Chioșcuri de grădină: alegerea unui design unic și practic

Nu fără motiv, timp de multe secole la rând, foișoarele au fost cea mai populară și funcțională decorare a decorului de grădină. Sub acoperișul foișorului din grădină, vă puteți ascunde de soarele arzător și de ploaia ușoară, vă puteți retrage, puteți citi o carte sau puteți lucra, puteți bea băuturi răcoritoare. Sau puteți aduna întreaga familie la prânz sau puteți invita prieteni la o petrecere în aer liber. Orice odihnă devine mai plăcută sub ciripitul păsărilor și ciripitul insectelor, înconjurat de un peisaj frumos plin de aromele naturii.

Foisor din lemn În prezent, foișoarele pentru un teren personal au încetat să mai fie doar structuri ușoare concepute pentru a fi protejate de soare sau ploaie, dar au devenit adevărate opere miniaturale de artă arhitecturală..

Design neobișnuit

Modelul selectat cu atenție și atent al foișorului va transforma orice design de peisaj, devenind principalul său decor. Atunci când dezvoltați un proiect în plan deschis, este important să luați în considerare materialul și stilul clădirii principale și designul peisajului grădinii sau curții dvs. Dacă foișorul este proiectat în același stil de design ca și casa, combinat cu alte clădiri de pe site, atunci puteți obține efectul unui singur ansamblu arhitectural.

Foișoare cu cuptor de piatră

Proprietarii își urmăresc diferite obiective, instalând un foișor în cabana lor de vară sau chiar pe acoperișul unei case de oraș, dar de multe ori, pe lângă adăpost de vreme, mulți vor să organizeze un loc pentru gătit pe foc. Instalând o sobă de piatră sau un șemineu sub acoperiș, vă puteți proteja de capriciile naturii și vă puteți bucura de delicatese la masa de mese direct în aer curat.

Cuptor cu piatra

Zona de cină

Utilizarea pietrei și a lemnului pentru a crea capodopere de țară a fost o tehnică preferată a tuturor designerilor de mai mulți ani. Această alianță va servi proprietarii de case cu fidelitate pentru o lungă perioadă de timp..

Piatra si lemnul

Atmosfera caldă și confortabilă a foișorului a fost creată nu numai datorită materialelor naturale utilizate în construcție, ci și datorită mobilierului confortabil din răchită cu perne moi și luminii moi a lămpilor de iluminat..

Canapea

Acest foișor spațios din lemn este creat literal pentru relaxare, dovadă fiind inscripția de pe soba de piatră. O zonă de relaxare confortabilă și un mic bar cu scaune înalte. Potrivit pentru întrunirile de familie din timpul zilei și pentru o petrecere cu prietenii ulterior.

Acoperiș neobișnuit

Designul unic al acestui foișor realizat din lemn arată foarte armonios cu o sobă în formă neobișnuită, cu lămpi stradale sculptate, cu scaune confortabile din răchită, creând o atmosferă primitoare de confort..

lumini de strada

Iluminatul stradal al foișorului este un detaliu important care este cel mai bine gândit în etapa de proiectare a clădirii. Fie că va fi un candelabru mare, o lampă sau mai multe lămpi suspendate sau poate o imitație a unei ghirlande – există o mulțime de opțiuni, totul depinde de lățimea ideilor dvs., de bugetul financiar și de dimensiunea foișorului în sine și spațiul adiacent acestuia.

În regatul pietrei

Designul acestui foișor este neobișnuit în toate – structura este aproape în întregime din piatră, doar grinzile din tavan sunt din lemn, aragazul este, de asemenea, extraordinar, este un castron deschis cu un coș de fum înalt. Mobilierul interesant de exterior cu formă geometrică strictă adaugă, de asemenea, originalitate ansamblului..

Vatră

Este dificil să confundați această cameră cochetă cu o construcție de căsuță de vară. În timp ce se află în interior, se creează senzația de a fi într-un living respectabil, cu șemineu, canapele confortabile, o măsuță de cafea creativă și elemente decorative. Doar materialul de mobilier revine la realitate – structuri din răchită în loc de lemn.

Alb-negru

Ca un cort

Cu cuptor alb

Jocul contrastelor din acest foișor de grădină, care arată mai degrabă ca un cort șic alb ca zăpada, este literalmente uluitor. Nuanțele deschise ale husei și aragazului, mobilierul tapițat și paturile de flori sunt în armonie cu nuanțele întunecate ale mobilierului din răchită și elementele de decor forjate..

