Cum se ascund bateriile

Toți oamenii, mai devreme sau mai târziu, se gândesc la problema reparării casei lor. Pentru unii, acesta este un ritual anual de zi cu zi, pentru alții, o nevoie cauzată de timpul și de ruina renovării anterioare. Cineva nu este limitat în fonduri și idei, dar cineva are nevoie de soluții economice pentru probleme dureroase. Unii sunt pregătiți pentru schimbări globale în interior, alții sunt mulțumiți de toate și vor doar să reîmprospăteze camera..

Din fericire, astăzi pe piața materialelor de construcție există o gamă largă de bunuri pentru reparații de diferite categorii de complexitate și cost. O altă întrebare: persoana care a început renovarea este pregătită pentru ceva global sau vrea ca fraza plină de umor despre renovare să nu prindă viață: au început în stil hi-tech, au terminat în stil hi ca acesta.

Fiecare persoană capabilă să evalueze în mod sensibil posibilitățile în avans planifică reparația și toate nuanțele acesteia. Și se întâmplă ca bateriile, conductele sistemelor de încălzire, alimentare cu apă și gaz să nu se încadreze în aceste planuri. Și nu se încadrează în planuri, nu pentru că uită de ele, ci pentru că uneori par atât de neplăcute din punct de vedere estetic încât, probabil, dacă ai putea să iei o radieră și să le ștergi din poza casei tale, mulți ar face doar acea..

Diverse opțiuni pentru decorarea comunicațiilor

Ascunderea bateriilor Ascunderea bateriilor fotografie Decorarea fotografiei bateriei

Cu reparațiile majore actuale, toate comunicațiile sunt așezate în așa fel încât să fie ascunse în pereți sau podea. Dar dacă nu există prea mult timp și efort pentru reparații majore? La urma urmei, dacă reparațiile cosmetice se pot face singure și într-un timp scurt, atunci pentru a ascunde țevile, va trebui să canelați pereții, să faceți îndoiri pe țevi care să vă permită să le schimbați locația și apoi pur și simplu nu puteți face fără ajutorul unor specialiști calificați.

Această problemă ar putea deveni o problemă globală dacă nu ar fi pentru materialele moderne, cu ajutorul cărora este posibil să se schimbe situația fără a recurge la o cheltuială mare de timp și efort..

Mai întâi trebuie să decideți:

  • cu zona de lucru;
  • cu o cameră în care este necesar să se ascundă elemente inutile;
  • cu materialul cel mai potrivit pentru aceste scopuri.

Nu este dificil să determinați zona de lucru, trebuie doar să puneți întrebarea: este necesar ca aceste țevi să fie vizibile aici sau trebuie să fie ascunse? Dacă nu trebuie să ascundeți nimic, atunci problema este soluționată și puteți trece în siguranță la reparații cosmetice fără să vă deranjați cu țevi. Dacă în apartament există zone cu probleme care trebuie ascunse, treceți la punctul următor.

O cameră cu țevi și calorifere care trebuie ascunse poate fi o baie, o bucătărie și camere de zi..

Materialul trebuie selectat în funcție de camera în care va fi efectuată reparația. De exemplu, gips-cartonul obișnuit este potrivit pentru camerele de zi, dar nu se recomandă utilizarea acestuia în baie și bucătărie, deoarece acest material este sensibil la umezeală și se poate deforma în timp. Pentru camere cu umiditate ridicată, este mai bine să alegeți gips-carton rezistent la umezeală, panouri din plastic din PVC sau luxalon.

Cum se ascund conductele și bateriile

Pentru a ascunde țevile și bateriile, trebuie să construiți o structură din materialele de mai sus, un fel de cutie.

Cutie baterie

Când vine vorba de țevi verticale, puteți construi o structură asemănătoare coloanei care va ascunde cu succes zonele cu probleme. Aceasta, desigur, nu va fi o coloană în sensul său clasic, ci doar o structură care îi seamănă în aparență..

Ascunderea conductelor de încălzire

În cazul țevilor orizontale, aceeași structură poate fi construită dacă țeava ocupă o parte a camerei. În funcție de înălțimea la care o astfel de structură va fi amplasată de la podea, poate fi dotată și cu o sarcină funcțională. De exemplu, o structură orizontală sub tavan sau mai aproape de aceasta poate deveni un loc pentru surse de lumină punctuale suplimentare, dacă este necesar. O structură situată mai aproape de centrul peretelui sau la nivelul podelei poate fi folosită ca raft suplimentar pe care puteți pune rame cu fotografii, ghivece nu foarte grele cu flori de interior și alte obiecte de decor care nu au prea multă greutate.

Ascunderea fotografiei conductelor de încălzire

Bateriile pot fi decorate sub șemineu sau dulap. Pentru ca bateria ascunsă să nu-și piardă funcția principală – încălzirea camerei, peretele frontal poate fi realizat din placaj ajurat, prin orificiile cărora căldura va curge în cameră.

Cum se ascund conductele pentru încălzireCrearea unui wireframe pentru o structură

Rama structurii ar trebui să fie realizată dintr-un material pe care va fi mai ușor să atașați materialul selectat. Deci, pentru o structură de gips-carton, puteți realiza un cadru dintr-un profil din metal zincat special conceput în acest scop. Pentru panourile Luxalon sau PVC, puteți pregăti un cadru de rack.

Înainte de a construi cadrul, este necesar să marcați peretele. Pentru a face designul egal și proporțional. Acest lucru este destul de ușor de făcut cu o măsurătoare de bandă și un nivel. După terminarea marcării, trebuie să pregătiți materialul împărțindu-l în segmente de lungimea necesară. În cazul unui profil de gips-carton, puteți utiliza foarfece de metal. Pentru un cadru din lemn este necesar un ferăstrău.

Când toate părțile cadrului sunt gata, puteți începe fixarea. Acest lucru este destul de simplu de făcut cu un perforator și dibluri. Este important ca distanța dintre dibluri să fie de cel puțin 60 cm, ceea ce va face ca fixarea structurii să fie puternică.

Fixarea panourilor din PVC se face cu un suport pe o ladă din lemn. Acestea sunt conectate între ele folosind caneluri speciale. Pentru proiectarea colțurilor structurii, vor fi necesare colțuri interne sau externe suplimentare. Gips-cartonul este fixat direct pe cadru cu ajutorul șuruburilor autofiletante. Luxalon este montat pe ghidaje speciale – piepteni, preinstalați pe cadrul rack.

Tipul și dimensiunea structurii vor depinde de imaginația proprietarilor incintei. Principalul lucru este că această metodă vă va permite să decorați comunicațiile, în așa fel încât o persoană care nu știe despre existența țevilor și bateriilor din spatele structurii poate lua structura pentru un fel de cip de proiectare care se va încadra cu succes în interiorul.