Câteva nuanțe de încălzire în apartament

Astăzi, mulți se confruntă cu o astfel de problemă, cum ar fi încălzirea slabă la domiciliu. Nu în ultimul rând, acest lucru se datorează faptului că bateriile vechi din fontă sunt inutile și sistemul de încălzire poate fi îmbunătățit doar prin înlocuirea lor. Și pentru a înlocui vechiul sistem de încălzire, este necesar să respectați regulile de bază care s-au format în mai mult de un an. În primul rând, aceasta este coordonarea lucrărilor de reparații cu biroul de locuințe. Apoi, este necesar să demontați vechiul sistem și apoi să instalați unul nou, care include, de asemenea, cablajul corespunzător la conducte. Un alt punct care ar trebui luat în considerare este efectuarea acestei reparații în timpul verii. Și acum, în ordine și mai detaliat.

În ceea ce privește acordul cu ZhEK, totul este simplu aici. Acest lucru se face astfel încât complexul să fie conștient de lucrările planificate. Într-adevăr, caz în care va fi necesar să închideți dispozitivul de ridicare pentru lucrările de demontare corecte. Acest lucru, desigur, poate costa unele fonduri, dar acestea vor fi justificate..

Demontarea vechiului sistem

Următorul pas este demontarea. Trebuie început cu o țeavă care acționează ca un ascensor. Este probabil ca, de-a lungul anilor în care a fost utilizat, să fi corodat și să dobândească depozite inutile. Prin urmare, ar trebui să fie deschis cu grijă și cu atenție. Noua conductă instalată (în special tipurile sale moderne) va pierde acest lucru și va îmbunătăți capacitățile de circulație a apei care va trece prin ele.

Un nou sistem de încălzire încorporat este urmat imediat de «aranja» în interiorul peretelui, astfel încât să nu deranjeze aspectul prezentabil al camerei. Dacă țevile sunt încorporate într-o clădire rezidențială, atunci acele secțiuni care se află în blocurile de pardoseală ar trebui, de asemenea, înlocuite. Prin urmare, după aceasta, conducta trebuie trasă în această cavitate specială și tăiată atât de la etajul superior, cât și de la cel inferior.

Cel mai bine este să instalați țevi din plastic, care sunt cele mai populare și au cele mai bune performanțe. Pentru a le instala, este necesar să tăiați un fir pe țeavă care servește ca ridicator. Apoi trebuie lubrifiat și sigilat cu bandă, care este înșurubată pe manșon. Cuplajul va conecta atât țevi de oțel cât și de plastic..

Montare

Urmează instalarea unui radiator de încălzire. Mai întâi trebuie să vă decideți asupra alegerii sale. În acest moment, cel mai popular este bimetalic. Folosește oțel în designul său, care, la rândul său, este capabil să reziste la o presiune suficient de mare și să reziste distrugerii corozive. Prețul pentru acest tip de radiator este mai mare decât pentru aceeași fontă sau metal, dar se justifică pe deplin, deoarece cu ajutorul unui radiator bimetalic, puteți uita de repararea și înlocuirea pieselor sale structurale pentru o perioadă lungă de timp.

Bimetalic Aluminiu Fontă Oţel

Instalarea radiatorului folosește consolele și este instalată de obicei sub fereastră, unde erau amplasate în principal vechile baterii din fontă. Acest lucru se face astfel încât aerul rece care trece prin fereastră să nu poată pătrunde în cameră. De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că distanța de la podea, la care ar trebui instalat radiatorul, să nu depășească 12 centimetri. La pervazul ferestrei, o astfel de distanță nu trebuie să depășească limitele de 10 centimetri, iar distanța dintre perete și radiator să fie de aproximativ 5 centimetri..

Cablare

După instalare, radiatorul începe procesul de cablare. Pentru a face acest lucru, conectați conductele de încălzire la dispozitivul de radiator în sine. Tipul de țevi încorporate trebuie, de asemenea, luat în considerare cu atenție. Puteți folosi cele din oțel sau vă puteți mulțumi cu toate aceleași din plastic, care, deși nu sunt la fel de puternice ca cele din oțel, au o serie de alte avantaje care nu sunt ultimele de acest fel – ușurință, costuri mai mici etc..

Există patru opțiuni la fel de reușite. Prima este o conexiune unidirecțională, a doua este o conexiune transversală, a treia este una de jos, a patra este o singură conductă.

Există un loc în care să nu fiți de acord, dar mai relevantă și mai eficientă este metoda unidirecțională. De asemenea, trebuie amintit că atât la intrarea cât și la ieșirea radiatorului, ar trebui instalate supape de închidere și de control care controlează și reglează căldura și sunt capabile să deconecteze bateria pentru eventuale reparații tehnice sau spălări regulate. Dacă un astfel de sistem este instalat într-o clădire cu mai multe etaje, atunci un jumper este atașat la acest accesoriu, care este instalat între conducta de alimentare și cea care efectuează acțiunea opusă..

Țevile, ca și radiatorul în sine, sunt adesea ascunse în pereți, dar aceasta nu este cea mai bună opțiune. În primul rând, este un proces complex și, prin urmare, costisitor. Și în al doilea rând, nu are sens. La urma urmei, principalul motiv pentru astfel de acțiuni este conservarea zonei spațiilor..