În tonuri bej

Este dificil să numiți un foișor această structură deschisă cu coloane antice, ale căror nuanțe deschise și pastelate creează o atmosferă incredibil de sofisticată de confort grațios. Un iaz mic alături, o sobă mare de piatră, mobilier din răchită deschisă cu perne moi – totul funcționează aici pentru a crea eleganța unei structuri de recreere în aer liber.

Foisor – masă confortabilă în aer liber

Nu este surprinzător faptul că, atunci când elaborează un plan pentru construirea unui foișor pe un teren personal, proprietarii de case iau în considerare posibilitatea de a organiza un loc pentru mâncare în orice moment al zilei. Am selectat mai multe opțiuni de design interesante pentru foișor, pentru cei care intenționează să folosească această căsuță deschisă de vară tocmai în scopul organizării unei zone de luat masa.

Aproape de rezervor

Bolți din lemn

Un foișor deschis din toate părțile, lângă un mic rezervor, a devenit un loc excelent pentru organizarea unei zone de luat masa; aici se află și echipamente pentru grătar..

Diferite niveluri

Piatra și lemnul sunt peste tot în acest colț confortabil pentru relaxare și mâncare. Cazare pentru un grup mare de oaspeți în orice moment al zilei.

În lumina serii

Atmosfera unei camere de zi confortabile este recreată într-un mic foișor datorită unei varietăți de iluminat – un candelabru, lămpi de perete și aplice de podea creează o atmosferă romantică.

Claritatea liniilor

Această pergolă de grinzi de lemn pe suporturi de beton este poziționată în colțul unui gard înalt, creând o zonă confortabilă de luat masa protejată de vânt. Dacă doriți, puteți ridica perdele ușoare de stradă și vă puteți proteja de soare sau puteți crea o atmosferă intimă..

Acoperiș dom

Acoperișul cu cupolă al acestei pergole din lemn cu stâlpi sculptate avea nevoie doar de o masă rotundă și de un candelabru tradițional deasupra ei. O astfel de masă poate găzdui un număr considerabil de oaspeți pentru o cină plăcută printre verdeața multor plante..

Mic foișor

O mică zonă de luat masa este situată într-un foișor din lemn, realizat în stil oriental. Scaunele metalice luminoase contrastează cu nuanțele calde ale lemnului. Și gardul viu creează dispoziția unui colț mic și confortabil pentru relaxare..

Acoperiș cu șipci

Un alt exemplu de a crea un loc confortabil pentru prânz și cină folosind pereți din plante vii. Foisorul, construit din lamele de lemn, include un capac pentru a fi protejat de soare în timpul zilei.

Baldachin

Această căsuță de vară, care este, de fapt, un baldachin din lemn, poate fi folosită ca loc de luat masa și relaxare, precum și ca bază pentru grătar..

Ușoară

Foișor complet îmbrăcat în lemn, cu sistem de iluminare încorporat în tavan – un loc minunat pentru a organiza o cină sau o petrecere noaptea.

Simplitate

Colț luminos

Designul simplu și laconic al unor astfel de foișoare va arăta organic în designul peisajului oricărui complot personal.

Un foișor pe acoperișul unei clădiri cu mai multe etaje – un sejur elegant în oraș

Lipsa unei case de țară sau posibilitatea de a o vizita de multe ori nu este un motiv pentru a vă priva de plăcerea recreerii în aer liber. Organizarea de foișoare mici este o tendință de reapariție în orașele mari. Un mic paradis cu plante vii, o zonă de recreere și chiar mici corpuri de apă nu este un lux, ci o realitate obiectivă a timpului prezent.

Pe acoperiș

Printre tărâmul betonului, un astfel de foișor gri de oțel arată incredibil de organic. Atmosfera unei vacanțe în aer liber este creată de mobilier din răchită strălucitoare și plante cu flori în ghivece.

Arbor deasupra

Chiar și cu gazonul artificial și designul ușor al foișorului, acest loc de odihnă și relaxare arată luxos. Textile ușoare și pete luminoase de flori proaspete aduc o atitudine pozitivă stării generale a ansamblului.

Sub umbrelă

Foisorul în acest caz este o copertină rabatabilă sub forma unei umbrele imense și luminoase. Prezența finisajelor din lemn și prezența plantelor vii diluează atmosfera industrială a zonei de relaxare.

