Cum se face ca renovarea apartamentelor să fie ieftină?

«Reparația nu poate fi terminată, poate fi oprită doar!» Este o frază familiară, nu-i așa? Sunt deosebit de familiarizați cu acei oameni care fac de ani buni renovări de apartamente, dorind să economisească bani. Și nu întotdeauna ca urmare a acestor eforturi aproape titanice, se obține un rezultat acceptabil. Deci, la fel, cum să faceți renovarea apartamentelor ieftină și rapidă și, în același timp, să nu pierdeți calitatea?

Deci, ce este mai bine: să angajezi muncitori pentru reparații sau o faci singur? În rezolvarea acestei probleme, propria experiență, abilitățile și abilitățile disponibile în arsenal, disponibilitatea fondurilor și obiceiurile sunt importante. Dorința de a face renovări ieftine de apartamente poate duce la o mulțime de bani. Nu este vorba de reparații cosmetice.

Capcanele sau cum să planificați în mod corespunzător o renovare ieftină a apartamentului

renovare apartament ieftinCu o revizie serioasă, majoră a unui apartament, cu înlocuirea cablajelor și a instalațiilor sanitare, a pardoselilor și a prelucrării lemnului, dacă nu aveți suficiente abilități în aceste lucrări, vă puteți răni nu numai pe dvs., ci și pe vecinii voștri. Prin urmare, atunci când decideți să faceți o renovare ieftină a apartamentelor cu propriile mâini, este necesar, cel puțin în termeni generali, să vă faceți o idee despre tehnologia pentru efectuarea lucrărilor de construcție și instalare de bază..

Orice activitate trebuie să înceapă cu planificarea. Planificarea va răspunde la întrebarea cum să faceți o renovare de apartament ieftină: pe cont propriu sau cu implicarea lucrătorilor angajați. La ce întrebări trebuie răspuns la planificarea unei renovări? Prima și principala întrebare este raportul dintre fondurile disponibile și termenul limită pentru implementare. Dacă sincronizarea nu este o prioritate, atunci puteți repara singur, implicând specialiști în implementarea anumitor tipuri de muncă. Dacă problema calendarului este acută, iar fondurile pentru reparații sunt disponibile, atunci este mai bine să încredințați toată munca, cu excepția lucrărilor pregătitoare, specialiștilor. Lucrările pregătitoare, scoaterea mobilierului, îndepărtarea tapetului, acoperirea podelei etc. se pot face independent sau cu ajutorul rudelor sau prietenilor. Acest lucru va economisi aproximativ o zecime din costul total al reparațiilor..

Când rezolvați problema invitării specialiștilor, trebuie să faceți o alegere nu numai pe baza prețului pentru care meșterii urmează să efectueze munca. Uneori, astfel de viitori meșteri, promițând că vor face ieftine renovările de apartamente, nu au nicio idee despre tehnologie și despre cum să lucreze cu materialul. Și ei «ieftin» serviciile pot fi foarte scumpe. Deteriorarea poate fi cauzată atât clientului, cât și terței părți. Prin urmare, trebuie întotdeauna să încheiați un contract cu constructorii care au contractat pentru a face reparații. În acesta, stipulează toate nuanțele: termeni, prețuri, responsabilitatea părților.

Când planificați o renovare ieftină a apartamentului, trebuie să alegeți ce materiale, cât de exact, trebuie aplicate. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o schiță a viitorului tip de apartament. Dacă nu există abilitate de desen, atunci este necesar să se descrie în detaliu tot ceea ce este planificat..

Renovare ieftină a apartamentului: procesul necesită control

După ce ați instruit lucrătorii angajați să facă reparații, trebuie să înțelegeți că procesul de reparații necesită un control vigilent. Totul trebuie monitorizat: calitatea muncii, cantitatea de materiale utilizate (în special componentele amestecurilor de beton), condiții, conformitatea plății pentru muncă cu performanța reală a acestora.

Dacă nu există cunoștințe practice în materialele de construcție, încercați să utilizați amestecuri de construcții gata făcute. Acest lucru va ajuta la menținerea unui nivel ridicat de calitate a muncii și la asigurarea durabilității acestora. Și într-adevăr va oferi economii reale în timp și bani, menținând în același timp calitatea muncii.

Renovarea ieftină a apartamentelor este într-adevăr o realitate. Procesul necesită control. Este necesar să împărțiți toate lucrările în etape, să stabiliți termene pentru finalizarea lor și să solicitați de la maeștri că respectă aceste termene. Dar dacă clientul este angajat în furnizarea de materiale, atunci trebuie avut în vedere faptul că materialele în acest caz trebuie livrate și la timp..

Dacă nu există suficiente cunoștințe în gama materialelor de construcție, atunci toate materialele de bază care nu au valoare decorativă pot fi încredințate pentru a alege constructorii. De foarte multe ori brigăzile au reduceri bune în magazinele specializate. Iar clientul trebuie să aleagă materiale decorative împreună cu un specialist care îi inspiră încrederea..

Sfat! Atunci când decideți cum să faceți ieftin renovarea unui apartament, trebuie să cunoașteți nivelul mediu de preț pe piața construcțiilor. De obicei, prețul lucrării este egal cu costul materialelor. În unele cazuri de lucrări deosebit de dificile sau materiale foarte scumpe, pot exista abateri. Lucrătorii care lucrează fără o echipă sau organizație pot scădea serios prețul muncii. Dar trebuie să fii foarte atent cu privire la alegere, până la punctul în care să te întâlnești cu clienții anteriori ai muncii și să urmărești calitatea.