparații cu costuri minime. Stilul rustic permite utilizarea tehnologiilor simple și a materialelor ieftine în interior. Nu trebuie să cumpărați mobilier nou scump și accesorii de lux. Dulapurile vechi solide, rafturile, precum și scaunele stabile, aduse din sat și restaurate cu atenție de către proprietarii lor, nu sunt mai rele decât lucrurile noi cumpărate în magazin.

Gresie din marmură în baie Interiorul băii întunecate

Dificultăți apărute în proiectarea unei băi în stil rustic

1. În interiorul rustic, culorile provocatoare luminoase sunt inacceptabile.. Iubitorii de culori strălucitoare vor trebui să-și reconsidere opiniile. Stilul țării permite multicolor, dar toate nuanțele, în același timp, nu ar trebui să fie prea strălucitoare. Cel mai bine este să rămânem la culori dezactivate și culori pastelate..

Iluminare originală în baie Design neobișnuit de baie

2. Decorul rustic nu se înțelege bine cu instalațiile sanitare fanteziste. Suprafețele moderne cromate dintr-un interior rustic arată provocator. Accesoriile care folosesc metal care imită alama sau bronzul vor arăta cel mai bine în baie. În ceea ce privește baia în sine, este de preferat să alegeți unul dintre modelele antice cu picioare..

Interiorul băii la țară Cadă de baie antică cu gheare

3. Iluminarea strălucitoare din interiorul băii și stilul rustic sunt incompatibile. Pentru astfel de camere, este recomandat să alegeți corpuri de iluminat speciale care emit o lumină înăbușită, ușor difuză. Băi în stil rustic, cu lămpi și candelabre de epocă.

Baie luminoasă în stil rustic Lămpi vintage în interior

Dacă este necesar, interiorul poate fi completat cu mai multe corpuri de iluminat compacte încorporate în tavan sau panouri laterale.

Baie într-o casă privată Stil rustic atunci când decorați o baie

4. Lemnul, care ocupă de obicei o poziție de frunte în decorarea interioară în stil rustic, este utilizat cu moderație în interiorul băilor.. Cel mai adesea, tavanele sunt decorate cu lemn natural. Grinzile ornamentale sunt adesea principalul decor al camerelor de la țară. Și, desigur, nu uitați de mobilier, care ar trebui să fie simplu și solid..

Grinzi ca decor în interiorul băii Culori închise la interiorul băii

Camerele spațioase și bine ventilate sunt cu totul altceva. Atunci când decorați astfel de băi cu lemn natural, puteți termina nu numai tavanele, ci și pereții. În acest caz, suprafețele din lemn se usucă bine și nu putrezesc..

Baie din materiale naturale Sticlă pentru decorarea băii

Tipuri de băi în funcție de scop

• Cameră obișnuită dotată cu baie

Baie cu finisaj de piatră Tonuri bej în interiorul băii Amplasarea băii de colț

• Cameră cu duș

Cabină de duș confortabilă Piatra de baie în stil rustic Podea mozaic în interiorul băii

• Cabină de duș separată

Interior simplu pentru baie Baie spațioasă Design unic de baie

• Baie combinată

Caracteristici de stil rustic în interior Interior rafinat pentru baie Pereții din lemn

• Baie cu acces în dormitor

Design original de baie Baie rustică Baie proprie

Țară originală – idei pentru decorarea băii

1. Baie, care amintește de un lanț montan

Pentru a pune în aplicare această idee neobișnuită, veți avea nevoie de o varietate de materiale de finisare care imită rocile naturale (marmură, granit). Aproape toate suprafețele din cameră sunt acoperite cu o piatră. Pentru decorarea pardoselilor sunt folosite probe mari, plate. Pereții sunt decorați cu pietre de diferite dimensiuni. Chiar și pervazurile unei astfel de băi sunt realizate din masă de piatră..

Ferestre uriașe în interiorul băii

Frumos de adăugat «Munte» interior cu flori proaspete sau plante uscate în vaze frumoase.