Stil oriental

Un foișor din lemn sculptat, stilizat ca o pagodă chineză, a devenit un loc confortabil pe acoperișuri pentru a găzdui mai mulți oameni. Pardoseala din lemn acționează ca fundal pentru un decor exterior unic și veșnic.

Foisorul este locul perfect pentru relaxare: în armonie cu mediul înconjurător

Scopul principal al oricărui foișor este de a oferi proprietarilor de case posibilitatea de a se odihni și de a se relaxa la umbra sa. Vă oferim o selecție de foișoare originale pentru fiecare gust..

Sub dom

Pentru a alege o opțiune inspirată, trebuie să țineți cont doar de funcționalitate și atracție vizuală, care corespunde exact preferințelor dvs. de gust și conceptelor unei structuri armonioase și confortabile..

Foisor alb

Acest foișor pare a fi făcut din dantelă de lemn albă ca zăpada. Forma clasică a unui octogon se va potrivi compact chiar și în cel mai mic colț al parcelei personale și va decora aspectul său.

Chioșc live

Așa-zisul «în viaţă» foișoarele sunt create folosind o structură din oțel sau metal-plastic, lângă care sunt plantate plante cățărătoare, care pot crea ulterior efectul pereților verzi.

Teremok

Chioșcurile mici în pădure sau în stil rustic sunt utilizate, de regulă, în grădini mari, parcele personale spațioase cu efect de amenajare peisagistică neglijată. Adesea astfel de structuri sunt realizate din ramuri de copaci, uneori netratate. Forma și aspectul lor creează adesea imaginea unei case de pădure sau a unei colibe..

Lângă patul de flori

Acest modest foișor pătrat arată minunat atunci când este asociat cu un pat de flori., «tivit» scaune.

În jurul pietrei

În domeniul decorării cu piatră, ușile din lemn ale acestui foișor arată foarte organic. Zona de relaxare confortabilă creează un loc cu adevărat confortabil pentru relaxare.

Rack arbor

Jacuzzi

Foc deschis

Reiki

Simplitate

În tonuri de ciocolată

Folosirea lamelelor de lemn pentru a crea structuri de foișor este o modalitate bună nu numai de a da structurii o aerisire, ci și de a rămâne în limita bugetului prevăzut. Aceasta este o utilizare foarte economică a lemnului..

Foișoare în stil oriental

Estul în stilul foișoarelor se manifestă în principal în construcția acoperișurilor, precum și a ornamentelor fanteziste și a elementelor de decor oriental.

Est

Cultura orientală nu este doar o chestiune delicată, ci și incredibil de frumoasă atunci când vine vorba de exemple de arhitectură și moduri de organizare a proiectării peisajelor.

Stilul estic

Simplitate, liniște, claritate a formelor și liniilor – baza conceptului de structuri de grădină orientală.

Elemente luminoase

Foișor spa

Nuanțele pastelate calme ale construcției și finisajele sale sunt diluate cu pete luminoase de textile și tapițerie de mobilier de exterior.

Stil de pagoda

O lampă pandantivă neobișnuită aduce un element de futurism stilului oriental general al structurii. Iar iluminatul de perete creează o atmosferă confortabilă de relaxare la domiciliu într-un cadru luxos..

Chioșcuri în stil bungalou

Este suficient să echipați un foișor spațios cu acoperiș din stuf, cu o zonă de relaxare cu multe perne, iar atmosfera unei vacanțe hawaiene este garantată. Iată câteva exemple de cabane de vară luxoase în direcția stilistică a unui bungalou.

Bungalou

Zona moale

Paie pe acoperiș

Foișoare sub formă de copertine acoperite

Uneori, chiar și o astfel de formă simplă de organizare a unui foișor poate deveni o adevărată bijuterie a designului peisajului. Utilizarea diverselor materiale, forme și culori vă permite să creați multe opțiuni pentru acest design simplu..

Baldachin

Copertina din lemn

Ciocolata neagra

Iluminat din spate

Baldachin de grătar

Cadru de otel

Cu sticlă mată

Foisor luxos

Un loc de odihnă la modă sub un baldachin acoperit poate fi echipat atât pe un teren personal, cât și pe acoperișul unei clădiri mari.

Cutie de nisip încorporată

Designul original al foișorului-baldachin cu o cutie de nisip încorporată este o cale excelentă pentru proprietarii de case cu copii