Din recomandările designerilor: Este recomandat să decorați în acest fel numai camere bine iluminate. Dacă nu există deschideri de ferestre în cameră sau lumina pătrunde în cameră prin mici portițe, interiorul băii în stil rustic se poate dovedi a fi prea sumbru și deprimant..

Stil rustic în interior

2. Baie cu acces la curte

Această opțiune pentru amenajarea unei băi nu a câștigat încă o popularitate mare, deoarece casele cu un astfel de aspect sunt rare. Proprietarii fericiți ai unor astfel de spații pot folosi peretele exterior nu numai pentru a ieși în curte, ci și pentru iluminarea suplimentară a spațiului..

Baie cu acces la curte

Peisajul din afara ferestrelor băii poate fi orice. Atât plantațiile de gazon, cât și pădurile arată bine. Dacă este necesar, ușa din față poate fi închisă utilizând jaluzele originale din răchită din materiale naturale. Această tehnică va proteja baia de ochii curioși și va fi, de asemenea, un decor excelent pentru o cameră decorată în stil rustic..

Baie cu acces la curte

Din recomandările designerilor: într-o astfel de cameră, situată la etajul inferior al unei case private, se recomandă realizarea pardoselilor din marmură sau granit. Imediat în spatele ușii care duce la curte, se recomandă așezarea unei platforme din material similar.

Șemineu în baie

3. Baie situată într-o nișă

Această tehnică simplă, dar foarte eficientă, vă permite să creați o zonă separată în baie, izolată de restul spațiului cu ajutorul unor pereți mici..

Aranjamentul original al băii

Este recomandabil să asigurați iluminare separată în încăperi de acest fel. Unul sau două reflectoare mici sunt suficiente.

Baie încastrată

Într-o baie de nișă cu lumină naturală bună, nu este nevoie de iluminat suplimentar.

Baie de nișă

Din recomandările designerilor: pentru a face nișa și mai confortabilă, ar trebui să așezați flori proaspete în recipiente spectaculoase și lumânări frumoase stabile lângă baie. Perdelele originale de pe ferestre vor completa imaginea concepută.

Cameră mare în stil rustic

4. Cameră cu o baie de insulă

Această opțiune este folosită cel mai adesea în case private spațioase, cu o baie mare. Acest aranjament vă permite să amplasați toate mobilierele necesare lângă baie..

Stilul country contemporan

Mai multe covoare confortabile vor fi foarte potrivite în cameră. Stilul rustic se caracterizează prin covoare originale țesute manual și pardoseli moale și pufoase.

Cameră confortabilă în stil rustic

Lângă baie, puteți așeza toate accesoriile cele mai necesare – umerașe pentru haine și prosoape, rafturi pentru produse cosmetice și parfumuri, precum și oglinzi confortabile.

Flori proaspete în interiorul băii

Din recomandările designerilor: Într-o astfel de cameră de țară, lumina principală trebuie plasată direct deasupra băii. Pentru a crea iluminare suplimentară, trebuie să utilizați mai multe lumini laterale.

Cadă elegantă din metal

5. O cameră cu o baie cu un design neobișnuit

O astfel de construcție originală în stil rustic amintește de colibele rusești medievale. Într-un astfel de interior, o bancă masivă din lemn natural ar fi potrivită..

Cadă rustică

Baia originală, realizată din material dur, evocă mintea mării. Pereții camerei sunt decorați cu piatră gălbuie, care amintește de o pantă de munte de pe coasta mării. Podelele sunt pavate cu dale mari maronii.

Iluminare suplimentară în baie

O altă opțiune este o baie alungită care imită un puț. Culoarea maro a atributului principal se potrivește bine cu modelul pestriț al pardoselii și al pereților mat.

Design cadă în stil rustic

Nu vă descurajați dacă nu reușiți să vă decorați întreaga baie în stil rustic! Chiar și câteva elemente originale cu un aspect rustic pot face o cameră confortabilă și însorită..